קרדניו של שייקספיר

john1987

New member
קרדניו של שייקספיר

הדבר היחידי שנשאר מהמחזה האבוד שמיוחס לשייקספיר, קרדניו (מבוסס על הדמות מתוך דון קישוט) זה חלק מתוך סצנה של שיחה בין צמד דמויות שברקע מתנגנת לה מוזיקה, מן אריה קלילה לקונטרה-טנור (?) בליווי לאוטה (?). גיגול אינטנסיבי לא העלה כלום. למיטב הבנתי שמו של המלחין היה ג'ונסון, אבל זה לא העלה שום דבר בחיפוש. למישהו יש מושג מה שם היצירה (ושמו המדויק של המלחין) והאם ניתן להשיג אותה באינטרנט (או בספרייה כלשהי בארץ)? תודה לכל עונה.

יש לציין

שאת שמו לפעמים כותבים JONSON בלי H והוא אחראי (בין היתר) לאחד השירים היפים מהתקופה : Have you seen the bright lily grow שסטינג מפליא לשיר באלבום המרתק שלו לשירי דאולנד.

kolhazman

New member
ב-Grove כותבים Johnson.

אז הוא כנראה לא קרוב של Ben Jonson.

נכון

אחרי ששלחתי את ההודעה היו לי second thoughts אם לא טעיתי באיש....... עכשיו הסתכלתי על הדיסק והשיר הוא של רוברט ג'והנסון מתוך מחזה (?) / קובץ (?) של בן ג'ונסון שנקרא The devis is an Ass משנת 1616. על כל פנים כשאני מצאתי את השיר הזה באנתולוגיה נשכחת בספריה זה היה תחת JONSON. יהא האיש אשר יהא - השיר נפלא.

svevo

New member
עוד על גונסון

יש דיסק ניפלא מיצירותיו, שירים וקטעים אינסטרומנטלים ללאוטה, בביצועם של קירקבי, דייויד תומאס ואנת'וני רולי. יצא בוירג'ין ב-93' ו-כמה אופייני- נגנז מעט אח"כ ונמכר כיום במחיר שערורייתי באמזון (200$!!!). תמיד אפשר לצרוב. הדיסק אכן כולל את עצים סלעים והרים וגם את have you seen the white lily grow וכן עיבודים יפהפיים ללהיטים השקספיריים full fathom five (הסערה, גם סטרווינסקי הלחין בשלושה שירים שייקספיריים שלו) ן- where the bee sucks (גם מהערה, אני חושב). לפיצי (או שמא פיצבי) - הנה הלינק לביסלי. יש גם אפשרות להאזין.. אשלח את רשימת הקטעים בסופ"ש הבא עלינו לברכה

svevo

New member
אוף!!

הלינק לא מספיק מדוייק. צריך להקיש beasley בחיפוש (suche). לדיסק קוראים - meraviglia d'amore

kolhazman

New member
הו ביזלי!

אחד הזמרים הכי נפלאים ששמעתי אי פעם. אני בדרך כלל שונאת סופרלטיבים, אבל את הדיסקים שלו אני יכולה לשמוע שוב ושוב והוא אף פעם לא משעמם. הוא גם בדרך כלל מקליט גם בחברת מוסיקאים נפלאים אחרים. מכיר את דיסק הטרנטלות של "ארפג'אטה"? את את הדיסק שלו עם "אקורדונה"? קצת קיטש לפעמים - אבל בטוב טעם
! וכמובן הקווליירי היפיפה הזה. נ.ב. כבר אמרתי ואחזור - מאד נהניתי ברסיטל שלך אתמול! מי שלא היה הפסיד!

Petrus

New member
גם כאן!

למרות שנכנסתי רק ממש בסוף, התרשמתי ונהניתי מאוד. היה ממש תענוג.

svevo

New member
ביסלי הקליט עד הלום עשרות דיסקים

עם האנסמבל שלו, אקורדונה, הוא הוציא יותר מעשרה, רובם בלייבל ORF, אחד באלפה (שמיובא לארץ) ולאחרונה עוד כמה יצאו בלייבל CYPRES. כולם נפלאים. בנוסף יש הקלטות רבות שלו עם אנסמבלים שונים - ל'ארפג'יאטה, אנסמבל דדאלוס, ארס איטליקה, אנסמבל וניטס (עם המנצח דייגו פאסוליס) ועוד הרבה הרבה.

svevo

New member
לא מכיר, אבל..

לא מת על גימט לורן, בלשון המעטה. לוקה פיאנקה נהדר וגם הרפרטואר מדהים. האמת שבמחיר הזה אפשר להסתכן, אולי יצא לגימט בסדר הפעם..

john1987

New member
אם כבר אז כבר - עוד חיפוש

מבחינת הקלטות, כמה וכמה גרסאות ל Ave Maria של ג'וליו קצ'יני (Giulio Caccini - מתהילת "אמארילי" ושאר המוזיקה החדשה), החל מליווי פסנתרני ועד אורכסטרה רומנטית שלמה כולל פעמוני כנסייה. ב schubertline.co.uk יש עיבוד לקול ופסנתר אבל די רומנטי. רציתי לדעת אם המקור הכי בסיסי, קול ובאסו קונטינואו, זמין באינטרנט. (הכל בשביל לא לצאת מהבית בחום הזה לפליציה בלומנטל)

למיטב ידיעתי

זה לא קצ'יני מקורי אלא עיבוד כלשהו או שיר שמיוחס לקצ'יני. המקור של זה הוא מהמאה ה-19 , לכן לא נראה לי שיש רק קול וקונטינואו אלא תמיד גרסה רומנטית.

למעלה