קראתם על חוק התקציב??

doritmor

New member
קראתם על חוק התקציב??

מתוכנן שינוי של חוק השילוב - כך שסיוע וטיפולים פארא רפואיים לא יכללו בשילוב. יש בעיתון הארץ כתבה נרחבת.

החורזת**

New member
בעקרון זה אמור להיות באחריות

קופות החולים. עד היום ילדים שלמדו במסגרת חינוך מיוחד היו אמורים לקבל את כל הטיפולים הפרא במסגרת החינוכית. זה עבד טוב בבתי ספר וגנים של חינוך מיוחד ופחות טוב בכיתות לחינוך מיוחד בבתי ספר רגילים או לילדים עם צרכים מיוחדים ששולבו בכיתות רגילות. באיזור שאני עובדת בו למשל תלמידי כיתות ללקויי למידה וכיתה מקדמת אינם זוכים השנה לריפוי בעיסוק כי המרפאה הקודמת עזבה, לא הביאו חדשה דרך מתי"א ואילו קופות החולים מסרבות לספק להם את הטיפול כיוון שהם תלמידי חינוך מיוחד. חוק התקציב אמור לשפר זאת, אך בדומה למערכת בריאות הנפש שעברה לאחריות קופ"ח, הבלאגן עדיין חוגג ואף אחד לא יודע מה יהיה. עם זאת למיטב ידיעתי, בבתי ספר וגנים לחינוך מיוחד הטיפולים יוסיפו להינתן במסגרת.

doritmor

New member
הפגיעה היא בילדים משולבים

לפי מה שכתוב בכתבה הפגיעה מתייחסת לילדים המשולבים במסגרת רגילות. עד עכשיו סייעת וטיפולים פארא רפואיים נחשבו חלק מסל השילוב. השנה חוקקו חוק שילוב מפואר ועכשיו עיקרו אותו מתוכן ע"י הוצאת דברים מהותיים ממנו - כך שאין לו משמעות. אני מקווה שזה לא יעבור בכנסת אבל נראה לי שהסיכוי לכך קטן. מאוד ממליצה לקרוא את הכתבה. היא התפרסמה ביום שישי בעיתון הארץ בעמודי החדשות. יש שם נתונים נוספים לגבי עלויות שילוב לעומת עלויות ח"מ (מדהים!)

Diana M

New member
חוק שילוב

לא קראתי את הכתבה, אפשרי אולי שתביאי קישור לכאן? בכל אופן,עד כה סל שילוב ניתן למסגרות הרגילות שלא בתוקף חוק. מעתה בעקבות הרחבת חוק חינוך מיוחד, גם תוכנית השילוב כלולה בחוק וכך גם הסל כמובן. חשוב להבין כי טיפולים פרא רפואיים מתוך סל שילוב ניתנו רק לכתות חנ"מ בחינוך הרגיל ולא לילדים בעלי צרכים מיוחדים המשולבים בכתות רגילות, אם כי מתיא"ות מסויימות השכילו לתת משאב זה גם בחינוך הרגיל. אך הדבר תלוי בכל כך הרבה משתנים מתערבים שרק מעטים הצליחו לבצע זאת וגם כן שלא על פי איזו הנחיה ובטח לא חוק. במתי"א שלנו למשל 15 אחוז ממשאבי סל השילוב ניתנים לתחום הפרא רפואי בכתות החנ"מ ובכתות הרגילות. אך זה בהחלט לא המצב המייצג ברמה הארצית. מה שכן יקרה בעקבות קבלת חוק שילוב הוא שתלמידים קשים יותר יגיעו לחינוך הרגיל ויצרכו את הסל כך שיהיה ניתן לתת ממנו פחות ופחות לתלמידים שקיבלו עד כה. כמו למשל תלמידים ליקויי למידה. בענין טיפולים פרא רפואיים וקופות חולים, אין שום קשר בין היות הילד מטופל במוסד החינוכי לבין הזכאות שלו לקבל טיפולים פרא רפואיים באמצעות הקופה בה הוא מבוטח. משרד החינוך מעולם לא התיימר להחליף את קופות החולים בנושא וכל האוריינטציה הפרא רפואית במשרד החינוך היא מאוד "חינוכית" ולא קלינית. לצערי הרב רבות מבין קופות החולים בהחלט מנצלות את הפרצה ולא נותנות טיפולים לתמידים הלומדים בחנ"מ ולא בצדק. מי שמתעקש בהחלט יכול להמשיך לקבל.(ראו שירושור הארוח של לאה שקד בפורום) דיאנה

doroniz

New member
קישור לכתבה

מצ"ב קישור לכתבה - מקוה שאפשר יהיה לגשת מפני שאתר עתון הארץ דורש לבצע הליך של רישום. תודה דורית שהארת את תשומת ליבנו. אני חושב שצריך לפנות לכל האגודות המטפלות בילדים עם צרכים מיוחדים (איל"ן, ית"ד, בזכות, ניצ"ן). אני מבטיח לפעול בתוך אלו"ט כבר עכשו. לא יתכן שיקצצו במעט מאוד שניתן לילדים שלנו, בודאי שלא בתחום החשוב ביותר שהוא בנסיון לשלבם בתוך החברה. דורון.

doritmor

New member
החזר לטיפולים מקופ"ח - עדכון

בסוף שנת 2002 קיבלתי החזרים מקופ"ח מכבי על טיפולים פארא רפואיים - הם אמרו שהתקנות השתנו ועתה כן ניתן לקבל החזרים. קיבלתי החזרים עבור 60 טיפולים (בני מטופל אצל קלינאית תקשורת בלבד). לעומת 40 שניתנו עד כה (אחרי תחנונים). מאוד ממליצה לפנות ולנסות שוב - למי שהתיאש בעבר. כעת זה "רישמי" . לגבי הזכויות של ילדים עם מחלות סומטיות - האם פידידי נכלל בקטגוריה? דורון אולי אתה יודע אם יש חדש? תודה, דורית

doroniz

New member
החזרים מקופת חולים

לצערי אין לי מידע חדש לגבי נושא הכללת PDD בקבוצת המחלות הסומטיות. כל עוד הויכוח בנושא קיים, ההישגים הם נקודתיים, ואם הצלחת לקבל החזר הרי שיכול להיות שגם אחרים יצליחו. חשוב להבין מה שדיאנה כתבה בשירשור הזה - אין קשר בין תקציבי משרד החינוך (בנושא סל השילוב והחינוך המיוחד) לבין תקציבי משרד הבריאות וקופות החולים (בנושא מימון והחזרים על טיפולים פארא-רפואיים). אסור לקופות החולים להתנות את ההחזרים בגין טיפולים פרטיים בכך שהילד (או הילדה) מקבלים אותם במסגרת החינוכית שבה הוא (או היא) נמצאים. מצד שני, צריך לזכור שהתקציבים מוגבלים ולכן ישנן מכסות וסדרי עדיפויות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה והכי חשוב שיהיה חג שמח. דורון.

טלשר

New member
החזרים

האם מדובר על החזרים מעל גיל שלוש? אנחנו פנינו לקבלת החזרים ונאמר לנו כי אין אפשרות לקבל החזר אלא רק את הטיפולים הניתנים ע"י מכב"י (קלינאית+ריפי בעיסוק) מתחת לגיל שלוש.

doroniz

New member
מדיניות החזרים

אינני מכיר את המדיניות של קופ"ח מכבי (והאחרות). עד כמה שזה מצער, ילדים מתחת לגיל 3 אינם נכללים במערכת החינוך המיוחד. הדגש שלי הוא על האין קשר בין מערכת החינוך המיוחד לקופות החולים, ואם בנך מתחת לגיל 3 הרי שאין הוא מקבל כלל שרותים ממערכת החינוך המיוחד. דורון.

doritmor

New member
משרד החינוך ומשרד הבריאות

נכון שרשמית אין קשר בין התקציבים. אבל מעשית אני נאבקתי המון כדי לקבל החזרים עבור טיפולים. כל החזר שקיבלתי נאמר לי שזה "לפנים משורת הדין" (ע"י מכבי) . אני יודעת על הרבה הורים שאמרו במכבי שהילד בחינוך רגיל - כדי שלא לפגוע בהחזרים שהוא מקבל. רק לפני חודשים ספורים נאמר לי רשמית שאכן אין קשר בין התקציבים.ורק לאחרונה נאמר לי שהמכסה השנתית היא לא 27 טיפולים של הסל +13 מקרן מכבי (סה"כ 40) אלא 60 טיפולים לשנה. לגבי מצב בקופ"ח אחרות - אין לי מושג. כל ההחזרים הם מגיל 3 ומעלה. אבל הבן שלי טופל עוד לפני גיל 3 - הוא קיבל ריפוי בעיסוק ממרפאה של מכבי במרכז להתפתחות הילד. כך שהמימון היה שונה (נדמה לי שמדובר היה בעלות סמלית של כ- 20 ש"ח לפגישה). דורית

doroniz

New member
שיטת "מצליח"

לדורית ולכל השאר - תקציב קופות החולים מדולדל והם מנסים לקצץ בכל מקום. ילד שמטופל בהתפתחות הילד והוא מתחת לגיל 3 אינו יכול להתשייך למערכת החינוך המיוחד. לאחר גיל 3 מתחילה התקופה שבה קופת החולים מנסה לטעון לאחריות מערכת החינוך המיוחד. אם זה מצליח מה טוב (מבחינת קופת החולים), ובד"כ זה מצליח מפני שאנחנו נוטים לקבל את מה שאומרים לנו מבלי לבדוק (הם הרי יודעים מה הם אומרים). ולכן שוב - אין קשר בין הזכויות שלנו בקופת חולים לזכויות שלנו במעכת החינוך המיוחד. ואיך אומר ההוא ביום ששי בערב "ושלא יעבדו עליכם". דורון.

למעלה