קראתם זה ?! - (חרדים-שואה )

לוו

New member
קראתם זה ?! - (חרדים-שואה )

http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/15092000/ART69168.html

פראזניק

New member
כתבה מלאה סילופים...

הוא רק שוכח לציין שהחרדים דאגו לעצמם משום שהציונים סירבו בכל תוקף לדאוג להם. ל"ועד ההצלה", הוא אומר, היה סכום עצום (קצת פחות ממליון דולר), אבל הוא לא מציין שלג´וינט היה 64.000.000 דולר (שישים וארבעה מליוני דולרים!!!!) שקר שני: הוא מצטט הרבה את הרב וויסמנדל, על שבחמישים דולר יכל להציל יהודי, והם, אנשי "ועד הצלה", לא שלחו לו, שקר! הרב ויסמנדל עצמו כותב בספרו, גם במכתביה של "גיזי פליישמן", זה מובא. וגם בכתבי חברי "קבוצת העבודה" הסלובקית האחרים. הג´וינט לא שלח כסף!!! הג´וינט בעקביות סירב לשלוח כסף בגלל החרם שהיה, וכאשר טענה "קבוצת העבודה", כי הצלת נפשות גדולה מהחרם, טען הג´וינט שהוא אינו יכול להפר חוק. שקר שלישי: הוא כותב: ש"ועד הצלה", לא הסכים לעבוד עם גופים אחרים, משום שהם לא הסכימו לקבל את דעתו שהצלת רבנים ובני ישבות קודמת להצלת אחרים, זוהי טענה שתותית וטפשית, עם, הנתון בסכנת השמד, חייב להציל קודם כל את מורי דרכו הרוחניים, כדי שיהיה מי שימשיך את המסורת... אבל, כאשר לא היו רבנים, לא היה שום הבדל בין דם לדם... מעבר לזה, כפי שהוא עצמו כותב בהמשך הדברים, גם בתנועה הציונית העדיפו את המנהיגים, ברור, כי ללא מנהגים אין דרך, אז למה כל המניפולציה הזו, לבא ולהאשים את החרדים בדבר שאינו האשמה כלל? בדבר שגם הציונים נהגו כמותם? לא משנה, לתקוף חייבים. שקר רביעי: שוב, הוא חוזר ואומר כי "ועד הצלה" החרדי, הוקם כמתחרה לג´וינט, מבחינה כספית, הוא התחרה ב"מגבית היהודית המאוחדת", יש לו מכתבים הוא אומר, שראשי סניפים של ה"מגבית", אומרים לג´וינט, "יש כאן רבנים שרוצים כסף, לתת להם או לא?" או: "אולי נעביר את הכסף אליכם ואתם תסתדרו איתם?" אבל הרי המגבית לא הסכימה בשופו"א להעביר כספים לחרדים, לא בארה"ב ולא בארצות הכיבוש, המגבית לא הסכימה להפר את החרם של בעלות הברית על הכנסת כספים לארצות הכיבוש, אלא כשהיה מדובר בחברי מפלגות מתאימות, יש מסמכים שמוכיחים את זה, אז מה השקר הזה? אבל שוב, זורוף, סומך כנראה על זה שבמדינתינו הדמוקרטית, שקר כזה יתפוס, כי לא יהיה מי שיפריך, הראיה? הנה, כאן באיזה פורום נידח, כותב לו איזה חובב היסטוריה, מדוע לא קמו היסטוריונים אובייקטיבים, שספריהם מוכיחים אחרת, ומהווים את הבסיס לכתיבתי כאן, מדוןע לא קמו הם למחות על סילוף ועיוות ההיסטוריה? להלוך הרוח במדינת "ישראל" פתרונים... שקר חמישי: הוא עצמו סותר את עצמו, במין חוסר עקביות מצחיק, כאשר הוא מודה בעצמו ש"בארה"ב באותם ימים היו חוקים קפדניים בענין העברת כספים למדינות אחרות, והג´וינט נהג להקפיד שלא לעבור על החוקים הללו, ל"ועד הצלה", לעומת זאת, לא היו עכבות".... אז אולי תסביר לי מר זורוף, איך זה מסתדר עם דבריך הקודמים שהג´וינט העביר כספים? אם אתה מודה בעצמך שהג´וינט העדיף את חוקי ארה"ב על הצלת בני עמו, מדוע יסכים "ועד הצלה", לפשע כזה? מדוע לא יקים ארגון עצמאי? שקר שישי: בתחילת "פרשת קורסאו" הוא כותב "חוסר ראית הנולד, שמרנות וחשש לנצל פתחי הזדמנות, אפיין גם חלק גדול מראשי הישיבות במזרח אירופה" חמש שורות קודם, הוא כותב: "נכון שהחרדים קלטו לפני הלא חרדים מה קורה כאן..." אז שוב, תחליט, ראו את הנולד או לא? קלטו או לא? שקר שביעי: הוא כותב שרק ראש ישיבת מיר הסכים לנצל את הפרצה שאפשרה, בסופו של מסע, להגיע לשנחאי. שקר! בשנחאי היו כמה ישיבות, ביניהם אמשינוב ועוד, מיר היא רק הגדולה שבהן... יתירה מזאת, במצב דאז, כאשר השלטון הקומוניסטי, שנא את לומדי התורה קצת יותר מאשר השמאל הקיצוני שמוכן לרסס אותם ב-0.3, אמרו ראשי הישיבות, הרי הסיכון שווה, הימים ימי הסכם ריבנטרופ, אם לברוח, ברחו מהרוסים, ומי שחזה סכנה מהגרמנים, היה לחוץ עוד יותר, מהרוסים שגירשו אז "פאריזיטים" (מזכיר לכם משהו?) לסיביר החמימה... ובכן, אמרו ראשי הישיבות, הסיכוי והסיכון שווים, במקרה כזה, נוהג הכלל "שב ואל תעשה עדיף" אבל לא חכם כמר זורוף יודה באמת, הוא הרי מחפש טיעונים... שקר שמיני: "בזמן שהיהודים נרצחו באושביץ ובטרבלינקה" אומר ד"ר זורוף "ועד הצלה שלח חלק מהכספים שלו לבני הישיבות" זהו פשע! פשע משום שבזמן שהרב ויסמנדל התחנן שישלחו לו כספים להצלה, כפי שזורוף עצמו מביא, עבור חמישים דולר, היה באפשרותו להציל יהודי! כל אותו הזמן, הרב ויסמנדל צועק וזועק, מתחנן ובוכה, האם שלח לו הג´וינט משהו? כלום, נאדה, אפס, גארנישט. ועד הצלה כן שלח! עשרות ומאות אלפי דולרים, כשכל תקציבם היה מוגבל! האם הסוכנות שלחה משהו? לא, אלא אם זה היה כדי להציל משהו מהחונטה, אז מה השקר השדוף הזה? השקר והפשע גדולים עוד יותר, משום שבאותו הזמן כש"היהודים נרצחו באושביץ וטרבלינקה" וועד הצלה לא שלח להם כסף, היה בן גוריון עסוק בשטויותיו בארץ, באותו הזמן הוא אמר (המליון השביעי - תום שגב) "לו יכולתי להציל את ילדי ... (איני זוכר במדויק) ללונדון, או את מחציתם לארץ, הייתי בוחר במחציתם", ובאותו הזמן, העמידה ההסתדרות בראש "ועד ההצלה" שלה, את האיש שהתאים לכך פחות מכל, את יצחק גרינבוים, כן, הוא שאמר "אני חושב שצריך לעמוד בפני גל זה (של בקשת כספים להצלה), הדוחה את הפעולות הציוניות למדרגה השניה" (בימי חורבן ושואה 246 כמדומני). וישנן עוד דוגמאות למכביר... שקר תשיעי: הוא ממשיך בשלו ואומר, וזה הקטע המצחיק ביותר לדעתי "במקום ש"ועד הצלה" יגיד ´חברה, תסגרו את הגמרה שלכם ותלכו לעבוד כל עוד משתוללת מלחמה וסכנה מוחשית מרחפת מעל ראשם של מליוני יהודים, כי אנחנו צריכים כל דולר כדי להמשיך ולהציל עוד יהודי" אבל, מר זורוף, אלה נמצאים תחת שלטון צבאי יפני, מסוגרים, חשודים, הרבה מקומות עבודה לא היו שם... ואלה נמצאים תחת השלטון הקומוניסטי, שלא בדיוק העניק מקומות עבודה לשומרי שבת, וגם אם יו מוותרים על שמירת השבת, כסף לא בדיוק הרוויחו שם על עבודה, אז מה הפעם? אופס, הפעם נפלת בגלוי, הפעם זה כבר גלוי מידי, אה? לא נורא, אף אחד לא יתקוף אותך בראיון הבא שלך, אל תדאג, אתה מהקליקה, יש לך דעות נכונות, אז מה, כמה שקרים פה ושם לא יזיקו... שקר עשירי: על השאלה מדוע לא ניצלו היהודים את הפתח הזה (של הויזה הקוראסאית) לבריחה מרוסיה, עונה מר זורוף, "לדעתי, ראשי הישיבות פחדו מהסובייטים, כי הסובייטים לא נתנו לצאת בקלות, הנאצים היו מפחידים, אבל היהודים בליטא עוד לא הבינו בעת הזאת כמה הם מסוכנים, לגבי האכזריות של הסוביטים לעומת זאת, לא היה להם כל ספק"... אז ראשית, בלי לשים לב הוא סותר את עצמו שוב... ושנית: שקר הוא, לומר כי היהודים לא ניצלו את הפתח הזה, קראו נא את עדויות האנשים שהיו שם, קראו נא את ספרי העסקנים שהיו שם, לא בהתנצלויות, אל בקטעים שהם מתארים את התורות העצומים שהשתרכו תמיד, משעות מספר לפני פתיחת הקונסוליה, ועד שעות מאוחרות, אולי יחוס אולי ירחם, אז למה לא ניצלו? כי הפתח הזה התגלה מאוחר מידי.. אבל למר זורוף מה אכפת? העיקר שהדוקטורט גדל בעוד כמה שורות...

פראזניק

New member
חלק שני... (יהיה למישהו כח לקרא?

שקר אחד עשר: שקר מתועד: טוען מר זורוף, שאדם בשם משה כהן, שהיה "שם", אמר לו כי הרב קוטלר הורה לו שלא לנסוע לקורסאו עם הויזה, אותו משה כהן טוען שלא הובן כראוי, אבל, מוסיף המראיין, או מר זורוף עצמו, עותק של עדותו המוקלטת נמצאת ביד ושם... מה יש שם? ובכן "האם ר´ אהרן (קוטלר) נתן מילה לתלמידים לעזוב את קלצק וללכת לוילנה? נשאל משה כהן בראיון ההוא, "לא" השיב כהן "ברוב המקרים היתה זו החלטה של הבחורים בהסכמת ר´ אהרן. מעולם לא היתה מילה של הרבי" עכשיו, את ההשואה בין גרסתו של זורוף המאוחרת, לבין ההקלטה, אשאיר לכם... מי אני שאתווכח עם ה´ד"ר´ זורוף הנכבד? זהו, לא שנגמרו השקרים אלא שנמאס לי לרדוף אחריהם... אבל, אפילו המקטרג מודה, ותבא הודאתו ותוכיח על שאר טענות: "רק שישה אחוזים מהסרטיפיקטים שהבריטים חילקו ליהודים שביקשו להכנס לארץ ישראל, הגיעו לידי אגודת ישראל, מפתח חלוקת הסרטיפיקטים לנכנסים היה לפי גדלן של המפלגות במוסדות היהודיים בארץ ישראל, אבל שיעור החרדים בין יהודי פולין היה הרבה יותר גבוה מהשישה אחוזים של אגודת ישראל בפלסטינה, החרדים בפולין היוו בערך שליש מהיהודים" והוא לא מונה את היהדות החרדית שלא היתה חברה במוסדות היהודיים, והוא גם זורק את האחריות על הבריטים, לא, הבריטים אשמים כי הם חילקו רק רשיונות מועטים, כן, מר זורוף, היהודים אשמים כי הם עצבנו את הנאצים, זה גם נקרה לזרוק אחריות... והחוצפה גודלת, כאשר בשורות הבאות הוא עצמו יוצא נגד הרב עובדיה, בבורות מדהימה, על דברי הרב עובדיה (שאיני מסכים איתם כמו שהם, אבל זה עמוק יותר, דרך אגב) כי נשמות חוטאות התגלגלו בגופם של נספי השואה, והריגתן היתה כפרתן. הוא מתעצבן, אומר שכאיש שתפקידו ללכוד נאצים כבר 30 שנה, זה מקומם אותו, כי "למה לי לרדוף אחרי פושע נאצי בארגנטינה, אם ממילא כשנניח את ידינו עליו הוא יגיד ´בסך הכל הייתי שליח של הקב"ה´. אז מר זורוף, בא, אחכים אותך במשהו קט. כשאדם דתי מאמין כי כל מה שנעשה, נעשה בהשגחה ובקביעה מלמעלה, אין הכוונה שהעושה פטור מעונש, יש לו בחירה אם יהיה זה הוא שיעשה, או לא, הוא יענש אם יבחר לעשות, אך אם לא הוא, היה עושה זאת מישהו אחר, אבל, אתה הרי לא מנסה להבין, אתה מחפש להשמיץ, לא? (אגב, עוד שקר קטן, המפקדים ורשימות בתי החינוך מראים, כי החרדים מנו הרבה יותר משליש יהדות פולין, אבל זה שקר קטן, נוותר לו) הייתי יכול להמשיך ולעמת את דבריו עם המציאות, זה לא קשה, ממש לא, אבל כתבתי את, רק משום שהכעיס אותי נורא, החוצפה, הסילוף ההיסטורי על ידי אדם שתפקידו זה המלחמה בשנאה (אגב, כמה נאצים הוא לכד עד היום?), הכעיס אותי שלא קם אף היסטוריון "אובייקטיבי", לענות על השמצות חסרות בסיב מדעי, חסרות אמת אלו. לבסוף, אבקש את סליחתכם, תגובה זו נכתבה בע"פ, לא יכולתי לבדוק את המקורות, וגם רוחי סערה, אז אם תמצא טעות קטנה בציטוט, מספר או מהכתבה, אנא, סילחו לי מראש. פראזניק

אחד אחד ... ../images/Emo13.gif

קראתי רק את המשפט הראשון, וכבר יש לי תגובה
: הג´וינט אינו ארגון ציוני, הוא שייך לכלל יהודי ארה"ב .

פראזניק

New member
החיוך במקומו?

הג´וינט היה (כשהדגש הוא על היה) ארגון לא ציוני, ההתקרבות שלו לציונות החלה אז (כך גם כותב תום שגב), אבל, הכסף בא מ"המגבית היהודית המאוחדת" לא? במגבית היתה שליטה ציונית אבל, לא אהסס להודות בטעות בניסוח, מחילה (אז אחרי הכל החיוך כן במקום?)

תום שגב ... נו

לקבל ממנו דעה על הציונות, זה כמו לקבל מתומי לפיד דעה על מוסיקה ים תיכונית. ולעצם העניין, יש תיעוד של ויכוחים חריפים בין מנהיגים ציוניים לבין הג´וינט לגבי הפניית כספי הסיוע (גם אחרי המלחמה), כך שלא ברור לי על איזו שליטה ציונית אתה מדבר. (החיוך היה חיוך של מבוכה על כך שלא קראתי הכל)

פראזניק

New member
יתכן...

אבל כאשר הוא, לתומו, מבפר שלג´וינט מהתקופה ההיא היתה אוריינטציה ציונית, (ואגב, אומרים את זה אחרים גם) מדוע שלא יהיה נאמן?

משום שהוא משוחד ! ../images/Emo141.gif

אתה זוכר את ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה ? לטעמי, כשמדובר בהיסטוריה, צריך לבדוק היטב מי הכותב לפני שמתייחסים לכתוב. כאשר אנטי-ציוני מובהק רומז על פשעים ושחיתויות בתנועה הציונית ומוסדותיה, אני חייב להתייחס לזה בחשדנות. ובמקרה הזה, האמירה לפיה "לג´וינט הייתה אוריינטציה ציונית" מכוונת לקשור את התנועה הציונית לפעילות שנוייה במחלוקת של הג´וינט. ואסיים בנימה אישית: אם תימשך ההפגזה האנטי-ציונית בפורום הזה (הציונים אשמים בשואה, הציונים גנבו ילדים מאימותיהם, הציונים נישלו ערבים תמימים ושוחרי טוב, ואידך זיל וגמור), אני לא חושב שארצה להישאר פה. יש אנשים שמקבלים משכורת כדי להתמודד עם ההתקפות האלה, ואני איני אחד מהם.

א77

New member
קראתי הכל בעיון

אני לא מצליח להינתק כבר שנים ע"ג שנים מהספר עם הכריכה האדומה. הכריכה הפשוטה עם אותיות זהב דוממות אבל שואגות: מ ן ה מ צ ר ואני עובר על זה בכל הזדמנות.

El Duche

New member
במילים אחרות

אתה מסכים שההבדל היחיד בין פעולת ההצלה החרדית לכלל יהודית (עם אוריינטציה ציונית ברורה) הוא שלחרדים היה פחות כסף להציל את החבר´ה שלהם.

פראזניק

New member
במילים אחרות: לא!!!

במילים אחרות מה שאני, אלא שלא אמרתי את זה כאן, שכן מטרתי היתה להוכיח את חוסר האמת שבכתבה, מה שאני אומר הוא: שמה שאתה קורא ה"כלל יהודים", לא ניסו לעשות הרבה בשביל להציל יהודים. אני אומר? אומר את זה בן-הכט מנסיון רווזיוניסטי. אני אומר? אומר את זה חיים גורי מנסיון מפא"י אני אומר? אומר את זה הרב ויסמנדל מנסיון חרדי אני אומר? אומר את זה ראש הקונגרס היהודי דאז אני אומר? אומרים את זה המסמכים שקיימים. אפשר לפתח את הנושא הזה, עד אין סוף, אבל כאשר חיים גורי - בעצמו חבר משלחת ההצלה לקושטא - אומר שכל מה שהם עשו זה "עוד כוס מים על העיר הבוערת", כשהוא אומר שבגלל הפלגנות האדירה שהיתה שם נמנעו הרבה מעשים, כשבן-גוריון מעדיף לא להציל יהודים, אם יעדם הסופי אינו ארץ ישראל, אם הוא אומר למשה שרת, כאשר זה שואל אם ללכת לדבר עם נציב הפליטים (לגבי אפשרות הצלה שנפתחה) "עתידינו חשוב יותר מגורל כמה מאות יהודים" (זכור לי "מאות", אבל איני בטוח) כאשר הג´וינט (ואת זה גום זורוף מציין בראיון) מעדיף את חוקי ארה"ב היבשים על אחיו החיים - שתיכף יהפכו לאפר בכבשן. וכאשר מולם עומדת המציאות, של ארגונים חרדיים (גם זורוף מודה ש"ועד הצלה שלח סכומי עתק) שהשתדלו להציל בכל כוחם. וכאשר מולם עומד אדם אחד, הרב ויסמנדל, שהציל אלפי יהודים, בכוחותיו הדלים, ששיגע את העולם במכתבים, בזעקות, בתחנונים, כמעט מידי יום ולא נענה!!! כסף הוא לא קיבל, הוראות להקים מחתרת לוחמת נתנו לו! וכאשר מולם עומד האדמו"ר מויז´ניץ, שארגונו תמך ועזר ליהודי בסרביה. וכאשר מולם עומדת הסתדרות צעירי אגו"י, שארגנה משלוחי מזון ותרופות למחנות, אבל אנשי סטיפן וויז הקימו משמרות מחאה על "הפרת החרם" עד שהביאו להפסקת המשלוחים. וכאשר מולם עומדת העובדה, שהקונסנזוס הציוני, הפריע בכל דרך למאמצי ההצלה של "הועד העברי לשחרור האומה" על שמותיו השונים וכאשר מולם עומד מסמך, שמעיד כי אג"וי הציעה להעמיד סכום כסף גדול לטובת "ועד ההצלה" של הסוכנות, אבל הם סירבו לקבלו מחמת שלא רצו ש"אגודה" תעשה מזה "הון פוליטי". וכאשר זועקת עד כאב העובדה שבארץ המשיכו לדון בכל השטויות הקטנות, במריבות פנימיות, בבחירות ובכל מיני דברים אחרים, נחנקו מידי יום 12.000 יהודים באושוויץ. וכאשר זועקת עד כאב העובדה שבישיבת הועד הפועל של ההסתדרות הוחלט כי "האסון כל כך גדול וכל כך כבד, עד שאי אפשר לעשות כלום" והחליט לדרוש פיצוים מגרמניה אחרי המלחמה (בעד יהודים שלא היה להם שום קשר עם התנועה הזו) וזה היה באמצע המלחמה. וכאשר מאות עובדות, אלפי מכתבים, מאות אנשים והיסטוריה שלמה, עומדים ומעידים כי הציונות והג´וינט לא עשו הרבה מאמצים להציל יהודים (אלא, כפי שכתבתי כבר, הם השתייכו למפלגה המתאימה). אני חושב שזה מספיק קשה להאמין שמנהיגי תנועה שהשתלטה על עם ינהגו כך, אבל זו עובדה. עובדה שהתנועה הציונית (על כל פלגיה), שיצגה לפני השואה כ-2.000.000 חברים בכל ההסתדרויות (הציונית והצ"ח), דיברה ודוברת בשם מליוני יהודים שלא היה להם שום קשר אליה, שהתנגדו לה וחשבוה להרסנית. עובדה שהמנהיגים ששלטו באותה תנועה לא סייעו להציל יהודים. עובדה שבראש ועד ההצלה שלהם, הם העמידו את יצחק גרינבוים, שששנא את יהדות הגולה, שאמר "עדיפה פרה אחת בארץ ישראל על אלף יהודים מהגולה", שטען שהפעולות הציוניות, עומדות הרבה לפני הצלת יהודים... דווקא הוא עמד בראש "ועד ההצלה"... זה אומר משהו, לא?

ezer

New member
כמה תיקונים קלים

ד"ר זורוף לא הלך לקרוא את מה שהיה במזרח הרחוק!! יש ספר נפלא של עזרא יחזקאל-שקד "היהודים, האופיום והקימונו" שם מסופר בהרחבה על מה שקרא לכלל הקהילה היהודית בסין. ד"ר זורוף לא קרא את את העיתונים שם ולא יודע מה התרחש שם.... יש לו בורות פשוטה. לכן איני מאמין לו כלל. בספר של הלל לוין "רשימת סוגיהרה-בחיפוש אחר הטוב",מובא תיאורי ההצלה של בחורי הישיבות הליטאיות וכל פרשת קורסאו ביתר הרחבה. איני מבין מדוע ד"ר זורוף מתעלם ממה שכתוב שם !! ההתעלמות מלמדת על פרשת "קסטנר" בדלת מסתובבת. הציונות לא יכולה לסבול ראיות שהיא לא עשתה מספיק להצלת יהודים. הרי לכאורה זו מטרת הציונות. והנה היא לא עשתה משהו להצלתם ויהודים ללא משכורות שמנות עשו יותר והצילו יותר. כל מי שרוצה יעיין בזכרונות על משפחת שטרנבוך משוויץ. לגבי מחלוקת אחרת שהוזכרה כאן, כדאי לעיין בספר בהוצאת "עם עובד" "בריטניה ויהודי אירופה" ובמיוחד בכתובות המצורפות

פראזניק

New member
מכיר, אבל...

העדפתי להתייחס רק למידע היסטורי מוכח, לדאבוני עדויות ראיה ושמיעה אינן בכלל זה... הסתמכתי גם על הרב ויסמנדל, משום שזורוף עצמו מסתמך עליו בחלק גדול מהראיון... אגב, כל מה שכתבתי, הוא חלקיק אבק מהאמת העגומה...

למעלה