קרה גם לכם?

wild sands

New member
קרה גם לכם?

ביתי בת שנה ושמונה חודשים ובזמן האחרון התפתחה מעין פריחה בפניה. רופאת הילדים שלנו - אחרי ניסיונות טיפול במספר משחות - הרימה ידיים ושלחה אותנו לרופא עור מומחה. הוא אבחן את הפריחה כאסטמה של העור ונתן טיפול ראשוני. לקראת הביקור השני (לצורך מעקב) השקעתי וחיפשתי מידע על הנושא. לא הסתפקתי בגוגל, אלא הלכתי לאינדקס המאמרים המקצועיים ברפואה. זה שמשמש את המחקר הרפואי השוטף והמתקדם. מצאתי שם חומר מעניין שהעלה אצלי שאלות. עד כה הכל טוב ויפה. אלא מה? הביקור אצל המומחה. לא הגעתי עד לשולחנו (שלא לדבר על לשבת עם הילדה) וכבר הוא סיכם את הביקור. עדיין יש פריחה, כך זה ישאר, יש למרוח קרם לחות. וזהו! מבחינתו הסתיים הביקור, אפשר להכניס את הפציינט הבא. הלו! אתה המומחה - לך יש את המידע. אני המטופל (או כמו שהמעסיקים שלף אוהבים לקרוא לי - צרכן הבריאות), אני רוצה לדעת! אפשר לדבר, לתקשר, להסביר... טוב, הבלגתי. יזמתי אני את הצורך בחילופי המידע. שאלתי שאלות, הצבעתי על דברים, העליתי השערות... וואללה כאילו ניסיתי למכור לו ביטוח חיים (בלי לזלזל בסוכני ביטוח). להוציא ממנו מידע היה כמו להוציא נפט מסלעים. אתה יודע שזה שם אבל לא ברור איך מגיעים לזה. אורך המשפטים שלו לא עלה הרבה על זה של ביתי (להזכיר - שנה ושמונה). והשאלות שלי לא היו מי יודע מה חודרניות פוגעניות או משהו כזה. לא העברתי אותו ועדת חקירה, כך שאני לא מבין למה הוא שמר על זכות השתיקה. אני רוצה להניח שנפלתי על יום רע שלו. אולי היה עייף, לחוץ, או משהו. האלטרנטיבה היא שהוא לא בנאדם נחמד ולא חושב שהמטופלים שלו יכולים לבצע בחירות מושכלות ושאין להם צורך במידע. יש בעיה? תבוא אלי - אני כבר אדע מה לעשות. אבל אני ההורה. אני רוצה להיות בעל אפשרות הבחירה. לא כל הרופאים הם כאלה, אבל דווקא בין היועצים המומחים נתקלתי יותר בסוג זה של אנטיפתים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל הכבוד לך, שאתה נותן לו להנות מהספק כן, אולי היה לו יום רע... לא יודעת אם זה ינחם אותך (כנראה שלא), אבל התופעה קיימת לא רק בתחום הבריאות.חוויתי אותה בשיא עוצמתה המגעילה דוקא בתחום החינוך, בועדת השמה לבני. בני בן ה7 וחצי הוא אספי (תסמונת אספרגר, מה שמכונה לפעמים אוטיזם בתפקוד גבוה). רוב הזמן, רוב האנשים, לא יבחינו בשונות שלו. הוא לומד בכתה רגילה, עם סייעת. למי שלא בקי במונחים (ואשריו על כך)- ועדת השמה, מורכבת מפונקציונריות מדופלמות של מחלקת החינוך, ותפקידה לקבוע האם התלמיד זכאי לחינוך מיוחד. ההורים מוזמנים לומר דברם בפניה. ובכן, אותה ועדה, מתיימרת לדעת טוב ממני מי הילד שלי, מה צרכיו, מה טוב בשבילו. כשהעזתי לחשוב אחרת מהן, נעצו בי הגברות יודעות-הכל מבט שהיתה בו תערובת של נזיפה ורחמנות. היו מהן שהיו יהירות מספיק כדי לומר לי, שדעתי נובעת מהצרכים שלי ולא של הילד (כן- למרות שאינן מכירות אותי, קיבלתי ניתוח פסיכולוגי חינם, על חשבון הבית- ההתעקשות שלי על שילובו בביה"ס הרגיל, נובעת מהכחשה...). המפקחת אמרה "הילדים *האלה* צריכים....." תודה לך גבירתי, אבל אני מדברת על הילד הזה, שאותו אני מכירה הכי טוב בעולם, לא יודעת מה זה "הילדים האלה", ובכלל אסון וכלימה שמפקחת חינוכית שמה ילדים במגירות, מתייחסת אליהם כמו שחוקר הפרפרים המומחה מתייחס לפרפריו המסודרים יפה עם סיכות במגירה. (שמתם לב ודאי, שאני נסערת...בין היתר, כי בשבוע הבא הועדה הנכבדה מתכנסת שוב...) אז כן, יוהרה היא כנראה ליקוי שמומחים שמטפלים באנשים, מוּעדים ללקות בה אם לא יזהרו מפניה... והעיקר הבריאות!../images/Emo13.gif מקוה שבתך מרגישה כבר יותר טוב../images/Emo203.gif

hag70

New member
לנו קרה מקרה דומה עם רופא עיניים

לא זלזול כמו שאתה מציג אבל בהחלט מומחה בדרום שהסתבר שהוא בכלל לא בדק כמו שצריך שהטיפול הנכון התעכב בשנה שנתיים. צריך לחפש את המומחה הטוב שהוא גם מומלץ וגם נחמד (המושג "מומחה" לא מרשים אותי. צריך שהוא ידע איך להתנהג עם ילדים ושיהיה טוב בתחומו. למומחים יש נטיה להיות כל כך נפוחים - לא כולם כמובן - שאתה מרגיש כמו עוד פציינט שהגיע כדי לתת לטו את הכסף). ואני לא יודע אם ינחם אותך - רופאי עור יורים באפילה (חלקם מודים בזה ומהכרותי קצת עם התחום מהצד המקצועי אני יודע זשזה נכון). זהו תחום שאין בו טיפולים ברורים ולא ממש ברור מה גורם למה. לכל אחד נותנים טיפולים אחרים, הצעות שונות, רעיונות שונים ולחלק זה עובד ולחלק לא... כיוון שגם לנו יש אסטמה של העור וגם אסטמה רגילה, אז אם אתה רוצה יש מומחה עור בירושלים שהיינו אצלו והוא היה מאד מומלץ. וגם התחלנו טיפול הומאופטי שמקווים שיעזור. ההומאופט טוען שזה מתחיל עם אסטמה של העור וכיוון שלא מטפלים בבעיה האמיתית אלא בסימטפומים, זה עובר לאסטמה נשימתית (מה שאכן קרה אצלנו) וממשיכים לטפל בסימפטומים ולא בבעיה האמיתית ולא פתח אף פעם. נראה מה יצא. זהו. טחנתי את המח, אבל זה נושא מאד חם אצלנו, אז שפכתי... בהצלחה.

aviah

New member
אלה גם התשובות שאנחנו קיבלנו

מכיוון שמדובר על רופא שאנחנו סומכים עליו ועל פריחה קלה מאוד, לא הלכנו לרופא אחר.

למעלה