קרדיט היסטורי

Eran P

New member
קרדיט היסטורי

שלום,
האם יש דרך לפתוח חשבון בנק וליצור קרדיט היסטורי מהארץ בהינתן ויש לנו קרובי משפחה בארה"ב שיכולים להיות לנו ערבים (ויכולים במקרה הצורך לפתוח את החשבון עבורינו)?
תודה מראש,
ערן

אין ממש קשר

בין חשבון בנק לבין קרדיט היסטורי.
על מנת לבנות קרדיט היסטורי בארה"ב אתם צריכים קודם כל זמן.
אתם בונים הסטורית אשראי ובשביל לבנות אותה אתם צריכים זמן - לשלם חשבונות בזמן. על מנת לשלם חשבונות מן הסתם צריך לגור בארה"ב ...
אין צורך בערבים בשביל התהליך הזה.

ilanvag

New member
קרדיט היסטורי זה "היסטוריית אשראי" בעברית.

בשביל לבנות את זה צריך לקבל "אשראי" -- זה נבנה באמצעות כרטיסי אשראי, הלוואה לרכישת רכב, וכדומה.
&nbsp
חשבון עו"ש בבנק לא תורם במאומה ואין לו שום קשר לקרדיט היסטורי.

Boston Guy

New member
קרובי המשפחה שלך לא יכולים לפתוח חשבון עבורך בלי נוכחותך

החוקים והתקנות של הרשויות בארה"ב נגד הלבנת הון ולמניעת פשעים פיננסיים מחייבים את הבנקים לוודא שחשבונות בנק אינם נפתחים עבור "אנשים פיקטיביים".
פתיחת חשבון בנק - בטח שלגבי אדם שאינו אזרח או תושב ארה"ב ושאין לו "היסטורייה כלכלית"בארה"ב - מחוייבת שהבנקאי יזהה את האדם שעל שמו נפתח החשבון פיזית, על ידי ניירות הזיהוי המקוריים שלו.
זה אומר שאתה, פיזית, צריך להיות שם עם הדרכון שלך וניירות זיהוי שמראים היכן אתה גר.

בנוסף, כמו שכתבו כאן אחרים - פתיחת חשבון בנק לא יוצרת עבורך היסטוריית אשראי.
בשביל זה צריך שגוף פיננסי יסכים לפתוח עבורך קו אשראי - וזו כבר אופרה אחרת לגמרי. זה קשה ל"עולים חדשים בארה"ב", וזה עוד יותר קשה לאנשים שבכלל לא גרים בארה"ב ואין להם "מספר זיהוי אמריקאי" (SSN).

Eran P

New member
היסטורית אשראי / קרדיט היסטורי

תודה לכולם עד כה על המענה.
שאלת המשך וסוג של פתרון יצירתי; האם כרטיס אשראי חוץ בנקאי ובינ"ל (לדוגמא אמריקן אקספרס) יוכל לעשות את העבודה ולצבור היסטורית אשראי?
אם לא , האם למישהו יש רעיון איך להתחיל היסטורית אשראי (כל עוד אני בארץ ומתעתד לעבור באמצע אוגוסט)?

תודה

guy56782

New member
למה אתה לחוץ על זה? בכל מקרה,

אני שמעתי מחברים שאמריקן אקספרס התחשבו בזה שהיה להם כרטיס שלהם מחוץ לארהב.
חוץ מזה, אפשרות אחרת היא שהקרובים שלך יוסיפו אותך לכרטיס שלהם כ authorized user. אם הכתובת שהם יתנו עבורך תתאים לכתובת שאתה תתן אחכ, זה אמור להעלות לך את ה score.
וחוץ מזה, בדר״כ זה לא קריטי. מתחילים עם כרטיסי אשראי מהשורה השניה או השלישית, ואחרי שנה - שנתיים משדרגים.

liviur

New member
מניסיוני נכון ללפני שנתיים בקשר לאמקס

אמקס בארה״ב לא מכירים באופצית העברת כרטיס לאמקס אמריקאי מישראלי בגלל שהישראלי לא שייך לאמקס ישירות אלא לסוג של זכינות של פועלים בארץ. (וגם כתוב על הכרטיס מאחורה Poalim express under license from american express).
&nbsp
(וזה מכרטיס Gold corporate של שנים רבות על חשבוני הפרטי)

ilanvag

New member
AMEX Card Transfer היה אופציה נהדרת כשעברנו לארה"ב,

בדיוק לפני 11 שנים. קיבלתי ישר כרטיס רגיל עם מסגרת נהדרת -- הכל בהסתמך על ההיסטוריה מישראל.
&nbsp
האופציה הזו חוסלה סביב המשבר הכלכלי של 2008-9, ולא קיימת כבר מזה כעשור.

Alfa156 GTA

New member
לא כולם מקבלים את האשראי.

בגדול זה נועד לאנשי הייטק, שמראש יותר "מתאימים" להיות לקוחות שלהם.
אבל יש להם אני בטוח סט בדיקות עוד מהארץ להבטיח את כשרות האנשים.
&nbsp
הכרטיס עצמו הוא של מסטרקארד כך שאני בטוח שהוא לא לבד בסירה.
&nbsp

Fellowship

New member

קהל היעד לכרטיס

הי fellowship!
אלפא צודק (ותודה על ההפנייה! :) ) - לא כולם זכאים לכרטיס.
הכרטיס שלנו מכוון ספציפית לקהל יעד שעל אף שהוא חסר היסטוריית אשראי מקומית בארה"ב, יש מספיק לראות בו לקוח בנק איכותי - למשל ובמיוחד, אנשים שעוברים לצרכי עבודה ומגיעים כבר עם קריירה והיסטוריה מארץ המקור שלהם.
אם יש שאלות נוספות אני כמובן אשמח לענות עוד!
טל

בניית ציון אשראי אמריקאי

היי ערן!

כמו שכבר כתבו לך כאן אחרים וטובים, אין באמת דרכים טובות לפתוח חשבון בנק ולהתחיל לבנות את ציון האשראי לפני שעברת בפועל לארה"ב וסידרת את כל הניירת המקומית (בעיקר ויזה ומספר ביטוח לאומי).

החדשות הטובות יותר עבורך הן שבניגוד לבעבר שגם אחרי שעברת התהליך האשראי עדיין היה ארוך ומסורבל - כיום באמת יש קצת יותר אפשרויות בנידון.
כמו שאמר אלפא באחת התגובות (ושוב, תודה :)* ) - הסוגיה שלך היא בדיוק מה שאנחנו ב CreditStacks שואפים לפתור.
אנחנו מספקים כרטיס אשראי ספציפית לקהל חסר ציון אשראי מקומי כגון מהגרי עבודה, מהיום הראשון שלהם בארהב (ואפשרות להרשם עוד לפני המעבר) - כך שאפקטיבית תוכל להתחיל לבנות את ציון האשראי שלך מהרגע הראשון בארה"ב.

מוזמן לקרוא עלינו ועל סוגיית ציון האשראי עוד אצלנו באתר
[URL]https://www.creditstacks.com/blog/[/URL]
ואם יש עוד שאלות אני כמובן אשמח לענות!

שיהיה אחלה יום!
טל

doronf65

New member
מנהל
הקו הדק בין נסיון פרסום לבין שרות אמיתי ל(חלק?) מחברי הפורום

קראתי את החומר שלכם. ממה שאני מבין, אתם נותנים שרות לקהל מסויים מאוד (מבוסס כלכלית וכזה שעבר את מערכת הקריטריונים שלכם) ומספקים לו כרטיס / קו אשראי שלכם. למעשה אתם מלווי אשראי ישראלים שמספקים כרטיס אשראי אמריקאי. כיוון שאתם ישראלים והמהגר ישראלי, אתם בונים על מדדים אחרים מאלה של רשויות האשראי - מדדים ישראלים ואולי (לא ראיתי אבל אני משער) גם ערבויות מישראל.

אתם עושים את זה עוד לפני שיש לאדם SSN, ולכן עד שיהיה לו אחד כזה הוא לא יכול להשתמש בכרטיס על מנת לצבור הסטוריה בארה"ב, אבל יהיה לו כרטיס אשראי. לדוגמה, אבל הוא יכול להיכנס לסופרמרקט ואנשים יחשבו שיש SSN והסטוריה מכובדת, מעין "ללכת בלי ולהרגיש עם".

האם הבנתי נכון?

אני מנסה לברר ולהבהיר את העניין והפרטים הטכניים ובמקביל לזהות האם יש פה נסיון פרסום (שזה מאוד לא לגיטימי) או פשוט גולש שממליץ ומשתף מנסיונו (לגיטימי). אם אזהה את האפשרות הראשונה, אני מודיע מראש שהשרשור יקוצץ היכן שצריך. בנתיים אני נותן את ההנאה שבספק.

Alfa156 GTA

New member
אחד מהכרטיסים שלי זה הכרטיס שלהם.

אבל אני כבר קיבלתי אחד אחרי שהיה ברשותי SSN.
&nbsp
אל תשכח שגם אם כבר הגעת וגם אם יש לך SSN עדיין לא תקבל בקלות כרטיס אשראי רגיל בשום בנק, איתם תוכל לקבל מיידית, וסה"כ לעדכן אותם עם קבלת הSSN בשביל להעביר את ההיסטוריה.
&nbsp
טל הוא אכן עובד החברה אבל סהכ ענה לשאלות פתוחות.
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
אותי מסקרן המודל העסקי שלהם -- כי ממש לא מבין אותו.

אם זה כל מה שהחברה עושה, אז פוטנציאל הלקוחות שלהם הוא כמה אלפים בשנה, מכסימום (בהנחה שאלו הלקוחות "הטובים" אשר יכולים לקבל מהם כרטיסי אשראי, בהסתמך על היסטוריה בישראל, וכן מקום עבודה מובטח בארה"ב).
&nbsp
אבל זה רק פוטנציאל כללי. מתוך זה צריך להוריד:
1. חלק לא מבוטל ממי שעוברים לעבוד בחברות גדולות וידועות -- שכן לאלו יש הסכמים עם בנקים ספציפיים ו/או קרדיט יוניון "שלהם", והעובדים יכולים לקבל בלי בעיה כרטיס שאינו סקיורד. יש לא מעטים פה בפורום שעשו זאת.
2. חלק לא מבוטל מהדוקטורנטים והפוסט-דוקטורנטים אשר עוברים לאוניברסיטאות גדולות וידועות -- שוב, לרבות מאלו יש קרדיט יוניון שלהן (או שהן "שותפות" באחד), וכך האנשים הללו יכולים לקבל כרטיס אשראי גם בלי היסטוריה (מניסיון אישי).
&nbsp
בקיצור, אם אני מסתכל על כמות המשתמשים האמיתי ש*אולי* יוציאו כרטיס אשראי דרכם, אני מתקשה לראות יותר מאשר כמה מאות בשנה, אולי אלף.
&nbsp
וכאן נכנס האלמנט החשוב ביותר -- ברגע שללקוח שכזה יש כבר היסטוריית אשראי של שנה, הוא יכול לקבל (כמעט?) כל כרטיס אשראי אמריקני אחר, עם הטבות ותנאים הרבה יותר טובים ממה שהם מציעים (ואין לי מושג מה הם מציעים, אבל מוכן להתערב שהם לא מסוגלים להתחרות בתנאים של כרטיסי האשראי האמריקנים שיש לי, עם קאש באק משמעותי ועוד המון הטבות אחרות). כלומר, אלא אם הלקוח הוא עיוור/חירש/פיסח, אזי לאחר שנה (שנתיים גג?) הוא יוציא כרטיס(י) אשראי אמריקנים מקומיים, ויפסיק להשתמש בכרטיס שלהם ==> משמע אובדן עמלות שוטפות משימוש בכרטיס.
&nbsp
מה שאני מקבל פה זו חברה שיש לה כל הזמן עלות גבוהה מאוד של רכישת לקוחות, עם turnover מאוד גבוה של לקוחות, וקושי רציני בשימור לקוחות לאורך זמן.
&nbsp
מייעץ לסטרט-אפים כבר למעלה מ-20 שנה, עבדתי עם עשרות סטרט-אפים, ואף חברה עם מודל עסקי דומה (בעיה בשימור לקוחות, turnover גבוה) לא הצליחה להחזיק מעמד.
&nbsp
מה אני מפספס?
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
ואגב, אם הטענה היא שהמודל העסקי שלהם לא מכוון רק לישראלים,

אלא לכל אחד ברחבי העולם אשר עובר לארה"ב -- אזי בהצלחה להתמודד עם כל ה"רעש" באינטרנט והתחרות על משבצת פרסום מול כל חברות כרטיסי האשראי האחרות, אשר משקיעות מיליארדים בפרסום...

&nbsp
אלא אם זה מוצר אשר מקודם ומפורסם באופן אקטיבי על-ידי אחת מחברות האשראי הגדולות, אשר דוחפת אותו ללקוחות שלהם (ואני לא בטוח שדבר שכזה יקרה) -- לא הייתי נותן לזה סיכויים משמעותיים להגיע לתודעת הלקוחות הפוטנציאליים.

Alfa156 GTA

New member
מסכים בהחלט עם מה שהעלת.

וגם אני בשיחה הראשונה עם מנכל החברה טענתי את רוב הדברים שהעלית פה.
נראה לאן זה יתקדם.
&nbsp
&nbsp

למעלה