קרבי לחולי צליאק.הצבא מאשר.

ezrabin

New member
קרבי לחולי צליאק.הצבא מאשר.

אני חולה צליאק (מגיל 10) והיה לי פטור מהצבא. התנדבתי כתומך לחימה לפני 9 חודשים. לאחר הגיוס נכנס לי ג'וק הקרבי וממש רציתי קרבי. שלחתי המון מכתבים לכל מיני אנשים בכירים והגשתי טופס 55(טופס לשינוי שיבוץ) עם בקשה לקרבי. להפתעתי, הגורמים הרפואיים בצבא אמרו שהם מאשרים קרבי לחולי צליאק, ושמבחינתם הבעיה בשילוב חולי צליאק בקרבי היא לוגיסטית בלבד. כלומר אישור רפואי לקרבי יש! אבל... הם אמרו שחולה צליאק יכול לשרת ביחידה קרבית רק בתנאי שתהיה יחידה קרבית שמראש תסכים ותתחייב לספק לו מזון נטול גלוטן-וכאן הבעיה. קשה מאוד למצוא יחידות קרביות שיסכימו לכזה דבר, ולכן ההגעה לקרבי כרוכה בהמון עבודה (חיפוש אחר יחידות כאלה).

כלומר, אם אתה רוצה להגיע לקרבי, זה מה שאתה צריך לעשות:
1) להגיש בקשה לתא המתנדבים לקרבי כדי שהבקשה תגיע לרופא תא המתנדבים ותאושר.
2) בתא מתנדבים יש אחלה אנשים, וברגע שהתא מתנדבים יאשר לך קרבי, הם ינסו לחפש יחידה קרבית שתתחייב לקבל אותך.
3) לדעתי חובה שתעשה מחקר לבד ותחפש יחידות קרביות. בתא המתנדבים מאוד עסוקים ולכן לא כדי להסתמך אך ורק עליהם. אם אתה רוצה קרבי, אתה צריך קודם כל ללמוד על איזו יחידות קרביות יש בצה"ל, ולהכיר. לאחר מכן אם אתה מוצא יחידה ספציפית או גדוד ספציפי, אני מציע שתחפש מי המפקד הבכיר (מח"ט או מג"ד) וליצור איתו קשר באופן ישיר (מכתב או מייל) ולהסביר את מצבך. הסיכוי הכי טוב שלך להגיע לקרבי הוא למצוא מישהו שרוצה אותך ביחידה שלו ומוכן להתחייב לתא המתנדבים שיוכל לספק לך מזון ללא גלוטן.

כרגע לי אישרו קרבי והתקבלתי לתפקיד הדרכה קרבית. כמו כן גם מצאתי גדוד בחיל התותחנים שהסכים לקבל אותי כלוחם ואני מתלבט מה לעשות (פשוט יצרתי קשר עם המג"ד דרך מייל).

*להילה המקסימה, אני מציע שתעדכני את איזור המידע על צליאק או התנדבות לקרבי. זאת מכיוון שפשוט נראה לי חבל שחולי צליאק שרוצים קרבי יקבלו בטעות מידע מטעה ואז יוותרו בקלות על החלום. אני מציע בחום שאם תקבלי עוד שאלות על קרבי לחולי צליאק, תעדכני אותם בהנ"ל, זה המידע הכי עדכני. בכל מקרה, תמשיכי בעבודת הקודש שאת עושה כאן ושתדעי שעזרת לי המון לפני הגיוס, תודה. :)

hillator

New member
תשובה

א. סחטיין על המוטיוציה ובהצלחה כמובן
ב. לגבי המידע והעידכונים אני מחר אברר מול תא מתנדבים מה בידיוק הנוהלים להתנדב לקרבי ואני מבטיחה לעלות על זה מאמר בשבוע שבועים הקרובים.
ג. עבור צליאק זו באמת בעיה לוגיסטית כפי שציינת הרי אם מחר היו מיצרים איזה מנות קרב בלי גלוטן אני מניחה שחצי מחולי הצליאק היו יכולים בלי בעיה להתקבל לסיירת מטכל. שוב זה עניין לוגיסטי יש להם הרבה שיקולים כלכלים שאנחנו לא תמיד רואים

בברכה

dudio92

New member
כל הכבוד

מצדיע לך אחי לא קל להלחם ככה . גם אני נתקפתי בזה אחרי 8 חודשים לשירות אך מסתבר שלחולי קרוהן / קוליטיס זה קצת יותר קשה .

למעלה