קראת תהילים מהאינטרנט

itay7m7

New member
קראת תהילים מהאינטרנט

שלום לכם מאמינים יקירים שלי חג מולד שמח מהם זה נכון או בסדר ליהודי משיחי ולכל מאמין משיחי לקראו את פסוקי תהילים או כל פרק דרך האינטרנט זה נשאל כי קראתי את פסוקי תהילים ליום השבת מהאינטרנט והיו לי די טעיות עם זה נכון, ובכלל או פרק בתנ"ך או בברית החדשה תבורכו ותתפללו לשלום ולבריאות הנפגעים בפעילות היום העזה גם אצלנו וגם אצלם (כל אדם שנפגע הוא אדם וכל אדם זקוק לתפילה עם רע או טוב הוא)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאהלן איתי יקר../images/Emo140.gif

זה בסדר לכל אדם לקרוא תהילים, זוהי מילת אלוהים וכל מי שיקרא את מילת אלוהים יהיה חשוף לאור שבה וזה רק מבורך ויכול להועיל. לא הבנתי בדיוק למה חשבת שזה לא נכון לקרוא מהאינטרנט האם הכוונה רק כי זה היה בשבת? יענו מהטעימים של חילול שבת? אם מבחינת הלכות יהודיות מחמירות אני לא יודעת לענות לך אבל מתוך אמונה נוצרית/משיחית אז מבחינתי השבת נועדה לאדם ולא האדם לשבת, ואם זה כרוך במעשה טוב או בעזרה לאחר במצוקה או בקריאת דברי אלוהים אז על אחת כמה וכמה זה מבורך. אני יודעת שחכמי התורה לא יסכימו איתי כי הם לא מאמינים בדברי ישוע בברית החדשה- לצערי- אבל זו היתה דעת ישוע, והוא רצה להרחיק את המאמינים מטקסים מחמירים ללא תועלת, שנכנסים אליה ומתאבנים, שאפילו נמנעים מלעזור לאחר במצוקה כי מדובר בשבת או בלעשות מעשה טוב, כמו שהיה בימי ישוע. אז אני מכבדת את הדת היהודית אך מאמינה בהגיון הרב שהנחית ישוע בתקופתו על המושג של כיבוד שבת.

itay7m7

New member
תודה על התשובה

אז כל פעילות של קראית קודש למען האדון והאב היא ברוכה ושוב תתפללו למען בריאותם של הנפגעים והצלתם של הנשמות ולסיום הפעולה משני הצדדים (למלחמה אין צדק להתחיל) ברוכו לשלום אמיתי בעולם הזה ובעיקר לחיים ואמת לעולם הבא

ד ר א ל

New member
מעניין מה שכתבת

על כך שישוע רצה להרחיק את המאמינים מטקסים מחמירים ללא תועלת, שנכנסים אליה ומתאבנים. עתה, לאחר קרוב ל200 שנים שבהם עוצבו שלל טקסים בכל הכנסיות הידועות, במקרה וישוב ישוע המשיח, האם ישמח לבבו עם כל אותם טקסים? האין הוא ישוב וירחיק את המאמינים מטקסים מחמירים ללא תועלת?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני בטוחה שישנם הרבה טקסים שכן הפכו

למנהגים נטו, שנעשים אוטומטית, מבלי שבאמת מתכוונים או מתייעלים רוחית דרכם. אבל זוהי דרכה של מרוצת השנים..אם לא נזהרים מספיק..דברים עלולים להיכנס להתיישנות והתאבנות- זוהי דעתי האישית.

אני מבקש לחלוק על דבריך, יקירה.

קדושת החיים ביהדות היא ערך עליון. ישנו ביהדות מושג שנקרא "פיקוח נפש" ומשמעותו "סכנת חיים של אדם", ישנן המון הלכות הדנות ב"פיקוח נפש", המשותף לכולן הוא ההסכמה, ש"פיקוח נפש" דוחה את מרבית המצוות האחרות אם לא את כולן, בכלל זה "פיקוח נפש דוחה שבת" ואפילו את יום הכיפורים שהוא היום הקדוש ביותר ביהדות. כמובן שאם אדם נתקח עם רכבו בשבת ומבקש סיוע לדחוף כדי להניעו, כדי שיוכל לצאת לטייל, אין בכך שום פיקוח נפש, אך אם באותה מכונית יש, לדוגמא, יולדת או חולה הצריכים להגיע בדחיפות לבית החוליםל, גם אנשים דתיים יטו להם כתף ויעזרו לדחוף את המכונית כדי להביא במהירות את הנזקק לטיפול רפואי. לקחתי במתכוון כדוגמא שני צדדים של תרחיש דומה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה בסדר לא חלקת עליי בתכלס כי אמרתי

שאני לא יודעת את כל ההלכות לגופן אך מה שכתבתי מתבסס על המקרים שבהם נותקף ישוע ע"י אנשי הדת היהודית דאז כי ביצע ניסים והבריא חולים מהחטא והמחלה בשבת.

lion 7

New member
/tapuzforum/images/emo13.gif

/tapuzforum/images/emo13.gifמשנה תורה לרמב``ם ,הלכות שבת ,היתר לשבור שבת בשני אופנים ,להצלת נפש בעת מלחמה ומכאן גם הצלת הנפש . קדם לפסק זה גם הלכת מלך .

lion 7

New member
בנצרות הכל מותר אם זה לתהילת האדון

/tapuzforum/images/emo13.gifמצד שני יש אזהרה של לא לזלזל בדברי הקדש בציטוט ההמשך מול החזירים (אולי הכונה להלא מאמין או המזלזל כי החזיר מרמז כאן לתאוה ולחמדנות) , אז כאן הענין תלוי בגישה , אם זה לתהילה או אחר..

למעלה