קרב מגע ואיגרוף תיאלנדי

rbkesh

New member
קרב מגע ואיגרוף תיאלנדי

שלום יש לי שאלה לגביי האנשים שעוסקים באומניות לחימה מסוג קרב מגע ואיגרוף תיאלנדי , האם הם מתאמנים אימון אירובי [לא משקולות] בחדר כושר כמו ריצה על מסלול ריצה או קפיצה על חבל, וכו לציין אני לא מתכוון ללחימה בזירה ששם לפי מה שהבנתי לאירובי יש מרכיב חשוב , אני מתכוון למטרות פרקטיות בלבד היינו הגנה והתקפה [הגנה בקרבות רחוב] ואם כן אז מה תורם האימון האירובי לקרב מגע ואיגרוף תיאלנדי ?? אני לא בא מהתחום ולכן אני שואל תודה לעונים

muaythai

New member
תראה,

תחום האירובי חשוב כיום בחיי היומיום כפרט בלי שום קשר לתחומים שציינת. בכל אופן, לשאלתך. האירובי תורם רבות לכושר הגופני בין אם זה סיבולת לב ריאה, כוח מתפרץ, אינטרוולים וכו' .. בנוסף יכול לשמש ולשפר את הקאורדינציה (קפיצה בחבל לזמן ממושך) ועוד תרגילים וביצועים רבים .. ברחוב לעיתים הקרבות מסתיימים (בממוצע) לאחר 30 שניות ועד דקה וחצי שתיים. הכל תלוי בסיטאוציה כמובן ובמצב בו נתקלת. האירובי יכול לשפר לך את הכושר, העכמידה למשך זמן רב בכדי להוציא מכות ולהגן, מה שיריבך יתקשה לעשות. כמובן שאם הינך לוחם, תהיה באפשרותך גם להשתמש בטכניקה מה שליריבך (רוב הסיכוייםן) לא תהיה. זה נושא די מורכב שכולל בתוכו המון פריטים קטנים חשובים. בגדול האירובי מקנה כושר במידה מסויימת (תלוי כמה עובדים על האירובי), ויוכל לעזור לך להתמודד כיום בהמון מצבים (לא רק בתחום אומנויות הלחימה). מקווה שתפיק מהתשובה את מה שניסיתי להסביר. שוב, זה נושא מורכב מאד, אך לשפר את "הכושר" יהיה תלוי בעבודה מרובה של אירובי. בהצלחה.

ETZ301

New member
השאלה שלך, היא בעצם האם יש צורך בסיבולת...

לב-ריאה? אז התשובה היא, שסבולת לב ראה הוא מרכיב הכרחי, וסבולת לב ריאה משיגים על ידי אימון אירובי. השאלה היא האם יש צורך בסבולת לב ראה טובה ומצוינת, והתשובה תלויה במספר מרכיבים, האם העיסוק הוא לצורך ספורט או הגנה עצמית, מה מהמשקל שלך ומה הסגנון שלך.... כמובן ששהאימון האירובי צריך להיות מכוון מטרה, אין טעם לרוץ 10 ק"מ על הליכון בקצב אחיד. יש לעבוד באינטרוולים, כך שחלק מהעבודה יתבצע בדופק מאד גבוה....

למעלה