קרדיט קארד וחשבון בנק משותף

Eliaoobr

New member
קרדיט קארד וחשבון בנק משותף

שלום ,
שתי שאלות בבקשה
1.אשתי ( אזרחית ) פתחה חשבון בנק לפני שלושה חודשים והותאנו דביט קארד.
ביקשנו עכשיו security card של capitalone .( לא אושר באינטרנט אז הגענו לסניף שהיו סופר נחמדים ושוב הגשנו מולם בקשה עבור אישתי).
במידה ולא יאושר:
איך בונים קרדיט עם דביט? ( קראתי בפורום ובמאמרים אבל אני מבין שבלי הקרדיט יהיה קשה?!)

2. בעוד כשבוע צפוי להגיע לי ה -ssn.
לכשזה יקרה( כדי להצטרף אני צריך ssn( -האם עדיף לצרף אותי לחשבון שלה ? או שכלכלית עדיף לנו חשבונות שונים?
אגב, מנהל הסניף אמר שכשלי יהיה חשבון אוכל לבקש עבורי security card וכך לא ייפגע הקרדיט של אשתי מבקשה נוספת.. אז ..מה עדיף?

תודה לעונים

menachem25

New member
אם אישתך מקבלת את הקרדיט כארד, אז היא יכולה לצרף אותך

ואז אתם משלמים בזמן, וכו' (באמריקה זה לא יורד אוטומטית - אתה אחראי לשלם כל חודש את הקרדיט - לא שילמת, יפגע לך הדירוג, וכו'. ראש די שונה מאיך שעובד בארץ - תתרגל ... ), ואז הקרדיט שלך נבנה דרך אישתך ואחרי שנה אתה יכול להגיש בקשה לכרטיס בשבילך.

האם אפשר לבנות כרדיט עם דביט? התשובה היא לא. רק עם כרטיס אשראי אפשר לבנות קרדיט. מצד שני, לי היה במשך תקופה חשבון בבנק אוף אמריקה (רק דביט), ואז כשהגשתי בקשה לקרדיט אישרו לי על המקום. לכן אני תמיד ממליץ עליהם - הכי טובים. אגב, גם קפיטול אחד טובים. לצ'ייס אל תתקרב. שומר כספו ירחק.
אז אם לא מאשרים לכם - נסה לפתוח חשבון בבנק אוף אמריקה, תקבל עבודה טובה, נהל אותו כמו שצריך , ואחרי שנה בערך תגיש בקשה - אולי יאשרו לך.

אגב, לא ברור מההודעה אם אישרו לאישתך קרדיט - אם לא, אתם בבעיה, כי אשכרה בכל מקום בודקים את הקרדיט. רוצים להשכיר דירה - עושים אפליקיישן ובודקים את הקרדיט. בלי קרדיט אתה אשכרה לא יכול לזוז.

לגבי חשבון משותף - יש יתרונות. אני חושב שכשעושים את המיסים מקבלים החזר גדול יותר כמשפחה. אבל תבדוק עם רואה חשבון.

לסיכום: אתה חייב קרדיט. אישתך ודאי שחייבת. אתם ביחד חייבים. תקווה שאישתך תקבל ואז שתצרף אותך.

Eliaoobr

New member
הי, סליחה,אבקש תשובות ממקצועים,חלק ממה שכתבת

פשוט לא נכון

ilanvag

New member
מה לדעתך "פשוט לא נכון" במה שכתב מנחם?

כי קראתי פעמיים את מה שהוא כתב, ולא מצאתי שם שום שגיאה מהותית (למעט העובדה שהוא קצת מבלבל עם המונח "קרדיט", כי פעם אחת הוא מתייחס לקרדיט סקור, ופעם אחרת לתשלום החודשי -- סטייטמנט -- שצריך לשלם).

אגב, יש לי רק מחלוקת אחת קטנה על מה שהוא כתב -- אני חושב שאפשר להסתדר מצוין בלי קרדיט סקור, אם אתה אדם עשיר עם מספיק מזומנים בבנק. קרדיט סקור מיועד למטרה עיקרית אחת, והיא להבטיח שהאדם אכן נוהג לשלם את חובותיו. ככה זה כשרוצים לרכוש משהו עם אשראי (רכב, בית, וכדומה), וכן כאשר רוצים לשכור נכס (דירה/בית) או לקבל שירות מצד ספק שלא מכיר אותך (חשמל, גז, סלולרי, וכדומה). בכל אחד מהמקרים הללו, הצד השני רוצה לדעת שעומד מולו לקוח אמין, שישלם את חובותיו.

אבל, וזה אבל גדול - כל זה טוב ויפה כאשר צריך קרדיט. אני לא חושב שיש בעל בית שיסרב להשכיר דירה למישהו שיבוא בלי קרדיט סקור, אבל עם סטיפה של מזומנים עבור שנה מראש, וכולל עוד חודש-חודשיים עבור עירבון... ואותו כנ"ל עבור רכישת רכב, רכישת דירה, רכישת מטוס, ועוד... ואותו כנ"ל עבור קבלת שירות חשמל/גז/סלולרי -- אם אין קרדיט סקור, אזי ספק השירות פשוט ייקח תשלום עירבון, שיבטיח שתשלם את התשלומים (מניסיון אישי).

בקיצור, ובשורה התחתונה -- ערימת יפה של מזומנים בהחלט תפתור בעיה של "היעדר קרדיט סקור"...

Eliaoobr

New member
בדיוק החלק שקלטת לא נכון

פשוט לא נכון.
דירה הצלחנו להשכיר בתי קרדיט.
לשאלתי:
האם עדיף חשבונות נפרדים לבניה של קרדיט סקור ובכלל ?
יש קווים מנחים להחלטה שכזאת?
&nbsp

Boston Guy

New member
חשבונות בנק בכלל לא קשורים לקרדיט סקור או להסטוריית אשראי

חשבונות בנק (למשל CHECKING ACCOUNT, או SAVINGS ACCOUNT, או MONEY MARKET ACCOUNT) אינם מדווחים ללשכות האשראי על ידי הבנקים, ואינם משפיעים בכלל על הקרדיט סקור שלך.
וזה מסיבה מאוד פשוטה - אלו לא חשבונות אשראי... אם אין לך כסף בחשבון הבנק - הבנק לא יסכים לתת לך למשוך כסף, ואם נתת צ'ק למישהו ואין לו כיסוי - הצ'ק פשוט יחזור (ואתה תחוייב ב"קנס" שיכול להגיע בבנקים מסויימים ליותר מ 40$) על כל צ'ק כזה.

אז לעניין היסטוריית האשראי וציון האשראי - זה לא משנה כמה חשבונות בנק יש לכם כזוג ולך כאדם, ואם אתם מנהלים את משק הבית ואת כספכם כזוג או כשני יחידים.

מה כן משנה?
כמה קווי אשראי יש לכם (ביחד) ולכל אחד מכם (לחוד).
כרטיס אשראי זה קו אשראי.
הלוואה ממוסד פיננסי (למשל הלוואת רכב, או משכנתא) זה קו אשראי.
אם יש לך "ביטוח אוברדראפט" (מה שנקרא OVERDRAFT PROTECTION LINE OF CREDIT) בחשבון העו"ש שלך בבנק - זה קו אשראי.

כדי לקבל כרטיס אשראי או קו אשראי ממוסד פיננסי - אין דרישה (ברוב המקרים) שיהיה לך חשבון בנק במוסד הזה.
יש לי כרטיסי אשראי של "אמריקן אקספרס" - ואין לי שום חשבון עו"ש או חשבון הפקדות בבנק "אמריקן אקספרס".
יש לי כרטיסי אשראי של לפחות תריסר מוסדות פיננסיים שאין לי בהם שום חשבון פיננסי אחר - חוץ מקווי האשראי שהם נותנים לי. אני משלם את החשבון של כרטיס האשראי שלהם בהעברה בנקאית או בצ'ק - מהבנקים שבהם יש לי חשבונות עו"ש.
מצד שני, יש לי חשבונות עו"ש ב 3 בנקים שונים - ואין לי מהבנקים הללו כרטיס אשראי עם השם של הבנק עליו.

אם הבנתי את מה שכתבת נכון - לאישתך, שהיא האזרחית האמריקאית, יש בעייה ולא אישרו לה כרטיס אשראי מסוג SECURED.
בהודעות קודמות כתבת שאתה ואישתך גרתם בישראל עד לפני חודש.
אני רק יכול לנחש שאישתך בעצם לא גרה בארה"ב בעבר כאדם בוגר, ולא הייתה לה פעילות כלכלית בארה"ב. וזה שהיא קיבלה DECLINE לבקשת כרטיס אשראי מסוג SECURED שכנראה אומר שאין לה בכלל קרדיט היסטורי.
הבעייה היא שלא רק שהיא לא קיבלה כרטיס - הריג'קט הזה הגדיל לעשות וגרם נזק לציון האשראי שלה... כי כל QUERY וכל סירוב כזה נרשמים בלשכת האשראי ומורידים את ציון האשראי שלה.

מכיוון שכבר רצתם להגיש שוב בקשה לאותו בנק (כי כמו בשיר של מאיר אריאל זצ"ל - "מי שנדפק פעם אחת - כבר לא יכול להיגמל מזה") - לפני ששאלתם כאן לעצה - כל מה שאוכל להמליץ לך זה לעצור ולחכות לראות מה תהיה התוצאה של הבקשה הזו. אל תרוץ לבקש עוד כרטיסי אשראי - כי כל נסיון כזה דופק תכם עוד יותר.

לו היית שואל כאן, או טורח לקרוא כאן בפורום, היית למד שלפני כמה חדשים אנשים אחרים בפורום הזה עשו את אותה טעות שאתם עשיתם והלכו לקפיטל וואן - וחטפו ריג'קט. ויכולת ללמוד מהלקח שלהם וללכת לבנק אחר שהם גילו שיותר קל לקבל ממנו כרטיס סקיורד. ועל הדרך יכולת להמנע מגרימת הנזק להסטוריית האשראי של אישתך.

Alfa156 GTA

New member
השכרנו דירה יקרה במקום יקר ללא קרדיט סקור.

וללא תשלומים לשנה ועוד עשינו זאת מרחוק.
זה בהחלט אפשרי אבל לא קל.
&nbsp

למעלה