קרה לי משהו מוזר אתמול

kikona126

New member
קרה לי משהו מוזר אתמול

הקדמה: לכל מי שלא יודע אני משחקת כדורעף מזה כמה שנים. את תחילת דרכי התחלתי כמגישה ולאחר מכן כגיבוי מגישה (פעילה על המגרש בעמדה מקבילה למגישה) מה שקרה זה ככה, אתמול התחלתי לעשות לעצמי מעין דמיון מודרך לפני האימון. השנה חזרתי להיות מגישה בקבוצה וחשוב לי להצליח בזה. בדמיון המודרך כיוונתי את עצמי לראות את עצמי כמגישה. מה שקרה זה שבהתחלה ראיתי את עצמי כמגישה ולאחר מספר שניות התחלתי להנחית. מה שהיה מוזר זה שממש זימנתי את זה לעצמי לאימון, כי את האימון התחלתי כמנחיתה ולא כמגישה, עד שהחזירו אותי להגיש. כמה הסברים על הדמיון המודרך, אני לא מצליחה להגיע לזה במצב של עירות, לא יודעת למה. לפני שנכנסתי לישון התחלתי עם זה ונרדמתי בו זמנית. מה עושים עם זה?

Inna Tamir

New member
דמיון מודרך

הי, קיקונה! לגבי מה שקרה לך בדמיון מודרך, אני לא חושבת שזימנת את זה לעצמך. להיפך. עד כמה שהבנתי הדימוי שלך כמנחיתה עלה באופן ספונטני, ואני חושבת שפשוט צפית את מה שהולך לקרות. זה קורה הרבה, במיוחד במהלך דמיון מודרך. היה לך סוג של תקשור. כשאת עושה דמיון מודרך, את נכנסת למצב מדיטטיבי, ובמצב כזה יותר קל לנו לקלוט מסרים שונים שמגיעים אלינו. במצב של ערנות, המוח שלנו עובד על גלי בטא. כשאת ישנה, המוח שלך עובר למצב גמא. בין ערנות לשינה קיים מצב נוסף, מצב אלפא. זהו מצב מדיטטיבי. במצב כזה אנחנו מתנתקים מרוב הגירויים של הסביבה שלנו, והמוח שלנו מסוגל לקלוט גירויים מסוג שונה, שקשה לו לקלוט במצב ביטא. מי שמתרגל מדיטציה באופן קבוע יכול להיכנס למצב אלפא יותר בקלות, לפעמים אפילו באמצע הרחוב. אבל לרוב זקוקים לקצת יותר זמן בשביל להיכנס למדיטציה, להרפיה מלאה ולתנאים יותר נוחים. תנסי לעשות את הדמיון המודרך בישיבה, ככה יהיה לך יותר קשה להירדם. תנסי להיזכר איך זה מרגיש לך כשאת נכנסת למצב הזה בשכיבה, ולשחזר את ההרגשה הזאת גם בישיבה, כשאת עוד לא לגמרי רדומה. זה דורש הרבה תרגול, אבל בסוף תמיד מצליחים. בברכת אור ואהבה, אינה

kikona126

New member
עכשיו שאני קוראת שוב את שרשמת

יש לי הרבה תקשורים בזמן השינה, לרוב לקראת ההתעוררות או כשאני נכנסת לישון לזמן קצר, או כשאני מתעוררת משינה וחוזרת לישון. אף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות (כלומר לזמן של התיקשור) תמיד יחסתי חשיבות לאיך ניראה התקשור (ככה אני מזהה אותם, לפי הצבעים, הקולות...) אינה את ניראת לי אחת שמבינה, איך זה שכשאני מתקשרת אני מתקשרת לאחרים (בדרך כלל) ולא לי? למה חלומות של אחרים מגיעים אלי (בודאות, כשאני שולחת להם את החלומות הם יודעים שזה שלהם)? ואיך מתמודדים עם תקשור קשה?

Inna Tamir

New member
תקשורים

הי! אני אנסה להתמודד עם השאלות שלך אחת אחת... זה שאת מתקשרת בד"כ לאחרים ולא לך - ההסבר היחידי שאני מוצאת לכך הוא שכשמדובר בנו, יש לנו מעורבות אישית, אינטרס בתוצאה מסוימת. לכן, כשאת רוצה שמשהו מסוים יקרה, קשה לך להשאיר את הראש ריק ולשמור על אובייקטיביות, וזה מקשה על התקשורים להגיע. לגבי החלומות, לא הבנתי כ"כ את השאלה - מה ז"א את שולחת לאחרים את החלומות? איך מתמודדים עם תקשור קשה... תלוי באיזה סוג של תקשור מדובר. בעיקרון, את מתמודדת עם זה כמו עם כל ידיעה קשה אחרת. את יכולה או לקבל את זה, או לנסות להתכחש לזה ולהדחיק את זה ולהעמיד פנים שלא שמעת כלום. לדעתי, את גם צריכה לשאול את עצמך למה זה הגיע אליך, ומה את יכולה לעשות בנידון. אם מדובר בתקשור לגבי אדם אחר ואת מתלבטת אם לספר לו או לא, את צריכה לבדוק אם את יכולה לשנות משהו. לפעמים התקשורים מגיעים בשביל להזהיר אותנו מפני משהו, ולפעמים הם מגיעים בשביל להכין אותנו למשהו שאנחנו לא יכולים לשנות. אינה

kikona126

New member
אחרי שקראת את התגובה שלך היה לי תקשור

ניסיתי לעשות דמיון מודרך, ושוב לא ממש הלך לי... נכנסתי למיטה והלכתי לישון, ושוב היה תקשור... זה קורה הרבה אחרי ניסיונות כניסה למדיטציה, אני לא מצליחה, וכשאני הולכת לישון יש תקשור. המדיטציה היחידה שהולכת לי חלק היא מדיטצית אותיות (קבלית) מהתחלה הלך לי טוב איתה...

Justin Angel

New member
ניסית מדיטציית נשימות?

(סליחה שאני מתפרץ פה לדיון, אבל עדיין...) מדיטציית נשימות אתת המדיטציה הכי בסיסית. למעשה, בסופו של דבר, מדיטציה זה עניין של להרגיע את המוח מלתמרן 2,000 דברים שונים של היום-יום ולהתמקד רק בדברים שאנחנו רוצים שהוא יתמקד בהם. השלב הראשון בזה הוא כמובן - להרגיע את המוח\תודעה. ההתמקדות בדברים (דמיון) באה רק אחרי שנרגענו. המדיטציה הקלאסית ביותר להירגע היא מדיטצית נשימות. לשבת נוח, במקום שאין בו גירויים מנטליים (חדר שינה שמזכיר המון דברים שצריך לעשות למשל), לעצום עיינים ופשוט לנשום. (נהוג לנשום פנימה דרך האף והחוצה דרך הפה). הרעיון הוא למקד את מלוא תשומת הלב של המוח רק בלהקשיב לנשימות שלנו. להרגיש את התחושה שלהם נכנסות, יוצאות, ולהקשיב. לעשות את זה במשך רבע שעה למשל (או כמה שרוצים). העקרון פה הוא להקשיב אך ורק לנשימות שלנו. אם התחלנו לחשוב על סידורים, אנשים, מה צריך לעשות וכך הלאה - להתמקד בחזרה בנשימות. המטאפורה הבודהיסטית הנפוצה היא שהמחשבות שלנו הם כמו ים, ושהוא מלא גלים (מחשבות) אז הוא סוער מדי כדי שנוכל לשוט בו בבטחה למקומות שאנחנו רוצים להגיע. שמרגיעים את הים והוא הופך להיות שקט ונטול גלים, אז נוכל לעשות הכל. מדיטציית הנשימות בה להסדיר את המחשבה שלנו בזה שהיא ממקדת אותנו בדבר אחד בסיסי, שקט וקל. (יש כנראה בגוגל אין-ספור אנשים שהסבירו את זה יותר טוב ממני, מילת החיפוש היא breathing meditation. גם בתפוז יש פורום מדיטציה אם אני לא טועה)

Justin Angel

New member
עניין של התקדמות

כל הסיפור הזה זה עניין של להתמקד (Center) ולהירגע (Ground) ואז לראות את עצמך עושה מה שאת רוצה שתעשי. באמת לראות, ולחוות, ולהרגיש. מניסיון בירי מעשי, בספורט זה במיוחד משפיע מצויין. תרגיל בירי מעשי זה סט של מטרות (חלקן מקרטון, חלקם מברזל, חלקם קופצות וזזות) שנמצאות באיזה קונפיוגרציה מוזרה של מבנים ועמדות ירי. בעקרון זה מדמה מצב של, למשל, חטיפת בני ערובה בתוך מבנה. התרגילים שהולכים לי הכי טוב הם אלו שאני רואה מראש בעיינים שלי ה-כ-ל. איך אני מתחיל את התרגיל, איך אני שולף את האקחד ומתייצב, רואה את הכדורים נכנסים למטרות, רואה את הריצות בין עמדות ירי שבחרתי, איך אני מתייצב אחרי המעברים וממשיך להכניס פגיעות A למטרות וכך הלאה. גורף, התרגילים שהולכים לי טוב הם תרגילים שראיתי טוב בראש לפני. זה באמת עניין של לעשות Ground & Center כמו שצריך לפני שהראש נקי לחלוטין, ממוקד ומוכן לקלוט.

Justin Angel

New member
יאללה, למה לא? :)

אני ספורטאי בתחום שנקרא ירי מעשי. (חדש יחסית בתחום, וטעון שיפור בהשוואה לאנשים עם 20 שנה ניסיון, אבל בכל זאת) אצלנו, יש תרגילים. תרגיל מורכב מלעמוד בשקט בהתחלה, התחלת תרגיל שכוללת לרוב שליפת אקדח, לירות במטרות, לעבור ממקום למקום, לירות עוד קצת ועוד קצת לעבור ולירות. זה יותר מסובך ממה שזה נשמע, אבל בסופו של דבר - תרגילים דורשים הרבה מאוד עבודה בנוסף לירות למטרה. יש בזה הרבה יותר מקליעה למטרה. למשל, אני אקשר לווידאו שלי (MOV, צריך להתקין QuickTime, התנצלותי) עושה תרגיל יחסית פשוט: 100_1792.MOV התרגיל מתחיל ככה: עומדים עם ידיים באוויר על הדלת, השופט מזניק, צריך לפתוח דלת, לפתוח תיבה, להוציא אקדח, להוציא מחסניות, בארגז יש הוראות לאיזה מטרות לירות, לירות לאותן מטרות רחוקות 2 כדורים לאחת, לרוץ לעמדת ירי נוספת, (ולא לירות בעצמך או באחרים בזמן שרצים) להיכנס לעמדת ירי, לירות מדוייק שוב על 2 מטרות, לרוץ בטיחותי שוב, לירות על מטרה קרובה, לירות על 2 מטרות רחוקות, לסגור תרגיל. וכל זה - בדאגה מקסימלית לשמור על זה שהאקדח לא יכוון לאנשים אמיתיים, להחליף מחסניות, ולמקרה שפיספת ואין בכל מטרה 2 כדורים אז להוסיף כדורים לפי הצורך. בתחילת הווידאו (באופן נדיר) אפשר גם לראות אותי מתכונן מנטלית על התרגיל. אפשר גם לראות אותי עושה תנועה עם הידיים של "יורה, עובר בין מטרות ויורה" וכל זה בעיינים עצומות, שנייה לפני שתרגיל מתחיל. בראש, אני רואה את עצמי בפועל מבצע את התרגיל החל משליפת אקדח, מכניס ירי מדוייק למטרות ה^%-#@% שהעזו לתקוף אותי, ממש לרמת של תמונת כוונות ולראות את הפגיעות אחרי שיריתי, אז את הריצה לרמת לראות את האקדח לא מתכוון בטעות על השופט, אחר-כך מתייצב שוב לעמדת ירי, מכוון למטרות (ורואה גם שאני עושה את הכל "נכון"), עוד פעם רואה ירי מדוייק ושוב רואה את הפגיעות, וכך הלאה. אני ממש רואה בראש את כל התרגיל. זה מעבר ללתכנן אסטרטגיה, זה כבר לחוות ולעשות את התרגיל. וזה מעבר לתרגול מנטלי, כי אני גם רואה את הפגיעות המושלמות במטרות. (יש אזורים במטרות, ולא כל פגיעה היא פגיעה "טובה") כל זה בעיינים עצומות, לפני שהתרגיל בכלל התחיל - כבר תבעתי ניצחון בראש. התרגילים שלפני התרגיל אני מבצע את ה"ראייה" הזאת בראש שלי לפני - הם אלו שהולכים הכי טוב שאני יכול לעשות. אני גם "משתתף" באומניות לחימה באימון בכלי לחימה שנקרא Bo Staff שזה מוט עץ בגודל מטר שמונים שיש "קאטות" שמתרגלים איתו. הקאטות האלו הן למעשה סט של 30-60 תנועות ידועות מראש עם המטה. וזה הופך להיות מאוד מורכב ככל שמתרחקים מהקאטות הבסיסיות. כלומר, גם שם יש איזה רצף שצריך לעשות, וגם שם אני רואה לפני כל "קאטה" את עצמי מבצע אותה מושלמת. (בתחרויות זה כמובן שונה ששם זה שימושים בפועל של הקאטות כנגד המתחרה שלך) הראייה הזאת דורשת המון (לפי דעתי הכנה). אני בא מרקע של מדיטציה כבר עוד מעט עשר שנים ויש שיקטלגו אותי כבן-אדם "רוחני" (אם עניבה זה רוחני, אז אני גורו). הדבר הראשון שאני עושה זה - Center, למרכז את עצמי ולהביא את התודעה המלאה שלי לרגע האחד והיחיד שאני נמצא בו. אחר כך, Ground, שזה אחרי שאני כבר כאן ונוכח לחלוטין ברגע הזה זה להתחבר לאדמה ולדאוג לעגן את עצמי כאן, לקבל "אנרגיות" מהאדמה ולתת בחזרה, הכל כדי לדעת שאני לחלוטין ממוקד ואין הסחות (כמו רגשות שליליים שאני גם מעביר לאדמה בתהליך ה-Grounding). אחרי שעשיתי Ground & Center, הראש שלי נקי, אני ממוקד לחלוטין ברגע הזה, והרצון שלי בר שליטה (מעבר למה שמלמדים "בסוד" על זה שאפשר להשתמש ברגשות לשלוט ברצונות, אלא לשלוט ברצונות בצורה מודעת לגמרי) ואני רואה את עצמי מבצע את התרגילים, את הביצוע המושלם וכך הלאה. ככה גם למשל, לפני שאני עולה להרצאות מול אלפי אנשים (שזה קרב אמיתי בפני עצמו), אני מתרגל תמיד בראש את "הרגש" של מה שאני עומד להגיד לפני שאני אומר אותו, מהתחלה ועד הסוף, והכי חשוב - רואה את האנשים נהנים ולומדים.

kikona126

New member
לקחתי לתשומת ליבי

ומנסה ליישם

מרי לי

New member
סיבכת אותי קשות../images/Emo122.gif

זה נשמע לי מעניין רק שאין לי מושג לא בכדורעף ולא בדמיון מודרך קיקי
דברי עברית רגע

למעלה