קרוהן

1qpwoeiruty1

New member
קרוהן

שלום,
יש לי מספר שאלות.
אני חולה צליאק שמשרת בעתודה וזומנתי לטירונות מתנדבים שתחול ב-09/09 עד 18/09. האם ידוע לך על תאריך כזה? מוזר לי שזה 9 ימים, שמעתי וקראתי כאן שטירונות מתנדבים זה 5 ימים. לא כך? כל כמה זמן בערך יש טירונות מתנדבים (לא מסתדר לי התאריך עם מבחנים)
שאלות בשביל חבר:
יש לי חבר חולה קרוהן ששוקל להתנדב לצבא. ידוע שהתהליך לוקח בין חצי שנה לשנה. אבל מנסיונך אודה להשערה כמה זמן לוקח לחולי קרוהן כי זה די קריטי לתהליך שלו (למשל חולי צליאק מן הסתם זה אישור מהיר להתנדבות).
בנוסף, האם יהיו לו מגוון גדול של תפקידים שיוכל לבחור כי הוא מתנדב ולא תופס תקן? (הבנתי שחוץ ממתנדב שעבר קורס ואז זה חצי תקן).
הוא בן 21 כרגע, האם יגייסו אותו גם למשל עוד שנה עד שתאושר ההתנדבות או שאחרי 21 כבר זה יהיה בעייתי.
אני יודע שחפרתי,
תודה רבה מראש! הפורום הזה מאוד חשוב ואני שמח שהוא קיים :) כל הכבוד!

hillator

New member
תשובות

1. ברוכה הבאה.
2. לא ידוע לי עוד על מועד ספטמבר אבל ב16 זה ראש השנה. אז אולי הצו סיפוח לבסיסים או לאחר מכן.
2. לגבי הליך רפואי זה תלוי במיקרה ובתרופות ואני לא רופא לכן אני לא יכולה לענות הבעיה היא שהליך ההתנדבות ניתן להתחיל עד גיל 21 ובאישור חריג עד גיל 22, למה הוא נזכר רק עכשיו?

1qpwoeiruty1

New member
אשמח להתייחסות גם מחבר'ה בפורום שסיימו תהליך

שלום,
הערה כללית: ראיתי כאן בפורום שאת כותבת מספר פעמים שמתנדבים לא יכולים לעשות עתודה. זה לא מדויק כי אני חולה צליאק מתנדב שלומד לתואר במסגרת העתודה כמו כל חייל אחר.
עוד הערה: אם ישאלו אז יש בוודאות טירונות מתנדבים בספטמבר כי זומנתי אליה בצו.
קודם כל תודה על התשובות. לגבי מה שלא התייחסת הייתי שמח לתשובות
1.לגבי זמן התהליך. כמובן שאת לא רופאה אבל מן הסתם את מכירה עשרות מקרים ורציתי לדעת אומדן מנסיון. בכל מקרה אם קוראי הפורום שחולי קרוהן או צליאק או משהו כזה יכולים לתת אומדן לפחות מהמקרה שלהם אני ממש אשמח למרות שכל מקרה לגופו.
2. לגבי גיל התחלת תהליך ההתנדבות. האם אחרי גיל 22 זה חסר סיכוי? עכשיו הוא בן 21 ולא בטוח שיתחיל את התהליך השנה.
3.אשמח להתייחסות אם מה שכתבתי לגבי תפקידים מדויק.
4. כמה פעמים בשנה יש טירונות מתנדבים?
ממש תודה על העזרה!

hillator

New member
תשובה

1. אני עתודאית בעצמי. נכון להיום מי שמקבל פרופיל 21 לא יכול להירשם לעתודה. אם הוא מקבל 21 לפני הץחלת הלימודים הוא יכול במה שנקרא מקצוע נדרש. היו לא מעט ראיונות בנושא ודיונים. אני מניחה שהתחלת את לימודיך בתקופה שחולי צליאק קיבלו פרופיל 45?
2. עניתי לך במסר לגבי קרוהן אבל בגדול אנחנו לא רופאים(אני מהנדסת מטוסים ..) ולכן לא נפנה פה אבחנות רפואיות בניפנופי ידייים. ברגע שמישנו כותב כאן למשל שהוא חולי אפילפסיה אין לי שום דבר לדעת מה חומרת ההתקפים שלו וכדומה. ואני לא הולכת לנהל כאן רפואת מסדרון.
3. ממה שהבנתי מקצינת תא מתנדבים אפשר עד גיל 22, תמיד יש חריגיות.
4. בין 6-7 מחזורים
בברכה ובהצלחה.

1qpwoeiruty1

New member
המשך

כן את צודקת לגבי. התחלתי לימודים עם 45 ואז הורידו לי בועדה רפואית ל-30.
שוב, לגבי מה שכתבתי על תפקידים זה מדויק? זה די קריטי לחבר שלי כדי להחליט אם הוא רוצה לפתוח בתהליך בגיל קצת מאוחר..
תודה

hillator

New member
לפני כשבוע טלי גטה

קצינת תא מתנדבים ענתה לי למייל הצבאי שהליך התנדבות ניתן להתחיל עד גיל 21 ובאישור מפקד הבקום עד 22
זה כולל לגבי כל התפקידים
אני יכולה לנסות לברר מחר האם יש חריגיות לגילאים יותר מבוגרים.
מי שכבר התחיל ללמוד או סיים לא יוציאו אותו מעתודה זה נקרא מקצוע נדרש .
אבל אי אפשר כיום מי שחולה צליאק להתחיל ללמוד בעתודה

1qpwoeiruty1

New member
המשך

חשבתי אולי לבקש להקדים טירונות כדי לא להתנגש עם מועדי ב'.
את יודעת באיזה תאריך הטירונות הקרובה?

hillator

New member
אל תדאג לזה

הטירונות הקרובה ביולי ..
הכי הרבה ידחו ל בשנה או שלא תעבור טירונות כבר היו מקרים מעולם..
בהצלחה בבחינות, מה אתה לומד?

hillator

New member
לגבי התנדבות אחרי 21

היא ענתה לי בצהרים שיש הליך חריג אני מנסה לברר למי ולמה וכמה

למעלה