קרדיט על בניית אתר

בסג

New member
קרדיט על בניית אתר

יש חברת עיצוב וכו' שעיצבה כמה אתרים והביאה לי את העיצובים כדי שאבנה לה אותם (בתשלום). לא מזמן בניתי לי אתר תדמיתי שיהיה לי נוח להראות ללקוחות פוטנציאליים מה בניתי (ועוד כמה דברים), ואני מציג שם גם אתרים שבניתי בשביל החברה הנ"ל. לפני כמה ימים הם ראו את האתר שלי ואמרו לי שזה מפריע להם שאני מציג את זה כאתרים שבניתי כי זה פוגע להם במוניטין, ולכן הם רוצים שאני אסיר אזכור/קישור לאתרים שלהם מהאתר שלי. הם מוכנים שאציג את זה פרטנית ללקוחות שיבקשו ממני אתרים שבניתי, אבל לא שאפרסם את זה באתר שלי. כמובן, לא היתה הגבלה כזו באף אחת מהשיחות שלנו בכתב או בע"פ, וחשוב לי שהאתרים יהיו מוצגים שם. האם ישנה מוסכמה כלשהי שעל פיה זה לא מוסרי/חוקי מצידי להציג את האתרים האלו כאתרים שבניתי, באתר שלי? אשמח לקבל תגובות/קישורים בנושא. תודה

לא ניתן לחוות דעה על יחסים חוזיים

בלי לדעת את תוכן החוזה. מהשאלה שלך, לא הבנתי בכלל מה היו היחסים שלך עם אותה חברה. מה שכן הבנתי הוא שהיה חוזה, אבל מה נקבע בחוזה? בשביל להיות בכל זאת מעשיים: "לחברה מפריע שאתה משתמש באותם עיצובים". זה שזה מפריע זה נחמד מאד, אבל אני לא יודע מה היקף השימוש וגם העובדה שזה מפריע לא אומר לי כלום. שאל אותה חברה על מה היא מתבססת מבחינה משפטית בדרישתה ממך להסיר את העיצובים מאתרך? אחרי שתדע מה הטענה, תוכל להתחיל לבחון את הסיטואציה.

בסג

New member
אנסח מחדש

לחברת העיצוב יש לקוחות שרוצים אתרים. חברת העיצוב יצרה תמונות ואפיון שעל פיהם ניתן לבנות אתר מתפקד עם פונקציונליות מלאה. אני הוא זה שהפך את התמונות והאפיון לאתרים מתפקדים (עם מערכת עדכון תוכן, וכו'). כעת, אני רוצה לפרסם באתר *שלי* שבניתי את האתרים הנ"ל (לא מפריע לי לציין שהאפיון והתמונות נעשו ע"י החברה ההיא). אולם, החברה ההיא דורשת ממני כעת שלא לכתוב באתר שלי שבניתי את האתרים הנ"ל. היה חוזה בינינו, אך החוזה לא כלל שום סעיף המתייחס לזכויות יוצרים או היתרי פרסום וכד'. החוזה היה לגבי אפיון + זמנים + תשלום *בלבד*. ושאלתי: האם ישנה מוסכמה כלשהי שעל פיה זה לא מוסרי/חוקי מצידי להציג את האתרים האלו כאתרים שבניתי, באתר שלי?

תשובה

ברגע שאמרת "חברת העיצוב יצרה תמונות" קבעת מי הבעלים הראשון של הזכויות בתמונות, ואם לא היה הסכם בכתב שמעביר אותן, הסכם כלשהו למתן רשיון (אולי במשתמע) או יחסים המתירים לך על פי חוק - אתה לא זכאי. יתכן אולי לומר שיש רשיון משתמע, אך זו כבר כברת דרך יותר רחוקה שצריכה להבחן לאור הנסיבות. למאמרים על זכויות יוצרים

בסג

New member
מה הקשר לזכויות בתמונות?

אנסה לפשט את זה יותר: חברה (א) יצרה תמונות (A). אני (ב) יצרתי אתר (B) מהתמונות (A). ב מפרסם שהוא בנה את B. א כועסים על ב שהוא מפרסם כי נוכח ל-א להראות מול הלקוחות שלהם כאילו הם בנו גם את A וגם את B. לא היה שום חוזה שנוגע לדברים האלו. האם ישנה מוסכמה כלשהי שעל פיה זה לא מוסרי/חוקי מצד ב להציג בפומבי את B כאתר שהוא בנה?

כל עוד אין הטעיה בנוגע ל-A, כלומר באתרך

מובהר מעבר לכל ספק שלא אתה יצרת את A, אלא את B בלבד, לא רואה בעיה עם זה. אני מניח שב B אתה מתכוון בעיקר לקוד (HTML, ASP.NET וכו'). כלומר, אם אתה מקשר לאתר וטוען לגביו שאתה יוצר הקוד, בלי שבאתרך יוצג האתר עצמו או חלקים ממנו - נשמע לי סביר. קח בחשבון שאם קנו ממך את הבעלות על הקוד, אסור לך להשתמש באותו קוד עבור לקוחות אחרים. למען הסר ספק - אני לא עו"ד.

John the Savage

New member
יש כאן כמה עניינים נפרדים

מבחינת זכויות יוצרים - כל עוד אתה רק שולח לינק לאתר ולא כולל חומר מהאתר בתיק העבודות שלך ולא מעתיק קטעים לאתר שלך, וכל עוד אתה מציג בצורה ברורה את העובדה שהעיצוב הוא שלהם, אין בעיה של זכויות יוצרים. מבחינה חוזית - אתה טוען שלא היה הסכם ביניכם לא בכתב ולא בע"פ שמונע ממך לפרסם את העובדה שאתה ביצעת את בניית האתרים. אם אכן כך המצב (ורצוי לתת לעו"ד לבדוק שאכן הפרשנות שלך נכונה), אין גם בעיה של הפרת חוזה. אני לא מכיר מוסכמה כלשהי בעניין. מה שכן, מעבר להיבט החוקי זכותם לחלוטין לכעוס אם הם רוצים, ואם הם מרגישים שפירסום העובדה שאתה בנית את האתרים שהם עיצבו פוגע בהם, תעשה את השיקול שלך מה יותר חשוב - שמירה על יחסים טובים איתם או האפשרות שלך לפרסם את האתרים הנ"ל ברזומה שלך אונליין.

למעלה