קרה משהו ואני רוצה לחוות את הרגש במקום לחשוב על רציו

קרה משהו ואני רוצה לחוות את הרגש במקום לחשוב על רציו

היום הייתי במצעד. בסיומו ראיתי את ד׳ חבר קרוב של האקס. מעולם לא אהבתי אותו ואני חושב שמאז הפרידה דברתי איתו פעם או פעמיים והוא תמיד שמח לאיד בעיני שאני עדיין רווק.

יותר מהכל - אני רוצה לשהות בסערת רגשות שקרתה לי.
אני רוצה לעצור. לא לחשוב על מה אני עושה. על רציו. על למה אני מגיב כך או אחרת.

אני רוצה לשהות ברגש. לחוות. להרגיש.
איך אתם מציעים לעשות זאת פרקטית (אני יודע שאני מבקש את הכמעט בלתי אפשרי)

הוא אמר לי משהו בצורה מאוד מטלטלת והייתי מוצף בסערת רגשות מטורפת:
איך התגעגעתי אליך. אולי תקפוץ מתישהו לקפה.
אני והבן זוג שלי מאוד מתגעגעים אליך. רק השבוע דברנו על זה שאתה הרבה יותר טוב מהחדש.

(חדש? מה אתה מדבר?)
המשכנו לדבר. ואז הייתי נורא סקרן ושאלתי אם זה אומר שלאקס שלי יש בנזוג חדש
והוא אמר שכן. שהוא חושב שאני יותר מוצלח מהחדש. אבל דאג להגיד לי את השם של החדש וגם שהם ראו אותי פעם. והאקס ניגש להגיד לי שלום כשהוא מסתיר את החדש שלו - כי הוא הרגיש לא בנוח.

למה אני צריך לדעת את זה?

לא חיבוק. לא מצטער אם ספרתי לך משהו כואב. פשוט סיפר וחייך.
כאילו כלום. חצי שנה לא דברת איתי מה עכשיו לתת לי אינפורמציה כזו?

מה שמוזר זה אגב שאני חושב שאני יצאתי עם הבחור החדש של האקס. ושפכתי בפניו את הלב על האקס שחסר לי והכל. אבל יותר מהכל הרגשתיש אין לי משיכה אליו ושהוא לא בשבילי. אז יש משהו מנחם בזה שאני כבר הייתי שם ומתוך בחירה החלטתי לא לצאת איתו :) אגו נטו.

לא ידעתי אם לכעוס- על האקס שכבר מסוגל להכנס למערכת יחסים בעוד אני לא מצליח להעביר דייט בלי לחשוב עליו.

כעסתי על ד׳ - שהציג את הדברים בצורה מאוד רכלנית. שמחה לאיד.
כעסתי על עצמי - שנפלתי בפח ודובבתי אותו

כעסתי על כמה חברים שהגיבו בצורה מאוד קרה למשברון שאני עובר.

הייתי נורא סקרן להבין אם הוא פעל ממניע זדון או בתום לב. זה ממש מסקרן אותי. כי אם זה היה בזדון - אולי זה נותן לי עוד סיבה לא לחזור לאקס. כי הוא מסתובב הרבה עם ד׳ הזה.

לא ידעתי אם להיות מוחמא ורגוע- כי אני מכיר את הבנזוג החדש של האקס. ואני מרגיש הרבה יותר מוצלח ונאה ממנו בהרבה מובנים. אז לא הרגשתי מאוים. חשבתי ״מזל שזה רק הוא״ לפחות גם האגו נפגע רק חלקית.
אולי הרגשתי אופטמיות- זה רק ריבאונד. זה יעבור. שיהיה להם בהצלחה- אני בטוח שהסביבה של האקס העדיפה אותי ואני בטוח שהחדש יתקע בדברים דומים למה שאני נתקעתי עם האקס.

הייתי עצוב. בכיתי קצת.

הרגשתי תסכול. בגידה. פגיעה באגו.
בלבול.

מצד שני גם שביב של אופטמיות ושמחה- אולי זה ישחרר אותי מלחשוב על האקס.

אני מרגיש תסכול שאף אחד לא נותן לי תחשות חיבור ואהבה הדדית כמו שהיה לי עם האקס. מסיבות שונות (אני הרגשתי חוסר התגמשות לקראתי והוא לקראתו) נפרדנו.

והנה כמה עלוב אני, מנסה לחזור על ארבע לאקס. או מנסה רק להבין איפה אני יכול לרצות אותו יותר.

אני ישר חושב בראש איך המטפל שלי יגער בי שבכלל פניתי להגיד לו שלום. ואיך בכלל נפלתי למלכודת של ד׳.

Gali04

New member
לא סיפרת שניסית לחזור אליו

לילה טוב,
&nbsp
לא ידעתי שניסית לחזור בכלל לאקס (מנסה לחזור אליו על ארבע?? את זה לא סיפרת). אם אינני טועה, סיפרת שראית אותו לפני כמה שבועות בים בדיוק כשעמדת ללכת או להיפך (כשהוא עמד ללכת) וזה הרגיש לך מוזר להיתקל בו. הבנתי ממך שאתה לא יודע אם כדאי לחדש קשר ולחזור אליו. עוד סיפרת, שאתה תוהה אם יש לו זוגיות חדשה ושאתה מפחד שתתפתה לחזור, כי המטפל הישן כבר לא איתך אז אין מי שיזכיר לך את כל החסרונות שהיו בתוך הקשר.
&nbsp
זה מאד מטלטל שפוגשים כל דבר שיכול להזכיר לנו את האקס: שירים שאהבתם, מתנות שקיבלת ממנו, תמונות וגם אנשים שקשורים בחייו ושבקשר איתו. אני יכולה להבין שלא ציפית לשמוע שלאקס יש חדש וזה גרם לך להיכנס להלם, תחושה של מהלומת פטיש בלב שצונח במהירות לאדמה. זה אכן היה חסר רגישות מצידו לספר לך את זה מבלי ששאלת בכלל. לא תמיד זה נובע משמחה לאיד, לרוב זה נובע מחוסר טאקט שיש לאותו מספר.
&nbsp
תמיד הסתקרנת אם יש לו או אין לו חדש ועכשיו קיבלת את התשובה בבום לפרצוץ ללא הכנה מוקדמת. אני חושבת, שתמיד אנחנו סקרנים לגבי האקסים שלנו אם הם המשיכו הלאה בחייהם, אם הם בזוגיות חדשה, אם הם שכבו עם אחר אחרינו. אני חושבת שעם כל הסקרנות המקננת בנו, אנחנו לא באמת רוצים לדעת את האמת, כי האמת כואבת, בייחוד אם הם המשיכו הלאה וכביכול התגברו עלינו.
&nbsp
&nbsp
מטלטל ולא נעים

&nbsp
אמרת שהיית עם החדש? איך אתה יודע שמדובר באותו אחד? רק על סמך השם שד' אמר?
&nbsp
&nbsp

על סמך השם שד׳ אמר

ועל סמך זה שראיתי שהם חברי פייסבוק חדשים
וששניהם נעלמו מהאתר הכריות

לא נסיתי לחזור לאקס. זו הייתה מטאפורה לעתיד שאני כביכול חולם לעשות- באופן כנראה לא בונה במיוחד עבורי.

השאלה איך אני סופג את הרגש ושוהה בו בלי לחשוב מה הצעד הבא שאעשה?

Gali04

New member
הבנתי, קטע שמדובר באותו אדם

לא ממש הבנתי איזה רגש אתה רוצה לספוג ולשהות בו, את הרגש של הכאב, כשנודע לך שהוא עם חדש? תסביר...

Gali04

New member
נראה לי שאתה חווה ושוהה בהם טוב מאד

כל מה שאתה כואב מלמד שאתה שונה ברגשות הקשים האלה וחווה אותם במלואן. נראה לי שאתה ממש מחובר לרגות האלה.
&nbsp
מאד מוזר מה שאתה מבקש, בדכ אנשים לא יכולים להמשיך להישאר בקושי ובכאב. עדיף לא לשהות במרה השחורה יותר מידי זמן. אין צורך לכרות לעצמנו בור יותר עמוק בכח, ככל שהבור יהיה עמוק יותר, כך היציאה ממנו תהיה קשה יותר.
&nbsp
תשאף תמשיך הלאה עם הפנים קדימה. עשית בחירה אמיצה להיפרד מהקשר הזה ותעמוד בה. בתוכך אתה יודע שזה היה המעשה החכם לעשותו אז זה מה שתאמר לעצמך.

Gali04

New member
תמיד האקס נראה לנו הדבר הכי מושלם שיש ביקום

אבל סקירה מוחית זריזה של תקופת החברות שלכם תוכיח לך אחרת.
&nbsp
לא נפרדת סתם כגחמה של ילד בן 3.
&nbsp
כעת אתה נלחץ עוד יותר, כי נודע לך על החדש, אבל תזכור שגם לך היו חדשים פוטנציאלים בחודשים האחרונים.

לא גחמה. אבל מרב אהבה עיוורת. אני חושב שתמיד

אני יכול לוותר עוד קצת מעצמי.

אני בקונפליקט כי אני רוצה מישהו שיוביל ויהיה עם בטחון ואסרטיבי.
מצד שני כואב לי שמבטלים את כל רצונותיי.

Gali04

New member
ביטול רצונות

גם אם תחזור אליו הדברים לא ישתנו, אתה עדיין תרגיש את התחושות מהעבר, את התחושות שבאו כשביטלו את רצונותיך. הדברים האלה לא יעלמו. אתה מתגעגע מאד, אתה לא מוצא "חדש" וזה מתסכל אותך, אבל אל תיכנע לחולשה, למוכר ולבלתי מספק שהיה.

זה באמת מה שמחזיק אותי

אבל בכל אספקט אחר- זה סיפק סיפוק מלא

חום. בטחון. משיכה פיסית. נושאי שיחה. הקשבה.

אני לא מוצא משהו שמספק אף אחד מהם. אז מה זה כבר משנה תוכניות/רצונות. הבסיס חסר בשאר.

Gali04

New member
אתה יודע... אין לאף אחד את כל החבילה

אני לא מכירה אדם אחד שיש לו את כל מה שחלמנו עליו בחיים.
&nbsp
לאחד תהיה ההקשבה, אבל הוא לא ייתן לנו לבוא לידי ביטוי בקשר מבחינת הרצונות שלנו, הוא יפסול את דרכינו וירצה ללכת עפ"י דרכו, אם תרצה.... ישתלט על הגה וינווט את הספינה לבדו. אם תשאל אותי מדובר בסוג של אטימות, שתלטנות, לא רואים אותך בקשר.
&nbsp
אחר ייתן לנו לנווט את הספינה, לא יתערב, ייתן לנו את השליטה הבלעדית, יעניק את המקום להשמיע ולקבוע, ההגה יהיה בידייך, אבל השיחות איתו לא יהיו עמוקות, החברות לא תהיה מספקת.
&nbsp
שלישי ייתן לך להשמיע רצונותיך וישמיע את רצונותיו שלו, ינסה למצוא את הדרך שבה שניכם תבואו לידי ביטוי ומימוש, יהיה איכפתי ובעד שיתופיות מלאה ושווה. פה שניכם תנווטו את הספינה. מאידך, פחות תימשך אליו או צורת לבושו מפריעה לך בעין.
&nbsp
&nbsp
וכן הלאה וכן הלאה
&nbsp
אין מישהו שהוא כל החבילה ביחד, אין חיה
כזאת מותק

&nbsp
אתה פשוט צריך לחשוב עם עצמך ולשקלל סך כל היתרונות וסך כל החסרונות בקשר איתו ולראות עם אלו מתכונותיו אתה יכול לחיות בשלום ועם אלו תכונות אתה לא יכול לחיות בשום מצב.
&nbsp
תהיה אמיתי בנוגע לתשובה שתספק לעצמך ומשם תיקח החלטה מושכלת ואמיצה. רצונות שלא
&nbsp

לאורה101

New member
אתה די מבולבל בקשר לקשר ההוא

מצד אחד אתה חושב שהיה לך כל מה שרצית ומצד שני הרגשת שמבטלים את כל רצונותיך.
גם למעלה כתבת שאתה הייתי מוכן לוותר על עוד מעצמך ובאותו מקום שורה שתיים אח"כ כתבת שאתה לא רוצה שיבטלו את כל רצונותיך.
א ת ה ל א צ ר י ך ל ו ו ת ר ע ל ע צ מ ך ב כ ל ל !!!!
&nbsp
בקשר זוגי טוב ומספק לכל אחד יש מקום משלו לרצונות שלו והוא נשמע ומכובד ונכון יש גם ויתורים והתפשרויות אבל הם הדדיות.
נשמע לי ממה שסיפרת שזה לא היה המצב איתך ואם האקס ולא סתם נפרדתם. קשה יהיה לך לשמוע את זה אבל כנראה שלא הייתם מתאימים כפי שאתה חושב. תמיד במבט לאחור יש אידיאלזציה של הקשר.
תבטח מספיק האינסטינקטים שלך שהנחו אותך להיפרד מהאקס.
הגיע הזמן להניח את זה מאחורך באמת באמת ורק אז תתפנה רגשית להכיר מישהו חדש ואני בטוחה שתמצא מישהו שיהיה הרבה יותר טוב עבורך ממנו.
אתה צריך פשוט להרפות ממנו. ( וכמובן שזה לא פשוט כלל, זה מצריך כוח והתכוונות) אתה מסוגל לזה.
&nbsp
תרגיש טוב

יכול להיות שיסקלו אותי כאן, אבל

לדעתי חלק מהבעיה בקשר שתיארת בינך לבין האקס ובהתלבטויות שהיו לך אחרי שנפרדתם - נובע מהעובדה שמה שאתה מחפש בקשר הוא סיפוק של ציכים ורצונות שלך - באמצעות האחר. אתה מדבר על האקס ועל בני זוג פוטנציאליים אחריםן ש"ניסית", וזה נשמע לי מהצד כאילו אתה מדבר על מכוניות. הדגם ההוא ענה על כל הצרכים - אבל היה חסר לו זה וזה. ומצד שני כל הדגמים האחרים שלקחת לנסיעת מבחן לא סיפקו אותך כמו הדגם ההוא.
אני חושבת שקשרים כאלה, שבהם כל אחד רואה בחברו כלי לסיפוק צרכיו ולמימוש מטרותיו, אינם יכולים להחזיק מעמד לאורך זמן. כי גם אם מית ההתאמה תהיה קרובה למושלמת - היא לעולם לא תהיה מושלמת ממש. ולכן בהכרח יהיו צרימות ופערים, ויהיה צורך להתגבר עליהם. אבל יהיה קושי גדול להתגבר עליהם כשכל אחד בתודעה של "מיקסום רווחים" - ובעצם אוהב את עצמו באמצעות שימוש בשני, במקום לאהוב את השני. אהבת את האקס כמו שאדם אחר יגיד שהוא "אוהב דגים", נניח. ניתן היה לשאול "אם אתה אוהב דגים - למה אתה אוכל אותם? תן להם לחיות!" - אבל העניין הוא שהוא לא אוהב את הדגים , הוא אוהב את עצמו, ומהנה את עצמו באמצעות הדגים.
אני יודעת שהדברים נשמעים שיפוטיים (ולכן עלולים לסקול אותי כאן), אבל אני אומרת לך אותם ממקום די נקי, ככל שאני יכולה להעיד על עצמי, ומתוך מחשבה שהנקודה שהעיליתי כאן עשויה להועיל אם תחשוב עליה.
מאחלת לך כל טוב

מה מציעה אם כך? איך זה אמור להיות אחרת

אני כל פעם שומע אתה צריך להיות שלם ואז להכנס למערכת.
אבל לא ברור מה זה בדיוק

גם זה נכון, אבל דיברתי על משהו אחר.

על נכונות לאהוב את האחר שאתה בקשר משמעותי איתו. לרצות לתת לו. לרצות שיהיה לו טוב. לא לראות אותו רק כמכשיר להנאתך. תנסה לכוון את עצמך לאהוב יותר, לדעתי זה יעשה לך טוב...

אולי אני טועה, הרי איני מכירה אותך.

היה נדמה לי שהאופן בו ערכת זה לצד זה את הפלוסים והמינוסים של חזרה לאקס מול מציאת בן זוג אחר - היתה ממקום מעט תועלתני, כזה הרואה בבן הזוג כלי להשגת סיפוק. אולי טעיתי .

בילי79

New member
אני עדיין מנסה להבין

את הקשר שלך עם המטפל
'יגער בך'?
או שאולי, הכוונה, שהוא יציב מולך מראה, ואתה תרגיש שהוא גוער בך?

כנראה שהדרך הבטוחה ביותר לחוות רגשות באופן בטוח היא בטיפול.
יתכן ויש בך צד שלא רוצה לחוות את הרגשות אלא להתבטא במקום בטוח כמו בפורום מבלי להיכנס לעומק. שזה כמובן גם בסדר.

בזמן קצר יחסית שיתפת בלא מעט התלבטויות.
יש לך לבטים כמו מה לקנות למטפל, כמה פגישות כדאי, ואתה מקבל לא מעט תשובות ואני מרגישה שאף אחת לא מספקת אותך לא נותנת לך את התשובה שחיפשת.. גם בטיפול אחרי שנה פלוס אתה עדיין לא בטוח בקשר עם המטפל הקיים ומתלבט עד כמה לשתף אותו ברגשותיך.
ואתה מקבל המון תגובות בכל פעם- ההצעות הללו נותנות לך משהו?

מצד אחד אתה רוצה לדעת מה קורה עם האקס, ורוצה לחוות רגשות, ומצד שני אתה כועס על החבר שסיפר לך, כיוון שהידיעה גרמה לך לסערה רגשית, וקשה לך איתה.
אתה שם לב שיש כאן פרדוקס.

אני חושבת שקשה לך לקבל החלטות. אתה מחפש איזה חיזוק, אישור או ערבות שהבחירה תהיה נכונה, מוצלחת ובעיקר שלא תתחרט עליה..
אפשר להבין וטבעי שתחפש ביטחון ואת ה'תשובה הנכונה', חד עם זאת אני מציעה לך להשלים עם העובדה שאין ודאות. לא ב100%. ולפעמים התשובה הנכונה ידועה רק בדיעבד.
העתיד אינו ידוע. איננו יודעים כמה שנים נחיה, והאם נחיה בבריאות טובה, והאם הנישואים יחזיקו, האם ילדינו יהיו בריאים ויצליחו בחיים, האם כדאי לבחור בעבודה כזאת או אחרת..
יש לנו מידע חלקי שאיתו צריכים לחיות. ועלינו בין היתר לקבל החלטות במצבים של חוסר ודאות
וגם אז, יתכן ונעשה טעויות וניפגע.
לדעתי הבעיה העיקרית שלך בהתמודדות עם המציאות וההכרה בה היא השאיפה לפרפקציוניזם והביקורת העצמית, שגורמת לך להיות מאוד תלוי בדעתם של אחרים עליך והשאיפה לשלמות מונעת ממך לעיתים להגיע להחלטה בכלל.

כדי להיות מסוגל לבחור מתוך מה שיש עליך לראות אותו. והביקורתיות והשיפוטיות העצמית שלך מפריעה לך בכך מאוד.
אם תסכים לוותר על השאיפה למצוא שלמות ועל הביקורת תוכל להתחיל לקחת אחריות על הבחירות שלך ועל החיים שלך. ולהתמודד עם הרגשות במקום לברוח או לחפש אישור מאחרים.
האפשרות השניה היא שלא תיקח אחריות
תקנה למטפל משהו שאנחנו נציע, תקבל מן הסתם מספר עצות לגבי האקס ותבחר אחת שלא תתאים לך אבל תיישם אותה בכל זאת ואם היא לא תצליח תמיד תוכל לומר "האידיוט ההוא, בפורום, עם ההצעה המטופשת שלו, הרס לי את החיים".

תודה על התגובה, אנסה לחשוב על זה בהחלטה הבאה

אני לא ככ מסכים.
אני לוקח אחריות. כועס על עצמי אבל לוקח אחריות.

איזו מתנה לבחור - הצעתם. ולקחתי בחירה שונה ממה שנתנו.
אבל תמיד טוב לשמוע רעיונות ובאמת הבאתם לי רעיונות.

לגבי כמה מפגשים נוספים. גם- הדיעה שלי הייתה לקצר כמה שיותר. רציתי לבחון עי צופי מהצד אם יתכן שיש לי מניעים שלא הבחנתי בהם. וגם בזה עזרתם לי. ואני לקחתי החלטה להאריך את הטיפולץ לוקח אחריות על כך.

וגם לגבי האקס.לקחתי החלטה. אני עומד מאחוריה. אני פגוע וכועס כי לא ידעתי שאלה התוצאות. אבל אני עדיין האחראי למעשים שלי ומנסה לתקן אולי עכשיו.

אני אכן פרפקציוניסט. אני חושב שהתייעצות שלי בפורום היא ליצור רעיונות ולשמוע חו״ד מאנשים שלא מכירים אותי ודעתם יכולה להיות מעוותת בגלל ההכרות הקודמת איתי.

אבל אקח את ההערה לתשומת ליבי

למעלה