קרוב רחוק

קרוב רחוק ../images/Emo26.gif ../images/Emo36.gif

איזה פרק של "כולם אוהבים את ריימונד" (לא מצחיק. כמו כל הפרקים שם. מה אנשים מוצאים בסדרה הזו?), יחד עם הסיפור שסיפרתי פה קודם על דודה שלי, גרמו לי לתהות לגבי הסוגיה של מרחק מבית ההורים. אז בסדר, יצאנו מהבית, עברנו למקום משל עצמנו, הכל מעולה. האם זה משנה אם המקום הזה קרוב או מרוחק מבית ההורים
האם לכם יש איזושהי העדפה בנושא, או שזה יותר צירוף של הנסיבות והכל סבבה
התשובה האישית שלי לשאלה הזו היא שאני מעדיפה רחוק על פני קרוב. נוח לי עם העניין שאין "קפיצות לביקור", וגם ישנה ההבנה שהביקורים הביתה הם בריווח של כשבועיים, פשוט כי זו לא נסיעה שיש זמן או כוח לעשות אותה לעתים מאוד תכופות. הדברים הללו מבססים אצלי את התחושה שהדירה שלי היא באמת ה
שלי, ולא איזו שלוחה של החדר בבית ההורים. ומה אתכם?

יוֹאב

New member
בדיוק חשבתי על זה השבוע

אני עברתי לדירה משלי, במרחק של 8-9 רחובות מהבית של אמא. מצד אחד, מגורים בעיר אחרת היו מעניקים לי את ההרגשה שאני ברשות עצמי (והרי זה מה שחשוב, לא?), ומצד שני, אני אוהב את העיר שלי, ולגור לבד, אך בסביבה המוכרת לי והאהובה עליי, זה ה-דבר. כרגע אני בדירה של אמא, לראשונה אחרי 4 ימים שלא ביקרתי אותה
מספיק קרוב כדי לבוא לכבס ולגלוש באינטרנט, מספיק רחוק מכדי שאמא תבוא כל 5 דקות, או תציק לי

efer

New member
המשפחה שלי די מפוזרת באזור המרכז

והשרון, אז די כל מקום שאני אגור בו זה נסיעה לא ארוכה הביתה. אבל בהחלט כמה שיותר רחוק, הרי אחת המטרות של לעזוב את הבית זה לקבל קצת שקט מההורים ועצמאות וכו' ודי קשה לעשות את זה אם הם באותה שכונה

xslf

New member
במקרה שלי

אני שוכרת את הדירה מההורים (זו הדירה בה גדלתי), והם גרים בקצה השני של העיר. אין לי ממש קטע של "קפיצות לביקור"- אמא שלי חולה כרונית, ולא יכולה לעלות הרבה מדרגות, והדירה בה אני גרה היא בקומה שלישית בלי מעלית
המרחק דווקא יצא נוח- פעם בכמה שבועות/חודשים אני קופצת אליהם לביקור, וזהו פחות או יותר.

עמית22

New member
מה זה קרוב ומה זה רחוק?

אחרי 8 חודשים בהודו 4 שעות זו נסיעה קצרה... הכל יחסי. אני רק עכשיו עברתי לדירה הראשונה שלי ככה שעוד אין לי העדפות בנושא. תכל'ס אני מאוד מרוצה מהמצב כמו שהוא, אני גר בת"א וההורים במושב ליד אשדוד, 30 דקות נסיעה בתנועה סבירה, 20 בלילה עם מעבר על חוקי תנועה, וכשיש פקקים רק אלוהים יודע כמה זמן זה לוקח. כל אחד מההורים שלי היה בדירה פעם אחת בלבד ואמא מדי פעם באה בדרך מהעבודה לקחת כביסה ולמלא לי את המקרר (זה מה זה מעצבן, אני מנסה ללמוד לבשל והיא כל הזמן מפריעה
). אני מבקר במושב לפי חשק (בעיקר בגלל שאני מתגעגע לחברים, ככה שאני כמעט לא נמצא אצל ההורים) וזה יוצא פעם ב- 10 ימים +-

אני ברחתי כמה שיותר רחוק

האמת זה לא מדוייק - הייתי יכולה לברוח לאילת או לחו"ל אם הייתי רוצה למצות את המרחק... אבל כן - היה לי חשוב להיות רחוקה מהבית של ההורים, גם כי הם גרים בחור וגם כי אם הייתי גרה במרחק של 20 דקות נסיעה לא הייתי ממש מרגישה שעזבתי את הבית וכמו שאני מכירה את ההורים שלי הם היו באים כל יום לבקר אותי וכמה פעמים ביום ובקיצור - לא בשבילי. אם כבר עוזבים אז כמו שצריך.

JustMeNow

New member
בעיה

אני שונאת נסיעות ארוכות באוטובוסים ועוד עכשיו כשיש כלב- זה ממש מבצע לוגיסטי. כשאני אעבור לתל אביב, נסיעה חזרה הביתה תהרוג אותי (שעתיים-שלוש) לעומת עכשיו- שעה באוטובוס ומרחק הליכה לתחנה המרכזית) כשסיימתי ללמוד אמא שלי הציעה לי לחזור לגור בעיר, בדירה שכורה שלנו (השוכרים בדיוק יצאו) שמרוחקת 20 דקות הליכה מהבית. לא הבינה למה פסלתי בכל תוקף (תודה לאלא שמצאתי עבודה אז היה לי תירוץ למה לא לחזור) נכון שקוסמת האפשרות לא לשלם שכר דירה אלא רק את המסביב (ארנונה, חשמל, כבלים) ולגור קרוב מספיק כדי שיכבסו לי ויכינו לי אוכל...אבל מה העצמאות כאן?! אם אני אחזור למתכונת "אבא אמא תכינו לי, תעשו לי, תעזרו לי" אני אשתגע!

../images/Emo104.gif רחוק

לפתוח דף חדש, להכיר מקומות חדשים, אנשים חדשים. הבית המרחק 3/4 שעה נסיעה ולדעתי זה מספיק קרוב ומספיק רחוק! זה אומנם נשמע הרבה אבל כשעושים את זה זה לא הכי נורא (בדר"כ עושים בתחבורה ציבורית). אבל למען האמת- אין ממש מה לחפש בבית... מעבירים סופי שבוע והכל ואולי פעם ייצא לנו לחזור סתם ככה באמצע השבוע, אבל בגדול, למרות שזה יצא צירוף של נסיבות זה מסתבר מרגע לרגע כמתאים.

למעלה