קרב קורסק

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

MK4

New member
קרב קורסק

מישהו יודע קצת על הקרב? שמעתי שהוא היה קרב השריון בשריון הגדול בהיסטוריה אבל יותר מזה אני לא יודע..... אם יש איזה ספר טוב על הנושא אשמח לשמוע. תודה

hastings

New member
יולי 1943

הגרמנים ניסו לשנות את הממונטום של הלחימה בחזית המזרחית אחרי שכשלון המצור על סטלינגרד הוביל להתקדמות רוסית. הם ניסו "לכרות" בליטה של החזית הרוסית מזרחה באזור קורסק. התכנית היתה למתקפת שריון בשני ראשים, מדרום ומצפון, בתיאום. הרוסים ניחזו נכון את הכוונה של הגרמנים, זרעו הרבה מוקשים באזור, והשהו את התקפת הנגד שלהם עד שהגרמנים נכנסו עמוק לשטחם והם היו יכולים להכות בהם מהאגפים. את הסיבות לכך שזה היה קרב השריון הגדול בהיסטוריה היתה שעד אמצע 1943 המשק הרוסי השלים את ההסבה שלו לייצור מלחמתי, והתפוקה היתה בשיאה. הם ייצרו כמויות עצומות של T-34, שנזרקו לחזית. אני מאמין שכל ספר טוב על מלחמת העולם השניה יניב תיאור של הקרב. אני יודע שיש עליו כמה עמודים ב"אסרטגיה של גישה עקיפה" של לידל-הארט.

bogun

New member
בקרב הזה

הגרמנים היו בנחיתות מבחינת כל דבר:כמויות אנשים,כמויות הטנקים,ארטילריה. וגם עוד שאז נוסו בקרב פעם ראשונה הטנקים החדשים "פנטרה" ומה שקורה כשמכניסים ישר לקרב כמויות של טנקים שלא נוסו עוד בחזית זה קטסטרופה.אחרי הקרב הזה הגרמנים לעולם לא הצליחו לשקם את עצמם,ובעצם מזה נווע "הנסיגה הגדולה" של 44.

yosip101

New member
יש שני ספרים מעולים שעוסקים בקרב

שני הספרים הם של ההיסטוריון ריצ´רד אוברי. 1."מדוע ניצחו בעלות הברית"-בספר זה יש התייחסות של כמה עמודים לקרב זה. 2.התייחסות יותר מפורטת לקרב תמצא בספרו החדש(בארץ) של ריצ´רד אוברי "מלחמתה של רוסיה" הספר הראשון אתה יכול לקנות ב"צומת ספרים" ב-30 ש"ח. (ספר מעולה-אחד מספרי ההיסטוריה הטובים שקראתי מעולם) את הספר השני שהוא חדש יחסית( מעולה לא פחות מהראשון) אתה יכול לקנות באתרי הספרים באינטרנט או בשבוע הספר הקרוב במחיר של 65-85 ש"ח. יוסי

למעלה