קראתן את הכתבה על מישל אודנט במוסף

debby12

New member
מנהל
קראתן את הכתבה על מישל אודנט במוסף

7 ימים של ידיעות? הפתיע אותי עד כמה הוא "אנטי" נוכחות של בן הזוג בלידה. היה גם מעניין שד"ר קנטי בא לשמוע אותו. באופן כללי הנימה של הכתבה נראתה לי די מזלזלת באיש - אבל אולי זה היה סתם מתוך נסיון להיות משעשעים (כל הקריקטורות שם וכו')

debby12

New member
מנהל
לצערי היא לא מופיעה באתר של YNET

אולי מכיון שהיא הופיעה במוסף (אגב - במוסף 7 ימים במהדורה האמריקנית, אבל אני מניחה שגם בישראלית היא הופיעה, לא?) השאלה היא אם מותר לסרוק אותה לפה מבחינת זכויות יוצרים (כי יש לי אותה בבית). מבשלת - יש לך מושג מה המדיניות של תפוז? (זו כתבה שכבר התפרסמה ביום שישי -- הם כבר לא ימכרו עותקים מהעיתון הזה. מצד שני לך תדע....)

אסור לסרוק

אבל אפשר לבקש מחברות שלנו שגולשות בפורומי הורות של Y נט שיבקשו מהם. (מישהי מכירה כאלה?)

כרמית מ.

New member
היה על זה שרשור ב"הריון ולידה"

בזכותו קראתי (העיתון שכב לי בבית, ולא קראתי). כתבה מעצבנת, ולא מייצגת. לקחו פרובוקציות, והוציאו מהקשרן. (כן, הוא נגד המצאות בן הזוג בלידה -כמו גם נגד המצאות כל אחד אחר. הוא טוען שלידה היא אירוע פרטי). וגם - לא כל דבר שהוא אומר חייבים לקבל כאורים ותומים, אבל יש לו הרבה דברים מאד מעניינים והרבה מאיך שאנחנו היום רואים לידה טבעית, זה בזכותו (כלומר: לפחות בעולם המערבי, שהתרחק מאד במסורות שלו מהטבעי). טוב שד"ר קנטי ורופאים אחרים ישמעו אותו, למרות שקשה לי להאמין שזה ישנה משהו - הם כל כך מקובעים. בתגובה שלו, המנטרה הרגילה, על איך כל עוד הכל בסדר זה יופי, אבל אם משהו משתבש.... וגו' בלי להתייחס לעובדה שבדרך הרגילה, הרבה יותר משתבש. אגב, ד"ר אודנט עצמו, התעתד להיות כירורג, והגיע למיילדות דרך הניתוחים הקיסריים. הוא מכיר היטב את הצד ה"מציל" של הרפואה.

עיגולית

New member
דווקא הכתבה טובה בעיני

נכון שהוא לא מסכים עם הימצאות של הגבר, ואפשר להתווכח על זה, כמובן. אבל הוא מדבר על הלידה כתהליך טבעי, הזדהיתי איתו מאוד בכל מה שקשור לאוירה ולסביבה של הלידה כדי לאפשר לה לקרות נכון. בלי לדעת ולקרוא על זה, כך עשיתי בלידה הראשונה שלי, רק מהקשבה של מה אני צריכה כדי ללדת... מאוד מעניין הקוקטייל הורמונים שהוא מדבר עליו, ונראה לי שאני הולכת לשמוע אותו ב - 9/1. בנוגע לגברים בלידה, נראה לי שלא לכולם זה מתאים, גבר שנמצא ליד האישה היולדת שלו לחוץ, וחסר אונים לא באמת נחוץ לאף אחד, ומיותר שהוא יהיה שם. רק מה, היום באוירה האלטרנטיבית אין לגברים את הבחירה להיות או לא להיות, הם מרגישים מחויבים, וחבל. אני יכולה להעיד מהלידה שלי, שהאיש שלי עזר לי מאוד בלידה, והיה עסוק מאוד בפרטים הטכניים של למלא את הבריכה, לדאוג שהמים ישארו חמים, ומי שבאמת היתה שם בשבילי היתה המיילדת, כך שהאיזון היה מושלם בשבילי, אני לא יודעת מה עושה גבר שצריך לעמוד ליד אישתו, כשהיא כואבת וצועקת , ואין מה לעשות... זה באמת יכול להיות טראומטי , לא?!

ס ו ל ה

New member
נכון היחס לגבר אפילו מעליב...

כתבה מתיימרת משהו. אילו לא שמעתי על אודנט קצת לפני כן, הייתי ממש מתעצבנת מהכתבה.

erban

New member
קיראו את תגובת התנועה כנגד הכתבה

העורכת (לא הכתבת) עינת פישביין עיוותה את הכתבה ונתנה לה טון ציני כי הדברים לא נראו לה והיא חשבה שדווקא הכתבה מצויינת וסרבה להכניס את תגובת התנועה. ראו מה כתבתי: מחסור בהורמון האהבה: תגובה על הכתבה משבעה ימים:" גברת תפתחי, זה אני" "את יולדת כמו שאת חיה" כותבת הרופאה דר' כריסטיאן נורתתרופ בספרה "גופה של אשה, תבונתה של אשה" המתארת כיצד השתנתה גישתה מאז סיימה את לימודיה ונהגה ל"זרז את העניין" דרך התפתחותה הרוחנית וההבנה שכל אישה יולדת באופן שונה ובקצב שונה שיש לכבד. המשפט נכון כנראה לכל תחומי חיינו כי אנחנו הלו "חיים כפי שאנחנו חיים". אני מניחה שהעורך-עורכת של הכתבה שפורסמה בשישי האחרון ב"שבעה ימים" תחת הכותרת "גברת תפתחי זה אני" מאמין בלידות טכנולוגיות ומרגיש צורך להלל אותן, עם זאת היהירות בה הוא מציג את דר' אודנט ומשנתו אינה מכבדת אותו או את העיתון. דר' אודנט מיילד וחוקר בעל שם עולמי. מחקריו מלמדים כי תנאים אופטימליים ללידה הם פרטיות ואינטימיות (ולאוו דווקא אורות ניאון, מכשור רפואי וצוות מתחלף). מחקרים אחרים מוכיחים השלכות הלידה על הילוד לאורך חייו... וכן הוא גבר ופורץ דרך, מדוע? כי כשאישה אומרת את הדברים לא מקשיבים לה. כי בעולם בלי אלוהים עדיין מייחסים לרופא את דברי הסמכות והכוח. כי חלק גדול מהמסר מתנפץ אל קירות אמונתם (אמונה ולא מחקר) של רופאים שלמדו להתערב ולא לבטוח בגוף האישה, כאלו שלא יודעים איך להתמודד עם צעקות יולדת ומעדיפים להשקיטן. גיבור הכתבה דר' מישל אודנט מתריע במשך שנים על גזילת הלידה מהיולדות. האיש מזכיר לכל, כי אהבה היא גורם משמעותי בלידה וכי תנאי בית החולים המודרני מפריעים לשחרור האוסיטוצין, הורמון האהבה, הפרעה שגוררת התערבויות מיותרות והתערבות גוררת התערבות. חלק מההתערבויות מסכנות חיים ולסיטואציה כולה השלכות נפשיות על התינוק, על התא המשפחתי המתרחב, על החברה שעלולה לשלם מחיר יקר. מזה מספר שנים שהתנועה "נשים קוראות ללדת למען חופש הבחירה בלידה" פעילה בישראל. אנו מאמינים, כמו דר' אודנט שיש מקום ללידות אחרות, מכבדות. כולנו מכירים תודה לטכנולוגיה כשצריך אותה אבל בודאי שלא צריך אותה בכמחצית מ22% הלידות שמסתימות בניתוחים קיסריים ובמרבית הזירוזים, חיתוכי חיץ והלידות המכשירניות. לצערינו המחקרים מלמדים כי ברוב המקרים רצוי היה שלא להשתמש בטכנולוגיה במקרים אלו ושאפשר היה באמצעות תמיכה נכונה לחזק את אמונה של האישה ביכולתה ללדת ולסיים הלידה בהצלחה ללא התערבות. בתי החולים בישראל עשו כברת דרך מאז התחלנו לפעול. אנחנו מברכים על כל שינוי לטובה ודורשים יותר: יותר כבוד, יותר הבנה והענות לצרכי האישה בעת הלידה, בכל מקום ואופן בו היא בוחרת ללדת. לשמחתנו מגיעים לישראל מומחים עולמיים במיילדות שמזכירים שאפשר ואף רצוי לצמצם מקום הטכנולוגיה בלידה. כזה הוא דר' מארסדן ואגנר מאירגון הבריאות העולמי, שהתריע בפני מנהלי מחלקות וגורמים ממשרד הבריאות על כך שהטיפול המיילדותי בישראל אינו מבוסס מחקר והציג מחקרים שהוכיחו זאת וכך גם דר' מישל אודנט אורח יקר וחשוב (ועל כך אנו מודים לדיאדה) שיגיע לכנס ב9.1. איורים רדודים, כותרות צהובות, הדגשות יהירות, כל אלו אין בהם כדי לגמד את חשיבותו ההיסטורית של הכנס ואת חשיבותו הרבה של האורח: חוקר, מיילד ופורץ דרך. צר לי על בחירתכם המתנשאת. צר לי על חוסר הכבוד. צר לי על המחסור הניכר בהורמוני אהבה. אנחנו את משנתו של אודנט חרטנו על דיגלנו: "לכל אשה הזכות ללדת כרצונה בסביבה חופשית ותומכת." ד"ר מישל אודנט, מחלוצי הלידה הטבעית בברכה נירית שפירא "נשים קוראות ללדת למען חופש בחירה בלידה" 098665686

debby12

New member
מנהל
זהו - שאי אפשר לצרף קישור

לא משנה - עזבו - מתנצלת שהעליתי את זה. נחמה פורתא: זו לא היתה כתבה מי יודע מה במילא.... הכותרת והקריקטורות הגדולות היו כדי לגחך על איזו אמירה שלו שנשים יכולות לחוות אורגזמה בלידה. אשמח לשמוע רשמים ממי שתהיה בהרצאה שלו ב-9 בינואר.

שָׂרָה

New member
אורגזמה בלידה? ../images/Emo5.gif

לדמיין את עצמך על המיטה הצרה, חשופה, רגליים מפושקות מוקפת ברופאים עם חלוקים לבנים ומכשירים - ו - אורגזמה אי אפשר אי אפשר אי אפשר
אבל לבד, בלי התערבות ובפרטיות, זה כיף אני נשבעת!

debby12

New member
מנהל
הוא התכוון ללידה בחדר חשוך רק

עם מיילדת - לא ללידה ביתחולימית תחת אורון נאון בוהקים ולעיני עשרות אנשי צוות רפואי לחוצים

Manty

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifנצל"ש

Well, it isn't really related, but since Michele Odent is a supporter of UC, I thought I'd put it here (
). I know many of you do not have the patience to read English, though you understand it well enough, and since most of the info on unassisted birth is in English, I feel many of you are missing out (
). Anyways, here is a radio interview (in English) with Laura Shanely, about unassisted birth. Enjoy!​

swann

New member
מרתק!

אהבתי את ההסבר על הפחד, הבושה וכל הנושאים האחרים שצריך לעבוד עליהם מבפנים. ואת מה שהיא הסבירה על זרימת הדם לשרירים בזמן פחד, זה ממש הגיוני ומסתדר עם מה שהרגשתי בבית החולים, ואינסטינקטיבית אני יודעת שלקראת הלידה הזאת - על זה אני עובדת עם עצמי. ההתכנסות העצמית, ללא הפרעה (עם מיילדת
).
על הקישור.

למעלה