קרה לי כמה פעמים (3 או 4) שנכנסה לביתי ציפור קטנה

pynokyo

New member
קרה לי כמה פעמים (3 או 4) שנכנסה לביתי ציפור קטנה

בפעמים שזה קרה - זה היה כאשר דלת הכניסה היתה פתוחה, (דלת הסלון תמיד פתוחה) פעמיים נאלצתי לעזור לציפור לצאת כי לא מצאה את פתח היציאה, תמיד ראיתי כשהציפור נכנסה.
היום, דלת הכניסה היתה סגורה, דלת הסלון פתוחה כרגיל - הייתי עסוקה בניקיון פתאום ראיתי ציפור קטנה שחורה על הרצפה באמצע הפתח של הסלון בחלק הסגור, היא נפנפה בכנפיים אבל לא התעופפה, ניגשתי אליה, הזזתי את דלת ההזזה, היא נפנפנה בכנפיים אבל לא התרוממה, כשניסיתי להרים אותה היא התעופפה לחלון סגור אחר.
הצלחתי לתפוס אותה, להוציא אותה החוצה והיא עפה לה לחופשי.
כעבור חצי שעה נכנסתי לפייסבוק וראיתי הודעה של קרוב משפחה שמבשר על מות אביו.
גם אחרי שאמי נפטרה היו לי שני מקרים שקשורים לציפורים - מקרה אחד של יונה שנתקעה בגדר ומתה. ומקרה שני שציפור קטנה נכנסה לא הצליחה למצוא את פתח היציאה וכשניגשתי אליה היא היתה די המומה ונתנה לי להחזיק אותה - שמתי אותה על מעקה במרפסת אך היא לא התעופפה מיד - עמדה על המעקה זמן מה לבסוף עפה.
לא יודעת אם יש קשר - ובכל זאת מעורר בי מחשבה.

אמונה שמגשימה את עצמה

אומרים שכאשר יש אמונה לגבי משהו, אז היא מגשימה את עצמה.

pynokyo

New member
תודה קרן - לא הרגשתי שיש לי איזה אמונה מסויימת בקשר לציפורים

אבל עכשיו תוך כדי שאני כותבת, עולה בי מחשבה, שאפשר להמשיל את הציפור לציפור הנפש, כמו שהנשמה מתעופפת לה מהגוף לחופשי למרחבים האינסופיים.

ציפור הנפש

בד"כ אמונה נוצרת על ידי ארוע מכונן כלשהו, בה התרחשה למידה ונוצרה האמונה שכאשר דבר מסוים מתרחש, אז דבר שני עוקב מתרחש.
ואז זה מגשים את עצמו בעולם החומר.
יפה האנלוגיה שעשית לציפור הנפש. יתכן שזה מה שיושב שם בתת המודע שלך.

pynokyo

New member
אולי, למרות שגם לאחר המקרים שתיארתי לא מרגישה

שום קשר בין האירוע לבין הציפור - שיתפתי את זה כאן, כי אולי, באיזשהו אופן סמוי היקום שולח מסרים שמקרה הזה יכול להיות שהציפור הקטנה היתה מסר שהגיע כסמל שכאשר אדם מת נשמתו מתעופפת מהגוף למרחב אחר.
לא שכל ציפור שאני רואה או שנכנסת לבית שלי בטעות אני קושרת אותה לאיזשהו אירוע.
תודה קרן

kikona126

New member
לא יודעת למה

אבל איך שהתחלתי לקרוא את ההודעה שלך רציתי להגיד שזה מתקשר לי עם מוות... עד שראיתי מה כתבת בסוף...
&nbsp
עקרונית לא כל מקרה של ציפור מתקשר לי עם מוות, שני הסבים שלי היו אנשים שציפורים מאוד אהבו אותם... וזה עוד היה הרבה לפני התקופה שהם מתו..
לאחד הסבים שלי אפילו כתבתי שיר, שיש בו 4 שורות שמתארות את זה... כי זה מעין זיכרון חזק של אושר שאני זוכרת ממנו...
&nbsp
&nbsp

pynokyo

New member
ברור שציפורים הם בעל חיים יפה ומיוחד שאין לו קשר ישיר למוות

אבל אם היקום רוצה להעביר לנו מסרים בזמנים מסויימים, ישנם כל מיני מסרים שמגיעים בצורה סמלית, לפעמים בתור ציפור ולפעמים בדרכים אחרות. העניין הוא לשים לב לזה.
יכול להיות שכל יום אנחנו מקבלים מסרים אבל מתעלמים מהם מחוסר עניין.
יכול להיות שבתקופות קשות, נהיים יותר מודעים למסרים ולסמלים השונים.

kikona126

New member
אם היית יודעת כמה מסרים קיבלתי...

לחלקם הקשבתי ולחלקם לא... לצערי..

pynokyo

New member
אין טעם להצטער, טעויות הם חלק מהחיים ותמיד יש אפשרות לתקן

ולהתפתח, ולדעת להקשיב - אם כי לפעמים אנחנו נמצאים בכל כך הרבה רעש פנימי שלא תמיד מצליחים לשמוע - המסרים מגיעים בצלילים עדינים מאוד.

kikona126

New member
תאמיני לי הם לא היו עדינים...

אני ראיתי דברים מול העיניים שידעתי שהם הולכים לקרות, והם קרו... (ואלו לא היו דברים קטנים...)
אני עדיין רואה, רק שהפעם אני יותר קשובה... לפעמים בוחרת להתעלם...

pynokyo

New member
כנראה שיש לנו (בני האדם) צד שנוח לו להתעלם מתחושות

או מסרים כואבים/קשים - השאלה אם יש אפשרות לשנות משהו בעקבות המסר
או שזו רק ידיעה מוקדמת.
לדעתי, מסרים אמורים להאיר לנו תובנות בהקשר למצבים שונים בחיים, לפעמים מדובר בידיעה מוקדמת של אירועים מסויימים - אם לא ניתן לשנות, נראה חסר טעם לכאורה, אלא אם המסר האיר תובנה עמוקה יותר מעבר לאירוע עצמו.

מסרים ממינים שונים

המסרים יכולים להיות מהותיים ומצילי חיים, כמו, לחזור למסלול ימני, כי רכב מגיע ממול. או לעזוב עכשיו מקום שיש בו פיגוע, או להפסיק פעולה של מכשיר שהמנוע נשרף וכיוב'.
המסרים יכולים להיות כאלה שירוממו את רוחנו ויעזרו לנו להסתכל על הכוס המלאה.
או מסרים שיפזרו את מסך הערפל מעל מצב מסוים.
או סתם כאלה ללא ערך עליון מידי. פעם היה לי מדריך שהיה פשוט מצחיק, היה מצליח לראות מצבים ואנשים בצורה ממש משעשעת, כך שלא הייתי מפסיקה לצחוק לעצמי.

pynokyo

New member
מקבלת את דברייך-מגוון מסרים שמטרתם אחת עזרה או ישועה

להאיר עיניים, להטות אוזניים - לעורר תובנות.
ואם בנוסף גם עוזר לנו לצחוק מה טוב - הומור וצחוק משחררים מועקות ומרימים את המורל.

kikona126

New member
ואו על חלק קלעת בול!

היו מספר פיגועים שבדקה ה90 לא הגעתי אליהם... (דיזינגוף, הדולפינריום... פריז, כי החלטתי שהמצב הבטחוני שם לא משהו ויש פיגועים אז אני לא נוסעת ואני רק מזכירה שלא היה שם כלום קודם לכן...)
בכביש, פעם נסעתי ברכב, ולפני היה רכב עם פלטות מעץ. ראיתי מעין תמונה בראש שהפלטות נופלות לי על האוטו. זזתי לנתיב ליד, ברגע שזזתי כל הפלטות עפו...
&nbsp
אבל אלו דברים שקל או כיף לקבל. תחשבי מה זה לראות את הבן של השכנים עומד במעבר חציה על הכביש ואת אומרת לו שעוד רגע הרכב הלבן נוסע ודורס אותו והוא אומר לך ״הגיע הזמן״ הוא אומר לך להגיד לאבא ואמא שלו שהגיע הזמן ושהוא אוהב אותם ושהוא הצטיין בלימודים. ואז ללכת לנחם בשבעה ולהבין שהילד נדרס באותו הכביש בו הוא היה בחלום, על ידי רכב לבן, ושמצאו לו בכיס פתק מהמלמד שכותב שהוא הצטיין בלימודים. את המסר להורים לא הייתי מסוגלת להעביר. איך אפשר לספר להורים שחלמתי שהבן שלהם נהרג בתאונת דרכים יומיים לפני שהוא נהרג?
&nbsp
ובפעם השניה, זה היה חבר ילדות, אומנם המוות היה שונה אבל בשניהם הוא נשרף. פינוקיו, לשאלתך, האם אפשר לשנות, בחלום הזה הופיע לי חבר ילדות אחר שניסה לעזור לי להציל את החבר השני. בחלום הוא היה בבניין שקרס ועלה באש, במציאות הוא נשרף בתוך ג׳יפ בתאונת דרכים בחו״ל וכבר ביום שהוא סיפר לי שהוא נוסע ידעתי שהוא לא יחזור. ביקשתי ממנו שירשם ללימודים בארץ כדי שתהיה לו סיבה לחזור, הוא הבטיח לי שהוא יזהר בדרכים ושלא יעשה שטויות... אז הנה פה ניסיתי לשנות, אבל לא הצלחתי.

pynokyo

New member
יש לך כנראה קליטה מיוחדת

לגבי ידיעות מקדימות שלא תורמות לשינוי או לעזרה כלשהי - נראות לי חסרות טעם, או שיש להם סיבה אבל האדם שקיבל את המסר לא יודע את הסיבה.
ידיעות מקדימות שמונעות אדם מאסון - זה מעולה.

kikona126

New member
אני לא חושבת שהשינוי צריך להיות בהכרח לאחר

אני חושבת שהדברים מגיעים הרבה פעמים כדי להכין אותנו.... כדי שאנחנו ניקח את הדברים בפרופורציה. כי הנה הוא מת, נפגע ועוד... אבל הייתי מוכנה לזה.
בדיוק כמו שאותו הילד אמר לי שביקשתי ממנו לרדת מהכביש "הגיע הזמן" לכל דבר בחיים יש זמן משלו. גם לחיים...

pynokyo

New member
צודקת, המסר הוא עבורנו-ונכון שבחיים יש זמן לכל דבר גם למוות

kikona126

New member
דרך אגב

אין לי קליטה מיוחדת, לכולם יש קליטה, לכל אחד הקליטה שמתאימה לו, מה שהוא יכול להכיל בזמן כזה או אחר. כך גם אצלי יכולות להיות מורדות ועליות.
אני לא רואה את עצמי כרוחנית או מיסטית יותר מאחרים (למרות שאחרים אומרים לי את זה), אני חושבת שלכל אחד יש את זה וכל אחד נותן לזה ביטוי בדרך שלו (הכחשה היא גם דרך במיוחד אם נמצאים פה ומגיבים לאנשים אחרים, והמבין יבין
).
&nbsp
&nbsp

pynokyo

New member
ברור, כל אחד ומה שמתאים לו בזמן הזה ותמיד ישנם שינויים

מידע מתוקשר

לפעמים לוקח זמן לקלוט שהמידע שעובר בראשנו אינו בא מהפחדים שלנו או ממוחנו הקודח כי אם מתודעות גבוהות שיודעות יותר. ועד שאנו קולטים זאת, אנו חווים "יסורים"..

למעלה