קרבה של דירה ללימודים/עבודה

קרבה של דירה ללימודים/עבודה

בתקופות בהן גרתי בחו"ל, מה שראיתי סביבי היה שלהרבה אנשים מאוד ברור שקיימת האפשרות שהם יצטרכו לסוע אפילו שעה כדי להגיע למקום עבודתם, וכמובן חזרה. ראיתי את הנחיצות בכך, אבל לפעמים זה עדיין נשמע לי דמיוני. וגם עכשיו, כשהייתי בלונדון הבחנתי (פעם נוספת. כל פעם אני מבחינה בזה מחדש - ואז שוכחת.), שעל אף העיצוב המצועצע והחמוד של המפה, בפועל אפילו נסיעה של כמה תחנות הופכת חיש קל לחצי שעה, לפעמים יותר. איזור המרכז הוא יחסית קומפקטי, אבל בכל זאת: עד כמה רחוק (מבחינת זמן, לא משנה איך זה קורה בפועל) הייתם מוכנים לגור ממוקדי העיסוק שלכם - כמו העבודה או האוניברסיטה

karnaf7

New member
גבעתיים נתב"ג עם הקטנוע -

בין 20 דקות לחצי שעה מגבעתיים לבר אילן כ 10 דקות אין לי פקקים (קטנוע) כך שכמעט אין הבדל בין השעות...

H20

New member
אם הייתי נשארת לגור אצל ההורים

ולומדת באחת האוניברסיטאות הקרובות לבית (בר-אילן, תל-אביב) אז הייתי נאלצת לבלות בכבישים כ-40 דקות לכל כיוון, בגלל הפקקים. אבל מאחר שבחרתי ללמוד רחוק מהבית (בטכניון) בין השאר בגלל עניין הפקקים הנ"ל, ואני גרה בדירה שכורה- אני מעדיפה שהיא תהיה כמה שיותר קרובה לטכניון, אחרת מה עשינו?! כל הדירות שבהן גרתי עד עכשיו היו במרחק הליכה או נסיעה של כחמש דקות ברכב.

ברור שעדיף קרוב, אבל

מה גבול הסיבולת שלכם? כלומר, נניח, חצי שעה כן אבל שעה כבר לא? כי במקרה של הטכניון או אוניברסיטת ת"א אפשר בסופו של דבר להסתדר עם משהו קרוב, אבל לא תמיד זה יהיה ככה. ונניח יכולה להיות עבודה, רק שתצטרכו לסוע, נניח, 50 דקות לכל כיוון. זה משהו שתהיו מוכנים לו? ואם לא, איפה עובר הגבול? הכוונה שלי היתה, עד כמה יכולים להיות מוקדי העיסוק שלכם רחוקים מהדירה, מבחינתכם.

סוגיה מעניינת

אני מההתחלה חיפשתי דירה שלא תהיה במרחק הליכה מהאוניברסיטה, כי היה לי יותר חשוב להיות קרובה ל"מרכז העניינים", יענו למרכז ת"א. ממה שהבנתי מאנשים שלומדים בבר אילן ושוכרים דירות במרחק הליכה, לרוב מדובר במרחק הליכה של כ-15 דקות, כשאני באוטובוס מגיעה בערך באותו זמן (וזה קצת יותר נוח בחום/בגשם מאשר ללכת ברגל) וגם יש לי גישה נוחה למקומות בילוי/קניות/עבודה, בניגוד לאלו שמצטופפים ליד האוניברסיטה. ברור שאם הייתי לומדת באת"א זה היה שונה. בכל מקרה, אם וכאשר אני אתחיל לעבוד, לא יהיה לי כל כך אכפת לנסוע חצי שעה לעבודה אם זה יהיה משתלם אבל מעדיפה לחפש קודם מקום קרוב יותר (והיות שאני מתכננת על מלצרות לא נראה לי שתהיה בעיה בתחום). בעתיד אני מקווה למצוא עבודה קבועה שלא תהיה רחוקה מדי, אבל אז סביר להניח שיהיו לי יותר אילוצים, ובתקווה שגם רכב צמוד.

ailag

New member
כבר עכשיו זה 10 דקות באוטו

אז אני רוצה ש"איכות החיים" לא תפגם יותר מדי, ואלך על רמת אביב, שם מכל מקום זה יהיה 10-15 דקות באופניים (אוי, בחורף אני כל כך אכעס על עצמי) אני לא יודעת להגדיר תחומים וגבולות. עקרונית מה שקובע זה פחות זמן הנסיעה (כל עוד הוא לא משפיע על זמן הקימה) ויותר פוטנציאל האיחור: אם בא אוטובוס פעם בשעה אני אאחר תמיד בשעה. אם לוקח 45 דקות לנסוע אני אהמר על זה ש15 דקות לפני תחילת השיעור יגיע אוטובוס מהיר במיוחד .. ושוב אאחר. אני מאחרת תמיד ולכל דבר. אז הפתרון של 10 דקות מהאוני' +אוטו עוזר קצת לעניין..

נימשון

New member
זה לא פרמטר קריטי לגבי

אם כי כרגע אני גרה במרחק 20 דקות נסיעה בערך ממקום עבודתי.

מיה ישי

New member
עדיפות כמובן לקרוב

אבל אם ההיתי מתחילה ללמוד כמו שתכנננתי בהתחלה בת"א ההיתי נשארת לגור בבתי הקט ונוסעת 25 דקות ברכבת.. מכיון שהעיניין לא היסתדר בסוף שכרתי דירה במרחק 10 דקות נסיעה מהמכללה החדשה. האמת נראה לי שעד חצי שעה זה זמן נסיעה סביר ברכב או רכבת - עדיפות כמובן לרכבת אם זה איזור המרכז כי אז נסיעה ברכב יכולה להיות כפול זמן עקב הפקקים.....

פרח משי

New member
אני באופן אישי שונאת נסיעות

אז לנסיעות של כל יום הלוך וחזור ... לא יותר מ40 דקות לכל כיוון.

dvoranet

New member
זה תלוי..

אדיאלית לגור חמש דקות הליכה זה הכי טוב. אבל עד 45 דקות נסיעה ברכב או אוטובוס זה לא רע. אבל צריך לזכור שזה לא תלוי בנו יש תמיד שיקולים של מחיר דירות, מיקום העבודה של הבן\בת זוג, ומאוחר יותר גם מוסדות חינוך של הילדים.

dont bug me

New member
אני צריכה לנסוע שעה

באוטובוס בכדיי להגיע לבסיס...אבל זה סבבה כי אני גם ככה ישנה :) העיקר שאני אגור לבד!!!

למעלה