קרוהן- האם יש פתרון אחר?

קרוהן- האם יש פתרון אחר?

שלום לכולם. פעם ראשונה בפורום הזה, פעילה מאוד בפורום הורות טבעית ולידה פעילה. אני מאז ומתמיד דבקתי ברפואה אלטרנטיבית כלומר לא קונוונציונלית, אם זה רפואה סינית ואם הומאופטיה ואני יודעת שלכל דבר עד היום נמצא פתרון טבעי ובריא הרבה יותר ממה שאי פעם הציע לי כל רופא קופ"ח. ועכשיו לשאלתי: חבר מאוד טוב שלי אובחן לאחרונה כחולה קרוהן, מצבו ממש קשה, הוא מאושפז כבר שבועיים, המעיים שלו דלוקים מתחילתם ועד סופם, נתנו לט סטרואידים שלא עזרו בכלל. הוא ירד המון במשקל ומוזן כרגע ע"י צנתור ישירות ללב, מכיוון שלא יכול לאכול שום דבר - בקיצור המצב קשה! מדובר בבחור בן 31, בריא עד כה, מעולם לא סבל ממחלות מעבר לצינון ומחלות ילדות. עכשיו אמרו לו שבגלל שהסטרואידים לא עבדו מעבירים אותו לטיפול ביולוגי שאמור לדכא את המערכת החיסונית שלו, מדובר על זריקה שהוא צריך לקבל פעם בשבועיים או לחילופין לקבל את ה"תרופה" בעירוי פעם בחודש וחצי, מדברים על תקופה של חיים שלמים. אומנם חברי הטוב, תמיד היה סקפטי בכל מה שקשור לרפואה שאינה קונוונציונלית, אבל עכשיו הוא איבד את אמונו לחלוטין בממסד הרפואי (סיפור ארוך ומייגע על יחס הרופאים אליו ואל המחלה) ולכן הצלחתי לשכנע אותו לפנות לכיוון אחר. שמעתי שיש הצלחה רבה לרפואה הסינית בטיפול במחלה הזו, או לפחות הקלה עליה, לצערי אני לא מכירה מספיק את הנושא ורציתי לשאול אתכם לאן לפנות? אנחנו מחפשים מטפל טוב (ממש טוב, מצויין אפילו!!) מאיזור הצפון (חיפה, קריות, נהריה) שיוכל לעזור. מצבו של חברי לא משתפר וכמובן האשפוז הארוך רק חושף אותו לעוד מחלות, שלא נדבר על המצב הנפשי שלו שהולך ומתדרדר מיום ליום ובטח לא עוזר להחלמה. מצטערת שיצא כל כך ארוך - אבל אני ממש חייבת תשובות, אני לא יכולה לראות אותו ככה יותר. (לצערי בגלל שאני בחודש תשיעי להריוני אני גם לא יכולה לבקר אותו). תודנ מראש לכל העונים.

למעלה