קרדיולוג ספורט

ליאiר77

New member
קרדיולוג ספורט

שלום.

מישהו מכיר קרדיולוג ספורט? כמובן עם עדיפות לאחד כזה שבעצמו עוסק בספורט?

ItsikH

Member
השאלה מה הצורך המדויק שלך, נסיוני האישי שהכתובת המקצועית
הטובה ביותר לרוכב אופניים לברור וייעוץ ראשוני היא ד"ר יוני ירום, הייתי גם אצל אחרים ולא ראיתי הבנה לספורט בכלל ולענף שלנו בפרט.

ליאiר77

New member
בדקתי עליו עכשיו קצת...

אין שם התייחסות לקרדיולוגיה.
אני צריך אישור קרדיולוג לפעילות ספורטיבית...

ItsikH

Member
לא ברור למה כוונתך ב"אישור קרדיולוג". להלן סיפורי שיסביר
ב-2003 נדרשתי לראשונה לבדיקת ארגומטריה לצורך ביטוח. הלכתי למכון נחשב ביותר, עדיין אילצו אותי להבדק בריצה ולא ברכיבה, למרות שהסברתי שאני רוכב ואפילו ללכת בקושי הולך, ה"רופאה" החליטה שאיני כשיר בגלל... דופק מנוחה נמוך מדי לדעתה! ודרשה שאפנה לקרדיולוג. הקרדיולוג גם לא הצטיין במיוחד בבדיקה, אבל בעיקר זרק אותי מכל המדרגות כי אני מבזבז את זמנו, זמני וזמנם של חולים אמיתיים - דופק מנוחה נמוך רק מעיד על כושר גבוה, ואין שום סיבה להניח שרק ספורטאים "מקצועיים" עוסקים מספיק בספורט בכדי לפתח תכונה כזו.
ב-2004 נדרשתי שוב לאישור כזה והלכתי לאותו מכון, הפעם באורח פלא נמצא האישור, רק מפני שלמכון היה אינטרס ולא אפרט.

אצל יוני ירום ראיתי לראשונה בדיקה מקצועית ממש על טריינר, אצלו התקרבתי לדופק מירבי, ואצלו נבדק גם סף חומצת חלב, עוד בתקופה שעבד ב"מאוחדת ספורט" ולפני עידן "מדיקס". ראיתי גם אחרים מאז, ועדיין הוא נותן את הבדיקה המקצועית ביותר. שלא לדבר על כך שקיבלתי ממנו גם ייעוץ וסיוע מקצועי - כולל הפניה למומחים ספציפיים - במקרים אחרים של פציעות ספורט לא קשורות.

לא ברור למה כוונתך ב"אישור קרדיולוג". למיטב ידיעתי והבנתי, הן לענין חוק הספורט והן לכל ענין אחר, המונח הרלוונטי הוא ארגומטריה, וכפי שתבין מהסברי, יוני עושה זאת טוב יותר מכל אחד אחר שנתקלתי בו עד כה.

ליאiר77

New member
אז להלן הסיפור שלי, שיסביר

כבר שנים שאני מתאמן (באופן חובבני, כמובן) הן בריצה והן ברכיבה, תוך שפה ושם אני חוטא בהרשמה למרוצים המוניים (דווקא בעיקר בריצה). יש לי פוטנציאל להפרעת קצב שאינה באה לידי ביטוי בזמן מאמץ (למעשה הפרעת הקצב אינה מתרחשת בפועל, אלא רק קיים לה הפוטנציאל). מזה שנים קיבלתי שוב ושוב אישור רפואי תוך מעקב קרדיולוגי פעם בשנתיים.
לפני מספר חודשים, החלטתי שהגיע הזמן לקחת את האימונים דרגה אחת קדימה, והחלטתי לבצע בדיקת סף חומצת חלב בווינגייט. שם פגשתי גם רופא ספורט, שאינו קרדיולוג, שהחליט שמכיוון שהוא אינו קרדיולוג, הוא לא יכול לתת לי אישור כראוי והוא כותב החרגה באישור הרפואי - שאינו מאפשר לי להשתתף בספורט תחרותי.כבר הייתי אצל קרדיולוג לאחר מכן, לא חשבתי ללכת לקרדיולוג שהוא גם עוסק בספורט או שלפחות לדאוג שיכיר את התחום ואת ההתמכרויות הנפשיות :) הקרדיולוג הוא החליף את ההחרגה בניסוח אחר, שבסופו של דבר הוא בעייתי עוד יותר.
אז עכשיו אני צריך למצוא קרדיולוג שמכיר את העניין, שמכיר את ההשפעות של ספורט הן על הלב והן על הנפש, שיסיר את ההחרגה המטופשת הזו...

ItsikH

Member
יש חפיפה מסוימת ולא אפרט
ההבדל בין יוני לרופאי ספורט
אחרים הוא שעיסוקו הוא ספורט הישגי, ולכן "אתה בהכרה? נושם באופן עצמוני? אתה כשיר!" בניגוד לרבים מהשאר שעיסוקם העיקרי הוא כיסוי איבר רגיש בגופם

ולכן אני חוזר וממליץ על יוני ועל בדיקה ארגומטרית אצלו כנקודת מוצא, אם יידרש לכך, יוכל גם להפנות אותך לייעוץ נוסף [אני מקווה, לא מתחייב בשמו אבל סביר להניח מנסיוני]

מניסיון שלי, זה מה שממליץ לך לעשות

בדיקה ארגומטרית מסוייגת גם בספרות המיקצועית כמדוייקת ב75% בלבד, וגם אליהם יש להתייחס בספקנות, לבטח כשבדובר בספורט תחרותי.
לא ברור לי איזה מעקב קרדיולוגי נעשה אצלך.
אצלי הרופא לא עיגל פינות ושלח אותי לאקו לב במאמץ, בדיקה שנותנת לקרדיולוג תמונה (תרתי משמע) מדוייקת.
אל תחסוך ואל תחפף בבריאות.
בהצלחה בתחרות.

ItsikH

Member
ולמען הסר ספק
אין לי שום אינטרס אצל יוני כיו"ר איגוד האופניים, להיפך, דיעותינו חלוקות בעניינים רבים. גם ב'מדיקס' אין לי אינטרס למעט השירות המקצועי שאני מקבל שם בעת הצורך.

sinamois

New member
קרדיולוג ספורט

אז ככה,

בניגוד למה שכתבו לך בדיקת מאמץ כללית זה לא מה שאתה צריך, אם הפרעת הקצב שלך היא פוטנציאלית בלבד בשלב זה יש סיכוי סביר שבדיקת המאמץ לא תקרב אותך לשום מקום
אתה אכן צריך רופא שמבין בעניין
יש את אילן קיציס שהוא גם קרדיולוג וגם מומחה לרפואת ספורט, יכול להיות שהוא הכתובת שלך
לא מכיר את רופא שהוא קרדיולוג ספורט בהגדרה ד"ר קיציס זה הכי קרוב שאני מכיר
בהצלחה

ItsikH

Member
נשמע שילוב אידאלי, הכי קרוב שיכול להיות

ליאiר77

New member
אתה מכיר אותו?

שמעתי כבר את השם שלו כקרדיולוג, אבל מעבר לזה שכתוב עליו שזה תחום התעניינות שלו, לא רואה שום אזכור שלו בתחום של רפואת ספורט.
את כל בדיקות המאמץ כבר יש לי. שנים שהיה לי אישור רפואי לעסוק בספורט, עד שנפלתי על רופא אחד שהחליט לכסת"ח עם החרגה קלה, ומשם הכל התדרדר....

בכל מקרה, קבעתי אליו תור...
תודה.

sinamois

New member
לא ממש מכיר אותו

שאלתי חברים ועלה שמו

רק בריאות ובהצלחה

למעלה