../images/Emo202.gif"קרב סכינים"- הפרק הראשון....
"קרב סכינים"... צ'מעו... הפרק הראשון, שכעת סיימתי לראות בדי.וי.די., מצדיק חופשי את שם התכנית. זה פשוט לא להאמין. קרב אמיתי רק בלי דם ,יזע ודמעות. כמה אנרגיה, כמה... יש מס' שינויים בעונה הזאת, כשהשינוי הבולט והעיקרי הוא הוספתו של אלפרדו רוסו, השף האיטלקי.{יש כמובן עוד שינויים, אבל עליהם בהמשך}. אלפרדו החייכן ,חמוש בכוכב מישלן,רוצה בעצם להראות שהמטבח האיטלקי הוא הטוב ביותר.כמובן שהצרפתי המאנייק, לא ייתן לו, וכמו שאנחנו מכירים את סטפן, הוא יכנס באמאמא שלו... {אבל גם זה, בהמשך...}. מצחיק יהיה לראות את השוני בין שניהם, זה באיטלקית מתגלגלת ואנרגנטית,עם שארם לטיני חם ומקסים, וההוא , הגרגמל עם הקשת בשיער, בצרפתית מתנשאת ... מגדל בבל זה כנראה,כאן. בפרק הראשון האיטלקי נכנס למטבח, ועושה אש בסירים, איזו זריזות,איזה מעוף, איזו שליטה. נראה לי שעל שמו קרוי רוטב האלפרדו האיטלקי הידוע, וגם אם לא... מגיע היה שכן, בחיי. מלך. השף אלפרדו הוא ייצור. איטלקי-מרשים,חם מזג, חייכן ,שרמנטי ואמאאא...כמה חמוד. {כן יש לו את זה חופשי}. במטבח הוא ממוקד ביותר בעבודתו,לא פוזל לצדדים יותר מדי, ונראה על פניו שהכל דופק לאיש הזה, כמו שעון שוויצרי, {ולא איטלקי}. שום דבר לא מפתיע , או מלחיץ אותו. הוא שולט במטבח ביד רמה. אוחחח... מה לא הייתי נותנת, על מנת לעבוד לצדו קצת...מדהיםםם. המממ.. ועל החיוך הממיס, אמרתי כבר, נכון?... לא הבנתי בהתחלה מדוע יותר ממחצית מבנות ההפקה מאוהבות בו, כעת אני יותר מסתם מבינה... נודע לי מההפקה שאלפרדו האיטלקי הוא שף מחונן שמגיל 13 התחיל לבשל במסעדות נחשבות, ובגיל 22 כבר פתח את מסעדתו הפרטית הראשונה. בשנת , 1994 , כשהיה בן 22,זכה בתואר השף האיטלקי הטוב ביותר. השף סטפן הוא טיפוס. פשוט טיפוס. טוב, כבר הכרנו אותו בתעלוליו השונים והמרגיזים, נו... שועל קרבות וותיק .מחייך בנימוס מצד אחד, ומשחיל אותה מאחורה ,ובלי למצמץ, מהצד השני... איזה דבר הוא... חתיך הורס , וכזה אחד שבא לדפוק לו לאטמה עסיסית ולהראות לו מאיפה הדג עושה פישתונה... אחלה שילוב... הפורמט המוכר של התכנית, נשאר כשהיה, כלומר על המתמודדים להכין תוך זמן קצוב 3 מנות, והמרכיב הסודי שעמו המתמודדים אמורים לבשל, נשאר מרכיב אחד. השופטים בתכנית הראשונה הם: גיא פינס, האיש עם העיניים, וחיים כהן המלך, שהוא האיש היחידי שעמו הייתי מוכנה להיתקע על אי בודד {וכן, כנראה שאני היחידה שנועם פשוט לא עושה לה את זה}, ו אחרונה חביבה: קרין גורן אהובתי החייכנית, שלא מאכזבת גם הפעם, ונותנת בנדיבות את מנת החיוכים השופעת שלה. בובה, היא פשוט בובה אמיתית. מצטרפים אל השופטים המתחלפים, שני הגדולים מכולם: ירון קסטנבוים ורן שמואלי, שנראה על פניו שבפרק הזה הם באורגזמה תמידית. המנחה נשאר אותו עודד מנשה, חמוד ונשיך {מה, לכם לא בא לנשוך אותו?, זאת רק אני??} השף הישראלי שמתמודד לו הפעם הוא: יוסי שטרית בן 31 , בעל מסעדת "וויולט" , שסגנון בישולו הוא צרפתי מודרני, {כן...אתם צודקים, זאת בהחלט היתה יכולה להיות הרמה להנחתה, לכוונו של סטפן, אבל למזלו {או שלא},נפל בחלקו להתמודד מול האיטלקי ...} כמה מילים על הישראלי שלנו: שטרית נחשב לשף צעיר ומטאור בשמי המטבח. הוא פתח מסעדה לפני שנה באודים, מושב ליד נתניה. מראים את מסעדתו בתכנית, ומדובר במסעדה יפהפייה, באמצע מקום מוריק ופורח. הוא שולט במטבח ביד רמה, הוא בטוח בעצמו, ומראה שאת העבודה הוא יותר מסתם מכיר. אה, כן...אתם זוכרים את העוזר הישראלי של השף סטפן, יאיר ? ובכן הבוגד הזה, יודע לדבר גם איטלקית, כך מסתבר, וערק לשורות האוייב, כלומר עזב את סטפן המסכן {והמאנייק}, ועבר לעבוד כסו-שף במטבחו של האלפרדו-קינג. אתם קולטים איזה בלגנים ומתחים הולכים להיות שם???? בתכנית הראשונה המרכיב הסודי הוא ירק ישראלי נפוץ, אהוב וסופר טעים, מה גם שהמנות שהוכנו בתכנית הן בהחלט מנות שכל עקרת בית פשוטה, יכולה לשחזר בהצלחה מרובה. דהיינו לא מדובר במנות מופלצות ופומפוזיות עם מרכיבים שרק בהרי האנדים, מרקו יכול למצוא, במסגרת חיפושיו הנואשים אחרי אימא'לה, אלא במרכיבים שנמצאים בכל מרכול שכונתי, אבל מה שמתקבל בסוף, זאת איזושהי יצירת אומנות אמיתית, שלא נראתה כמותה. בחיי... הם מנוולים גדולים. כך שלתכנית הפעם, ואני מקווה שגם בתכניות הבאות, יש פוטנציאל לימודי כלשהו. אז, שורה תחתונה... אם אתם שואלים מה לקחתי לעצמי מהתכנית הראשונה , אז את זה בדיוק: המתכונים שניתן לשחזרם בקלות אצלי במטבח, והחיוך של רוטב האלפרדו שלי... אני אהבתי, ואני משוכנעת שגם אתם. ככה שאני מזכירה: לעזוב הכל ולהתפרקדן על הספה, היום, ערוץ 10 אחרי החדשות, בשעה 21:00, לא לשכוח.... מה שכן, מומלץ לבוא עם בטן מלאה... תודה. אריאלה.