קרוהן וגנטיקה

עומר173

New member
קרוהן וגנטיקה

מבלי להיכנס לויכוח האם יש זכות לבצע הפלות או לא כי זה לא הויכוח אני חושב שעל האישה לשקול האם לבצע הפלה או להמשיך בהיריון מפני שלא מדובר פה במחלה קלה או מחלה חולפת, ובעתיד הדבר ידרוש התחייבות רבה (בכול מה שקשור למחלה). זן כמובן החלטה אינדיבידואלית ולמרות שלמי שיש קרוהן מסוגל לתפקד בחיי היום-יום באורך תקין צריך לזכור שזה גם כרוך לפעמים בסבל ובכאבים. חוץ מזה, אני העלתי בעצמי השערה שהבדיקה הגנטית לקרוהן היא לא אפקטיבית מפני שלא ידועה הסיבה למחלה וייתכן שהגורם להתפרצותה או לא רק גנטי ויש עוד גורמים נוספים שהם בעלי השפעה מכרעת.

עומר173

New member
אני מסכים עם התגובות שלכם.

אני בהחלט מסכים אם התגובות שלכם והפלה במקרה הזאת היא באמת לא באה בחשבון או מתקבלת על הדעת (למרות שלא אני העלתי את הרעיון הזה). אני באמת חושב שמוקדם לדבר על גנטיקה וקרוהן כי יש הרבה עבודה מחקרית בתחום ומוקדם לקבוע שהתחום הגנטי הוא המכריע בהתפרצות המחלה. ובכלל אני מקווה שבעתיד הקרוב יהיו כמה התפתחויות ותגליות בתחום ורק נשאר לאחל שנהיה בריאים!!! וששנת הלימודים תהיה מוצלחת!. תודה גם לד"ר וסרמן על התיחסותך לענין (ועל המחמאה).

גנטיקה וקרון

אז קודם כל לא נאמרה המילה האחרונה על הגן למחלות מעי דלקתיות- וגם המחקר המוזכר מגלה רק אחוז נמוך יחסית מהחולים פרט לכך- ולא פחות חשוב- לא ברור בכלל מה הקשר בין הגן ואחוז התפתחות המחלה- וחומרתה וכולי ועומר יקירי- באמת הצלחת להקפיץ גם אותי- אני לא מכיר הרבה אנשים שישקלו אפילו הפסקת הריון בגלל מספר גנים שמעלים שכיחות לקרון- תראה איזה בן מקסים קבלו ההורים שלך- יחד עם הקרון אבחנה טרום לידתית מיועדת לנסות למנוע מחלות הגורמות לתמותה או למומים ופיגור קשה אנחנו רחוקים ממדיניות ספרטנית להפיל כל עובר שלא מכיל את הגנים הנכונים עד תום בקיצור עומר- בחזרה ללימודים- ומחשבות ליבראליות במיוחד- לבדוק מולי בפנייה אישית... רק בריאות

עומר173

New member
קרוהן וגנטיקה

ד"ר וסרמן שלום. אני בעצמי השתתפתי בניסוי כדי לבדוק את המעורבות הגנטית בקרוהן (בניסוי של ד"ר לוין). הניסוי בדק את הימצאותם של 4 מוטציות שלשלושתם קיים קשר ברור לזמן הופעת המחלה וחומרתה ואילו הרביעית נקראת אסוציאציה (זו מוטציה חדשה שגילו, ולכן לא ידוע מה ההקשר שלה למחלה אבל יודעים שקיים קשר כזה). ולכן, מפני שיודעים על הקשר בין המוטציות להופעת המחלה אני רוצה לשאול למה לא מתבצעות במסגרת הבדיקות הגנטיות שעורכים לנשים בהיריון גם בדיקה להימצאות המוטציות שיעידו על קרוהן? אני רק משער שאולי לא תמיד המוטציות באות לידי ביטוי אצל כל אחד ושיש עוד גורמים שעדיין לא עלו עליהם ושמשפיעים על התפרצות המחלה.

למעלה