קרה אסון

קרה אסון

יש לי חברה / ידידה שבעלה ראה בטלפון הודעה ממני
עכשיו יש סרטים בבית שלה
בלאגנים
קרה לה בשמות
הרים עליה ידיים - לא פעם ראשונה וללא קשר למה שקורה כרגע
לקח לה ולא מחזיר את הסלולרי
חסם לה את הגישה לחשבון האימייל שלה
רוצה שתעזוב את הבית
אמרה לו שרק שוחחנו ועזרה לי
שלא קרה כלום
שלא קורה כלום
הוא לא מאמין לה
הוא מצידו בצייד מכשפות אחרי
רוצה ליצור קשר עם זוגתי
רוצה לספר לה הכל
רוצה להראות לה הודעה ששלחתי לה

בהודעה כתוב שאני אוהב אותה ויש אייקון של לב, אבל זו אהבה של ידידים שעוזרים אחד לשני

מי היה במצב הזה?
מי יכול לייעץ?
איך אני יכול להכין את הקרקע בביתי שלי?

הפתרון שלו מצויין, להיפרד והכי מהר שאפשר

לא משנה בכלל אם קרה משהו או לא, מי שמתנהג ככה בורחים ממנו ויפה שעה אחת קודם.

ושהיא תמהר לפנות ליחידת הסיוע ראשונה כדי שתעמוד לה הזכות לבחור בבית המשפט לענייני משפחה. שם לא יתייחסו להודעה שלך מפני שזאת ראייה שהושגה שלא כדין. בבית הדין הרבני הם פחות מתעסקים בשטויות כמו חוקים והליך תקין.

דווקא היום לנשים עדיף לרוב ברבני....

אתה התגרשת לפני הרבה שנים אם אני זוכרת נכון.... בשנה וחצי האחרונות הכל התהפך.....
הודעה כזו אם תוצג בקונטקסט המתאים, וגם אם הפחות מתאים היא עדיין לא "מכחול לשפופרת".....
וברבני עוד לא הפנימו את ההלכות והפסיקות החדשות של בתי המשפט לענייני משפחה...... כך שיש לה סיכוי טוב יותר גם למשמורת וגם למזונות.

שילה1

New member
אין קדר בין משמורת מזונות ובגידה.כהתחלה.

שנית-ברבני כהר קבלו התעתבויות כבגידה,למרות שאין זה"מכחול בתוף דפורפרת",כהגדרתם.

נכון, התגרשתי מזמן אבל אני מעודכן

לא יודע איך יצא לי מוניטין כזה של יועץ לגרושים וגרושות אבל כל הזמן פונים אליי. ככה ששומעים עדכונים מהשטח. נכון שברבנות מתחכמים עם הפסיקה של העליון אבל מצד שני הם כן מערבבים בגידה בשיקולים שלהם ורואים מקרים שבבירור "מענישים" בוגדים. ויש גם את עניין הכתובה. אם שופט בבית המשפט לענייני משפחה יניח שהאשה לא תקבל את הכתובה, כפי שהרבנות נוהגת עם הבוגדות כעניין שבשגרה, אז הוא עשוי להתחשב בזה בהחלטתו.

לקבל כתובה היום זה עניין נדיר ביותר

גם בבית הדין הרבני וגם כשאין בגידה ברקע....
והכתובה היא בכלל לא פקטור בבית המשפט לענייני משפחה. נייר לא רלוונטי שאין אליו שום התייחסות.

בגדול גדול גדול...
הנטייה היום של בתי המשפט לענייני משפחה זה ללכת לכיוון של הורות שווה, זמני שהיה שווים ומזונות שמבטאים את זה בצורה חלקית (עד גיל 6) ומבטאים את זה בצורה מלאה (אחרי גיל 6).
בתי הדין הרבניים יותר מסורתיים ולכן משמרים את המצב הישן בו הילדים אוטומטית בחזקת האמא אלא אם כן מוכח שהיא לא כשירה- וכל הנושא הכספי מתורגם בהתאם.

תמיד יהיו ניואנסים ומקרה כזה ומקרה אחר, אבל בגדול- אלו המגמות
עכשיו כל אחד צריך לבחור באיזו זירה יהיה לו סיכוי טוב יותר לקבל את מה שהוא רוצה.

Having said that.... אני ממש בזה לאנשים שגוררים את עצמם ואת בני זוגם לערכאות משפטיות.
זה אנשים קטנים, אכולי אגו פגוע, נקמניים וקטנונים שלא רואים את הילדים שלהם ממטר.
אה... וגם על הפנים במתמטיקה! אז יקבלו עוד או פחות 200 שח בחודש.... כמה זמן יקח להם לכסות את הוצאות המשפט עם הסכום הזה?!? שנים.... וגם זה בספק.

YoniS007

New member
לגבי הכתובה את לא צודקת, זה לא כל כך נדיר

דווקא מקבלים כתובה בלא מעט מקרים. לא יודע סטטיסטיקות אבל בטח מישהו ספר את זה.

המלחמות בבית משפט הן בדרך כלל על אגו פגוע. הכסף הוא רק כלי. משפטים שחוזרים על עצמם שוב ושוב, הם בסגנון "שקל את לא תראי ממני זונה בוגדנית, אני אשב בכלא ואני לא אשלם לך". או מהצד השני "לרחוב אני אזרוק אותך רק עם הבגדים שעליך, הכל אני יקח לך" (שגיאה נפוצה במקור בד"כ). אלא אם מדובר באלפיון העליון איפה שנלחמים על מיליונים, לא על 200 שקל.

זו תעודה שמנפיק המכון הלאומי למניעת בולשיט

כמה נשים אתה מכיר שיצאו עם מצנח זהב בדמות כתובה בשנים האחרונות?
כמה גברים אתה מכיר שרשמו את הצ'ק הזה?

חבל שמשטרת הבולשיט בהקמה ולא באים עדיין לחרטטניות

אני מכיר 2 זוגות כאלה ותיק אחד כעת בדיון.

לשקר חופשי בניק בדוי זה סבבה. מקווה רק שאף אחד לא מתייחס לזה

אתה לא מכיר אף אחד כזה, בטח לא מהשנתיים האחרונות, ותיק בדיון, הוא בדיון.... לא תהיה כתובה בסוף כי כבר פשוט אין את זה.

מקווה מאוד שאף אחת שמחשבת עכשיו את המסלול של חייה לא תיקח את הדברים שלך ברצינות ותחשוב שיש לזה איזשהו סיכוי.

אבל לעולם לא תדע אם הרסת ל(עוד) מישהי את החיים או לא....
חתימה טובה מתוק.

הניק לא בדוי, למה להעליב את הניק שלי?

אני מבין שאת לא קיבלת את הכתובה ומרגישה שיצאת פראיירית. לא נעים אבל הכי טוב במקרים כאלה לשחרר ולעבור הלאה. אחרת זה ימשיך לאכול אותך מבפנים.

שילה1

New member
כתובה מקבלים,אכן,לעיתים רחוקות

ובנסיבות מיוחדות ולעולם לא בערכה הראלי. בהסכם גירושין-נכלל ויתור על הכתובה ,כשגרה ודיון על הכתובה-אם בכלל רק ברבני

הכתובה היא מסמך משפטי מחייב

הכלל הוא שהבעל חייב בתשלום הכתובה אלא אם מתקיים אחד התנאים שעל פי ההלכה שוללים מהאשה את זכותה לכתובה. כך שנבחנים מספר קריטריונים כמו מי יזם את הגירושין, מה העילה לגירושין, וכיו"ב. לפעם המצב ברור וחד, לפעמים ההיגיון בפסיקה לא ברור.

בכל הסכם גירושין שהושג מחוץ לביה"מ יש סעיף מפורש בו האשה מצהירה שהסכם זה מסכם את כל תביעותיה מהבעל ועל כן היא מוותרת על הכתובה (ובדרך כלל גם על מזונות אשה).

כמה גרושות את מכירה שקיבלו מענק של מיליון שקל ביציאה?

או כל סכום כתובה מופרך אחר (כי תמיד כותבים סכומים מופרכים, זה נכתב ברגע שבו הסכום עלאק מבטא את "כמה אתה אוהב אותה")?

אני לא מכירה אף אחת!!!
וחליפין, אני גם לא מכירה אף גרוש ששילם כתובה.....

ואני מוקפת בגרושים גרושות....
מכיוון שגם את גרושה, ואני מניחה שבאופן טבעי מכירה גם כמה כאלו (יש נטייה להתחבר אחרי הגירושין...) - תגידי את בכנות כמה מקרים כאלו את מכירה?

למען הספורט, אני מוכנה גם לערוך סקר בכמה קבוצות פייס רלוונטיות שאני חברה בהן......

תשלום כתובה זה פשוט משהו שפס מן העולם.... ומכל העניינים שהם לא חד משמעיים וקצת הימור לגבי איזה מסלול לקחת, בעניין הכתובה אין שום הימור, וזו פשוט טעות להתנהל ולבחור מסלול בכיוון ששם את תשלום הכתובה כפרמטר.

הגיעו תוצאות האמת של המדגם....

ברור לי שתפרחי את זה, תבטלי את זה ותגידי שזה לא נחשב, לא נכון, מצוץ ומה לא... אבל בנתיים זה הרבה יותר ממה שאת הבאת.... (לא מוזר קצת רק לצעוק- תביאי אסמכתאות, תביאי נתונים, אבל לא להרגיש שום צורך להביא שום דבר הפוך בעצמך? )

אז ערכתי סקר בקבוצת מתגרשות (קבוצת פייס של מתגרשות עם טיפים תמיכה וכו'...)
ענו עליו 35 נשים. שאת הסיפורים של כולן אני מכירה פחות או יותר (יש שם גם כאלו שעזבו ,, גם שנעזבו, יש בגידות לא מוכחשות וכו'... יש הכל..)

אף לא אחת קיבלה כתובה.
(אגב, חלקן ויתרו על זה מראש, שפה אני מודה שזה קצת מקלקל את הטיעון שלי כי זה בתכלס לא הגיע לפתחו של ביהמש... אבל הסיבה לכך היא ההבנה שזה חסר שחר ועדיף להשתמש לטובת סגירה טובה)

אח"כ הרחבתי את השאלה ל"האם מישהי מכירה מישהי שקיבלה/ מישהו ששילם?" וגם פה התשובה החד משמעית היא "לא".

אשמח לקרוא מאיפה את שואבת את המידע שלך ואת הנתונים שאת מביאה.
אגב את- קיבלת?

למעלה