קרה לכן שניסיתן לחפף ועלו עליכן

michalgad1

New member
קרה לכן שניסיתן לחפף ועלו עליכן

טוב , בדרך כלל לא קונה אוכל מוכן. לא שאני נגד עקרונית אלא שאין משהו (חוץ מסושי!) ששוהה את זה. לפני יומיים אחרי כל בישולי הפסח בא לי לחפף. כולם קונים פה מוכן אז למה לא אני? אבל לא לגמרי חיפפתי. היה לי אורז במקרר אז לידו הכנתי תבשיל קישואים ( מאכל ילדות שטאליק בכשר הזכירה לי). הבאתי דג טילפיה בציפוי פלפל לימון מהחנות שלא נראה רע. הקטן טרף את האורז. הסכים לטעום מהקישואים (״ זה מפתיע אבל זה זה טעים״). טעם ביסון מהדג ופה נעצר. חיסל את כל סיר האורז. החצי הגיע טוב ששמתי לו אורז בצד. אכל אותו ואת הקישואים. נתן ביס בדג ונעצר. גם אני טעמתי מהדג. לא שהוא היה נורא אלא פשוט לא טעים. לא יודעת איך מישהו יחזור ויקנה אחרי שטעם וזה שם כל הזמן...זהו אז אתמול היה לי יותר זמן וחשק אז אכלנו קיש פטריות ובטטות של פירגה ) התמונה לפני שהוצאתי מהתבנית).
 

michalgad1

New member
היתה גם עוגת גבינה ושוקולד

שלא פתחנו, נראה אולי נקפיא לשבועות. עוגת גבינה אפויה ביתית עם שוקולד חלב מאת: מיקי שמו מצרכים העוגה מותאמת לתבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ כשרוצים להכין עוגת גבינה שלא "נופלים" בהכנתה – מה שנקרא "על בטוח"! זו העוגה!!! עוגת "גבינה אפויה" מעט דחוסה ללא ביצים, אשר בתחתיתה, בצק פריך וגנאש שוקולד חלב ולאחר סיום אפייתה וצינונה, מזגגים אותה באותו גנאש שוקולד חלב. ניתן לעטר בתלתלי שוקולד לבן או בפירורי שוקולד לבן (שהעברנו ב"פומפייה"). מומלץ להכינה יום לפני הגשתה . לבסיס: 200 גר’ ביסקוויטים פתי בר, טחונים במעבד מזון לפירורים גסים 125 גר’ חמאה מומסת 1 כף סוכר לגנאש שוקולד חלב: 1 מיכל שמנת מתוקה 125 גר’ שוקולד חלב, קצוץ 125 גר’ שוקולד מריר, קצוץ למלית הגבינה: 1 ק"ג גבינה 5% 3 גביעי שמנת חמוצה 3/4 כוס סוכר 2 שקיות אינסנט פודינג וניל קליפה מגוררת מרבע תפוז 1 כפית תמצית וניל איכותית
 

tzivi1

New member
איך, איך, איך לא פתחתם את העוגה??


אני לא מצליחה לדמיין לעצמי שעוגה כזו יפה, ועוד שוקולד, תעמוד לידי ותישאר שלמה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אניני טעם טיפחת לך שם! ואיזו מחמאה!

כל הכבוד על החושים החדים, אך חבל לי שאת לא יכולה להתפנק.

הקיש והמאפה נראים נפלאים!
 

michalgad1

New member
בצור מי שאוכל מצהפיצה מידי בוקר ( עם קטצ׳ופ!) קשה לקרוא לקטן אנין טעם

 
למעלה