קרה לי היום משהו מוזר

רותוש

New member
קרה לי היום משהו מוזר

שלום, לא יודעת אם זה המקום. הייתי היום בשיעור באוניברסיטה, אני תמיד מתביישת להרים את היד ולשאול. בקיצור, הייתה לי שאלת הבנה ממש חשובה, החלטתי להרים יד. בעודי מרימה את היד, התחלתי להרגיש ממש מוזר וכואב. הדופק שלי ממש עלה והרגשתי אותו ואז כאב לי בלב כאילו עוד שנייה הוא מתפוצץ ואז התחלתי להתרכז נורא לא לרעוד וכשהיא ענתה לי אז דיברתי איתה אבל אין לי מושג מה שאלתי אותה כי לא שמעתי את עצמי רק התרכזתי ב- שאף אחד לא ישים לב... זה התקף חרדה קטן?

רותוש

New member
קיויתי שלא...

לא יודעת, תמיד יש לי קצת פחד מאנשים שעל פניו הוא לא נראה ולא מורגש לצופה התמים, אבל אני כל הזמן מבקרת 30,000 פעם את מה שאני הולכת להגיד לפני שאני אומרת אותו, אפילו אם זה שלום קז'ואלי שכזה....אז חשבתי שאולי זה פשוט תוצאה של הלחץ שאני מפעילה על עצמי...ולא ממש משהו הממ..עם שם.

אם חשובה לך ההגדרה ../images/Emo88.gif

אז אני ממליצה לך להכנס לקישור שמצורף, לפורום של הפרעות חרדה שם יש שאלון עצמי, מבחן ליבוביץ', שבסופו מקבלים ניקוד וציון ותוכלי לראות את עוצמת הבעיה ממנה את סובלת. אגב, לא ברור לי מהתאור אם מדובר בחרדה חברתית או התקף פניקה. קשור נוסף שיעזור לך לבדוק זאת הוא הקשור לתאור מפורט של הפרעות החרדה השונות. לפי ספר האבחנות הפסכאטרי, פוביה חברתית מוגדרת ככזו (עם תעודה רשמית וחותמת
) רק כשהאדם מרגיש שהפחד שלו ממצבים חברתיים הוא מוגזם וכשהמצוקה או ההמנעות ממצבים חברתיים מפריעים באופן משמעותי למהלך הנורמלי של החיים המקצועיים או החברתיים שלו.

thesurvivor

New member
כן זה התקף חרדה../images/Emo7.gif

זה גם קרה לי באוניברסיטה . יש טכניקה פשוטה שיכולה לעזור נשימות איטיות ועמוקות מן הסרעפת . אני עשיתי הרצאות עם התקפי-חרדה . זה נורא ולא מומלץ . אך ניתן לשפר את העיניין . אפשר גם לפנות לעזרה מקצועית במדור הפסיכולוגיה של האוניברסיטה . זאת לא מחלה אלה הפרעה תפקודית . תאמיני לי מה שחשוב שתחיי עם זה . כדי שתוכלי לתפקד . אפשר לבקש עזרה מן המרצה. שתוכלי להתפרץ בלי להרים את היד זה ישחרר אותך . גם להסביר את הבעיה עשוי לתת תחושה של הקלה וההתקפים יהיו קטנים יותר .

למעלה