קראתם את הספרים הבאים

קראתם את הספרים הבאים../images/Emo35.gif

הספורטאים הצעירים,הארי פוטר,דנידין,השביעה הסודית,אני ממליץ עליהם.לפעמים גם אני כותב ספרים.כתבתי הרבה אוכל להראות אותם כאן.

כן, אבל אני מוחה על ההשוואה ...

הספרים של שרגא גפני ושל אניד בלייטון הם בכמה רמות מתחת להארי פוטר. קראתי אותם כילד, חזרתי אליהם כאבא, ולא הבנתי מה מצאתי בהם כילד.

קשת ר

New member
לדעתי דווקא

לזמנם, הם היו נהדרים. בדיוק כמו שההורים שלי אהבו את חסמ"בה ואני דווקא לא החזקתי מעמד... אני גדלתי על אניד בלייטון, ועד היום זוכרת אותה בחיבה. לדעתי זה עניין של תקופות.. מה גם שתמיד כשתחזור לספר אחרי מספיק זמן או אחרי שהשתנית מספיק - הוא יראה לך שונה. קשת

שונה, אבל אהוב

ספר טוב ייראה שונה, ממרחק השנים, אבל עדיין יהיה אהוב. אריך קסטנר, למשל, היה ונשאר סופר אהוב.

קשת ר

New member
ושוב, הכל תלוי...

בך, באיזה אדם היית ולאיזה אדם נהפכת.

שרגא גפני = און שריג = אבנר כרמלי

זהו שמו האמיתי של בעל הסדרות "דנידין", "הספורטאים הצעירים" וכיוצא באלה סיפורי עלילות על ילדים יהודיים חכמים ואמיצים, שמנצחים את הגויים הטיפשים והמכוערים.

קשת ר

New member
עכשיו כשאני משחזרת...../images/Emo20.gif

האמת שמה שהכי הכי אהבתי בילדותי מבין הישראליים הם כנראה הספרים של אסתר שטרייט וורצל... :) קיבלתי את "אורי" ו "אליפים" ליומולדת 9 בערך, והתמכרתי אליה... קראתי עם השנים גם את "שחר" שהוא ספר לקצת יותר גדולים. אני יודעת שהרבה אנשים מוצאים שהיא כבדה ודידקטית... אבל אני רק זוכרת שיותר מהכל רציתי ללמוד בפנימיה חקלאית, עד שגדלתי וגיליתי מה באמת הולך שם :) ליומולדת 10, אגב, קיבלתי מאמא שלי את שלושת ספרי "האסופית"... עוד ספר שלעולם לא יימאס לי ממנו. קשת

ציפי ג

New member
זו בהחלט שאלה של גיל

סבתי בת ה90 הגדירה את הארי פוטר כ rubish. בתפקידי ההורי היום, אני חוזרת לקרוא ספרים שקראתי כילדה, כמו למשל אי הילדים, (איך בכיתי גם הפעם), או לקרוא לראשונה ספרים כמו של שמואל ארגמן (גם הם הצליחו להעלות דמעות בעיני), ואני לא יכולה להגיד, בעינים של ילד מה יותר טוב ומה פחות. כמבוגרת, יש לי נטיה לבקורת גדולה יותר, ולכן ספרים שאהבתי כילדה לא יערבו לחיכי (וניסיתי לקרוא את חסמבה שוב, ולא הבנתי מה מצאתי בו).

גיל לא חייב להביא איתו שמרנות

ו"אי הילדים" של מירה לובה הוא אכן ספרות ילדים טובה, ולכן גם מבוגר יכול להנות ממנה.

הרבה מהספרים שאהבתי כילדה

אהובים עלי גם היום. אבל דנידין ואלה, מאז שעשיתי עבודה בכיתה י´ על דמות הערבי בספרות הילדים הישראלית, פשוט מגעילים אותי.

למעלה