קרואסון זריז

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
קרואסון זריז

קרואסון-זריז מקווה שאף צרפתי לא קורא את המתכון הזה.כי אז יאמר שזה ממש חילול הקודש. אבל התוצאה נפלאה. ובכלום זמן . ואם ממש בא לכם. אחרי לישה במיקסר,לושו ביד קצת,ואז בצעו מספר קיפולים כמו שעושים בבצק עלים. אין צורך לרדד כי הבצק רך ונשפך, ניתן פשוט למתוח אותו לצדדים ולקפל.. וחוזר חלילה מספר פעמים. מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל-להוריד כוס אחת –ובמקומה להוסיף כוס אחת קמח ללחם. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים. 250 מ"ל מים פושרים. 100 גר' סוכר 10 גר' משפר אפיה- לא חובה-רק המלצה. 3 ביצים שלמות גדולות 100 מ"ל שמן רגיל(לא זית) 200 גר' מרגרינה, או חמאה , או מחמאה, רכה. יוצא נהדר גם עם מרגרינה . הכנה: בקערה 200מ"ל מים פושרים.(50 מ"ל מים לשמור להוספה אח"כ לפזר מעל את השמרים ,ושתי כפיות סוכר מכמות הסוכר הנתונה. לפזר מעל הכל 2 כפות קמח . להשאיר עד שתופח ומעלה בועות. לערבב. אם מכינים במיקסר. לקערת מיקסר להוסיף: קמח, משפר אפיה, הסוכר,לערבב היטב, להוסיף מרגרינה חתוכה,שמן,ביצים טרופות. ואת תערובת השמרים. לערבב הכל על מהירות נמוכה כ- 3 דקות,תוך הוספת יתרת המים. ללוש עוד 7 דקות על מהירות בינונית גבוהה. להעביר הכל למשטח לישה. לא לקמח. ללוש עוד כ- 5 דקות, או עד שהכל חלק . להעביר לקערה להתפחה,לכסות במגבת נקיה. בימים חמים אני מתפיחה בחדר ממוזג.כדי שיתפח לאט. זמן התפחה כ- שעה.או עד שהבצק מכפיל נפח. לאגרף בצק להוצאת אויר. ולהתפיח שוב , חצי הזמן עד שתפוח קצת יותר מהגודל המקורי. (ם מוסיפים משפר אפיה, מתפיחים רק פעם אחת.ומדלגים על התפחה שניה ומיד עוברים לעיצוב.) לחלק ל-4 כדורים. לקמח ממש מעט,או כמעט בכלל לא משטח עבודה ומערוך. לרדד לעיגול או מלבן ,ולחתוך משולשים,לגלגל לקרואסון. למרוח בביצה, ולהניח להתפחה. למרוח שוב ביצה ,ולאפות. תנור מחומם מראש ל175 מעלות צלסיוס. עד הזהבה . הערות: נתן להכין לחמניות- אך יש להכינם ברידוד וחיתוך למשולש שווה שוקיים. ולגלגל כמו קרואסון. נקבל לחמניה מאורכת ,עם מרקם קליל. שנתנת לחיתוך ומילוי אח"כ. לא מוצלח להכנת לחמניה ישר מכדור בצק. הרידוד נותן מרקם קליל יותר. נתן למלא במה שרוצים. מתוק או מלוח. אני ממלאה לפעמים בשוקולד. ולפעמים בגבינה צהובה. נתן להקפיאם. ואם אתם אוהבים אותם מתוקים יותר הכינו סירופ חם מסוכר =מים=מיץ לימון. וצקו על הקרואסונים בעודם חמים. אני לא יוצקת כי אני מגישה כמו לחמניות. וגם מקפיאה. בהצלחה מקור: -WAN
 

מירבלי

New member
Y Y Y מה עשית לי על הבוקר../images/Emo3.gif

נראה
גליתוש עושה מישלוחים לארץ
 

wan

New member
ועוד תוספת שנשמטה .

המתכון הזה מוקדש לכל מי שאוהב מאפים ריחניים עם כוס קפה,ואין לו זמן לקיפולים קרורים ורידודים. המתכון קל,והבצק מוכן מיד לרדוד ועיצוב. הבצק מתאים לקרואסון. או ללחמניות אך חייבים לרדד בצק כמו לקרואסון,ולגלגל לעיצוב לחמניה. כי אם לא . הלחמניה יוצאת דחוסה.
 
אי אפשר לתת ביס יחד עם ה../images/Emo96.gif ../images/Emo46.gif

פשוט ומקסים, אין מילים. תודה על המתכון.
 

Big Mama 1

New member
../images/Emo123.gif אוי לי כמה שאת רעה אלי על הבוקר

עכשיו אני לא אשקוט ולא אנוח עד שאני אכין כאלה לבן שלי, בעצם אני כבר במטבח..... ביי!
 

wan

New member
הערה לגבי מתכון הקרואסון../images/Emo41.gif

נשאלתי מה לגבי מלח. אז אין מלח במתכון זה. אבל למי שאוהב את הרמז של מלח בבצק. אפשר להמיר את המרגרינה או החמאה בלי המלח-לכזו עם מלח. לא קורה כלום. ויה איזון בין המתקתקות וטיפה מרומזת של מליחות. אפשר גם להכין רק מקמח רגיל-אך ללשו אחרי לישה במיקסר. על השיש ביד עוד קצת. זהו . ושבת שלום.
 

Big Mama 1

New member
חייבת לציין עוד פרט אחד חשוב.....

אפשר לחמם במיקרוגל !!! מהמקפיא למיקרו, חיממתי עד שהיה ממש חם, ויצא כמו חדש!!!
 
למעלה