קרה לכם פעם

ניצן16

New member
קרה לכם פעם

שהקשבתם למוזיקה, סתם לכיף, ופתאום, ממש בלי "הודעה", חשבתם על ההוא/ההיא שמת/ה לכם? משפט קטן או אפילו מילה קטנה בשיר, שלכולם זה לא אומרת כלום, אבל לך היא הזכירה עולם ומלואו כואב? ליזה קרה. וזה היה ממש מעצבן. כי אני, בסה"כ רציתי "להתפרק" לאחר יום לימודים ארוך, אז הקשבתי למוזיקה, ובמקום להנות ממנה- כל מיני תחושות אחרות נחתו עלי. ולמי שמכיר את השיר של יהודית רביץ המדהימה ששמו "ארבע לפנות בוקר"- אז זה השיר המדובר. משפטים כמו "מתי אתה חוזר" או "הזמן עובר בעצלתיים...אני לבד אבל בינתיים איפה אתה????" הם אלו שעשו לי את זה. אף פעם לא חשבתי ששיר מסכן יכול להנחית עלי תחושות קשות כל כך. וזה קצת עצוב, לא? ודבר אחר לגמרי- לאח שלי יש עבודה בבי"ס על הזית, והוא צריך תמונה של עץ הזית. ניסיתי לחפש באינטרנט אבל פשוט לא מצאתי, אז- אם מישהו מכם יוכל למצוא, אני מאוד מאוד אודה לו. שבוע טוב לכולם

היי חמודה!

קורה לי כל הזמן. שומעת שיר ומשהו בו זורק אותי למקום אחר. להרגשה. לריח. לתמונה. לזכרון של. משנה מצב רוח. אבל לטוב ולרע. כן. גם לטוב ניצן..

sad

New member
הי חמודה, בטח שקורה,

לפעמים כמעט מ"שומקום" אני נזכרת באיזה להקה ישנה מתחילת שנות השמונים שהוא נהג לשמוע, או שיר שהיה מתנגן אצלנו בבית ונורית גלרון עושה את זה הרבה בשירה "ילדות נשכחת" ופוליקר "לוקח ובגדול" אין שיר שלא מזכיר ומעציב... כן זה קורה לפעמים זה מעציב אותי לפעמים נפלאות הזיכרון והשיכחהושוב הזיכרון מפתיעים אותי, דברים שחשבתי ששכחתי ודברים שלא ידעתי שאני זוכרת ולגבי עץ הזית,,, SORRY , אין

sad

New member
והי גם לך! ../images/Emo98.gif

נדהמתי כששלחתי את הודעתי ומצאתי את שלך ממתינה, למיסטיקנים היה מה להגיד על זה חושבת אולי גם אנחנו מאותה שכונה?

sad

New member
כן לזה התכוונתי

והאמת שלא הפסדת לא ראיתי מההתחלה אבל לא ממש אהבתי אבל כן חשבתי כל הזמן שעד כמה שזכור לי מתי סרי בעצמו בחייו הפרטיים איבד בת, ילדה קטנה

יש לה שיר לגלרון.

על המיסטיקנים הסינים מכירה? כן, היו אלה חיים טובים כמו שאומרים האופטימים. ולפעמים חיים מוזרים כך אומרים - המיסטיקנים הסינים ואולי אלה חיים גדולים, הרי חיינו אותם בטירוף תסתכל עלינו ותראה קצת שמח, קצת עצוב. את השאר זוכרת על בערך. אחרת הייתי רושמת את המלים.. ובשכונה אצלנו היו פרדסים ואקליפטוס ושדות של חרציות בחורף וחולות עם רותם וחבצלות היית גם?

sad

New member
ואצלנו..

היו פרדסים ואחר כך בנו במקומם בית ספר ושני אקליפטוסים, על חד בנינו בית אני עם החבר´ה מהשכונה ובשדה ליד האקליפטוסים חיפשנו חלזונות ומצאנו בית של צב והצב מת והייתי עצובה כל היום, ועד היום לא רואה ערוצי טבע, לא סובלת איך שהטורפים טורפים את הצמחונים, זה עצוב לי וים של חרציות וסביונים וראש סבא שהינו מעיפים ברוח...... ולמדנו להבדיל בין כלנית לפרג שם נשארנו מה שהיינו פעם מזמן ילדות נשכחת

השכונה מפעם

והריח של הפרדסים בפריחה והלימון ושל האקליפטוס הרטוב בחורף כלניות לא היו סביונים וחרדל יערות של פרחים בצהוב מה שהיינו פעם, מזמן..

ניצן16

New member
לשיר המדהים הזה קוראים "מעביר דף"

והנה המילים: (ויש לציין שהמילים והלחן של שלמה ארצי) ועכשיו זה הזמן לדעת כבר מה צפוי לנו מהשמים גם יודעת יותר טוב למה התכוונה זאת שאמרה שהחכמה היא כמו מים ונדמה שנהיינו בלית ברירה יותר ויותר קרובים אנחנו כמו זוג לאורך שדירה פשוט הולכים והולכים. ולאור הדברים הפשוטים באמת אנחנו חיים את חיינו למשל בלי הסברים רק לקבל ולתת זה לא קל אבל מה יש עוד ביננו? אני נזכרת לפעמים בילדות שהייתה לפני זמן המחשב וההיי-טק על פסי הרכבת מחכה לקטר וכשהוא בא הכל צועק. (פזמון) כן היו אלה חיים טובים כמו שאומרים האופטימים ולפימם חיים מוזרים כך אומרים המיסטיקנים הסינים. ואולי אלה חיים גדולים הרי חיינו אותם בטירוף תסתכל עלינו ותראה קצת שמח קצת עצוב. וכשאני שוב לובשת שמלה לבנה אתה שואל מה קרה לך ולנו הרי פעם לבשת את אותה השמלה בנובמר כשהתחתנו כן ברור לי שאתה רוצה לפעמים לחזור אל הדברים שהיו גם אני רוצה אל אותם הימים בגלל אותו הדבר בדיוק. כן היו אלה... ועכשיו אל תדבר רק תבוא אלי בשקט בשקט בחדר כמו שני חברים שאבדו בחלל שים לב כבר שוב אמצע נובמבר שוב נופלים העלים- זה הזמן השקט מה צפוי לנו מחר לא נדע אתה עוטף אותי בחום ורוקד ומעביר לנו עוד דף. כן היו אלה... שיר ארוך, הא? כל הכבוד למי שהגיע עד הלום... לילה טוב לכולם.

sad

New member
ובדיוק התכוונתי לשאול

את ההיא מהצד והשיר נכנס אז תגידי, לא נראה לך לפעמים שדור המחשב וההי טק מפסיד את הריחות, השדות, הפרחים, ה"שכונה", שבע אבנים ארבע תחנות, מתגעגעת לארוחת יום ששי אצל סבתא עם אוכל של ספתא לחברה ה"צמודה" שגדלה איתי שלא נפרדים ממנה כל היום ובסוף היום היא באה לישון לתמימות לפני החיים האלו נראה כאילו לא היה ודרך אגב, נצין, אמרתי לך כבר פעם שאני מעריצה שלך?

ניצן16

New member
לsad ואחת מהצד-

אחת מהצד- אין בעד מה. שמחתי שהי לי את המילים מאיזה שירון של קומזיץ שעשינו פעם- אני וחברי. וזה שיר אהוב עלי נורא. Sad- תודה רבה לך על המחמאה

על זה בלבד מגיעים לך עוד כמה עצים

הנה , עזרא יתן לך אותם בשורה - ואם כבר המיסטיקנים הסיניים - אז צריך לציין שבמקורו - כתב ארצי על המיסטיקנים ו-הסינים. ו-הסינים - לא הסינים - ורק בגלל "דרישת הקהל" שהצירוף הזה לא הובן אצלו - הוא חזר ושינה אל הטקסט המקורי, כלומר אל המיסטיקנים שהם, יעני, גם סינים. אז קודם כל רק ענף זית. העצים - אח"כ.

למעלה