קרבה ראשונה

mayudi

New member
קרבה ראשונה

האם מישהו יכול לענות לי כמה זמן צריך לקחת לקבלת הגרין קארד אם יש לי אבא עם אזרחות אמריקאית אבל אני נשוי ומעל גיל 21 בתודה מראש אודי

saritoosh22

New member
עודדי, אתה מתבלבל

12 שנים במקרה של אחים. הורים וילדים (אחד ההורים אזרח או שהילד אזרח), בדיוק אותו הליך כמו בנישואים. 3-6 חודשים לאישור הזמני. 12-18 חודשים לגרין קראד. הורים וילדים נחשבים לקרבה ראשונה. וכמובן, שבתנאי שהאזרח חי בארה"ב.

saritoosh22

New member
מה פתאום.

חברה שלי, בת 33 וקיבלה גרין קארד דרך אביה תוך שנה וחצי.

ומנסיוני

לחבר אחד לקח חמש וחצי שנים, לחברה אחרת שש שנים ו-3 חודשים. חברה שלישית הגישה לפני כארבע שנים, ועוד ממתינה. אין לי מושג כמה ייקח למי שמגיש היום. בכל המקרים שאני מכירה, ההורים חיים בארה"ב.

saritoosh22

New member
ועוד דבר,

כשקיבלתי גרין קארד (יולי האחרון) אמרו לי במפורש, הורים וילדים בוגרים בין שנה לשנתיים, אחים/יות 11-12 שנים. ילדים קטינים, אין תקופת המתנה - מיידי..

doronf65

New member
מנהל
היי אודי

בערך 12 שנה. כל הזמן הזה אתה אמר להיות בארץ. ילדך הקטין זכאי גם הוא גם אם בעוד 12 שנה כבר יעבור 18. דורון

טל ר

New member
מונחים לגבי פרק הזמן

פרק הזמן בו מדובר הינו תור. הזמן המצוטט הינו מספר השנים שחיכו מי שהיום מקבלים גרין קארד. איש אינו יודע כמה זמן יחכו אלו שמגישים בקשה כיום - אולי יותר, אולי פחות. סביר להניח שיותר...

shabluli

New member
וואו... אני

מנצלת את ההזדמנות כדי לשאול... אם בן של אזרח אמריקאי צריך לחכות כל כך הרבה זמן... כמה זמן אני צריכה לחכות לגרין קארד אם אין לי אף קרוב בעל אזרחות אמריקאית? ומה ההבדל אם יש כזה בין המתנה לגרין קארד לויזת סטודנט? רק בשביל הרקע, אני עוד מעט מסיימת צבא ובעלת תואר ראשון ואני מעוניינת לעבור לארה"ב כדי להמשיך את הלימודים שם... תודה, שני

אי אפשר לקבל גרין קארד סתם ככה

ויזת סטודנט לא מאפשרת לך להגיש בקשה לגרין קארד. את צריכה להיות כאן כמה שנים על ויזת עבודה, כדי להיות יכולה להגיש בקשה לגרין קארד. תלוי במעסיק ובעו"ד, זה לוקח בין חצי שנה לשלוש שנים.

shabluli

New member
אני יודעת שאי אפשר

לקבל גרין קארד סתם... השאלה שלי הייתה בזמנים... כמה זמן לוקח לקבל ויזת סטודנט לעומת כמה זמן לוקח לקבל גרין קארד, לאחר שאני נמצאת כמה שנים בארה"ב עם ויזת עבודה.. ויזת סטודנט מסוג J מאפשרת גם לעבוד (באישור מיוחד), האם זה יכול גם להחשב ויזת עבודה? ואם לא איך אני כן יכולה לקבל ויזת עבודה, הרי אני לא נשלחת ע"י אף גוף מעסיק בארץ? אני מעוניינת ליישם את לימודי בעבודה שם ללא קשר לארץ. וכתוב בקישור שנתת לי שבעצב סטודנטים לא מאושרים לעבוד אלה מספר שעות מועט בשבוע. הדבר נשמע לי בלתי הגיוני. איך אפשר להתקיים כך?

ויזות F ו-J אינן מועמדות ל-GC

אם את לומדת על ויזת F או J, מותר לך לעבוד עד 15 שעות בשבוע ורק אצל הגוף האקדמי שאישר לך את הויזה. לרוב מדובר בעבודות לסטודנטי םבשכר נמוך. אסור לעבוד מחוץ לאוניברסטיה אלא באישור האוניברסיטה בתחום שהוא ספציפית קשור ותורם לתחום לימודייך. אף אחד לא אמר שאת צריכה להתקיים בעת לימודייך מעבודה - להיפך, על מנת לקבל ויזת סטודנט, תצטרכי להוכיח שיש לך אמצעים למחיה במשך שנות הלימודים. בתארים מתקדמים לרוב מדובר במלגה של מתרגלים או עובדי מחקר. לאחר שתסיימי ללמוד תצטרכי לחפש עבודה בתחום שלך, ולמצוא מעסיק שיסדר לך ויזת עבודה - כלומר שירצה אותך מספיק ושיהיו לך כישורים מיוחדים כדי להנפיק לך ויזת עבודה. עם ויזה כזו תוכלי להתחיל מסלול ל-GC. ויזת סטודנט לוקח כמה חודשים לקבל, לאחר שהתקבלת למוסד אקדמי שמכין לך את הניירות לויזה, תצטרכי לשלוח מסמכים לשגרירות ולגשת לראיון. גרין קארד תלוי באיזה מסלול, מויזת עבודה כמו שכתבתי למעלה יכול לקחת בין חצי שנה לשלוש.

למעלה