קרוהן

ליעל

רופא דוחה זו הרגשה אישית אבל חייבת אם זו הרגשתך להחליף רופא אני מסכים עם כל שנאמר- לא מקובל עלי להמתין חודשיים לתור בתחילת אבחנה של מחלה- ולו בגלל הפחדים החששות וההחלטות הטיפוליות אנא צייני באיזו קופה את- אני רואה חולים של מכבי באשדוד- וזה כבר קרוב לך לגבי טיפול תרופתי- נורא קשה לתת המלצות טיפוליות - בעיקר בלי מפגש רופא חולה, בדיקות מעבדה ובדיקה גופנית אני מציע שאת בינתיים תקחי גם מוצרים פרוביוטיים- כמו אקטימל- ותקדימי תור אצל הגסטרו כל טוב אגב- באשקלון יש גסטרואנטרולוגית לילדים בבית חולים ברזילי- את יכולה לקחת טופס 17 מהקופה לבריאות

bondi78

New member
קרוהן

אני חולה כבר כמה חודשים. (הגסטרו שלי עדיין מגדיר את זה כחשד לקרוהן, למרות שיש לי את כל הסימפטומים והצילום של המעי הדק שלי גם מעיד על כך כנראה) אני מטופלת ב-3 גרם רפאסל ליום במשך חודשיים. הביקור הבא שלי אצל הגסטרו הוא בעוד חודשיים ועד אז אני אמורה להמשיך לקחת את התרופה. הבעיה שהיא ממש לא עוזרת לי. האם להקדים את התור שלי לגסטרו ולבקש ממנו משהו חזק יותר או להמשיך לקחת רפאסל למרות שאין סימני שיפור? באלו תרופות מטפלים אם רפאסל לא עוזר? מהן תופעות הלוואי? תודה מראש, ביי ביי

עומר173

New member
לבונדי!!

שלום!! אני יסה לענות על כל השאלות שלך. ציינת שהביקור שלך בעוד חודשיים ואת לא מרגישה טוב, אני ממליץ מאוד להקדים את הביקור כי חבל סתם לסבול והבריאות זה הכי חשוב. בקשר לטיפול בראפאסל אני באמת מסכים איתך שאת אומרת שהיא לא משפיעה כל התרופות מקבוצת ASA-5 (חוץ מראפאסל קיימת פנטסהאבל האפקט זהה) הוכחו בשנים האחרונות כלא כל כך יעילות כמו שחשבו לפני כן (או שלא חשבו כך אף פעם?) ובמצב שבו אין שיפור ואת לא מרגישה טוב יש לשקול ברצינות לעבור לתרופות יותר "חזקות"הטיפול בקרוהן בשנים האחרונות התפתח פלאים וניתן להתמודד עם המחלה הרבה יותר טוב. קיימות הרבה תרופות יעילות למחלה כאשר הקבוצה היעילה ביותר אלה הסטרואידים (פרדניזון,בודניזון) אחריהם יש תרופות מדכאות מערכת חיסונית שגם מאוד יעילות בהכנסה ושמירה על רמיסיה (אימוראן שהיא הכי "ידועה" וקיים גם מטוטרקסט) והתרופה שנחשבת מאוד יעילה וגם הכי חדשה זו הרמיקייד (תרופה שפועלת על מעודדי דלקת). ניתן לדבר עוד רבות על הטיפול וקיימים טיפולים רבים שלא דווקא בתחום התרופתי, את הכול צריך לשקול בהתייעצות עם הרופא גסטרו שלך. רק בריאות!!

bondi78

New member
תודה

אני בהחלט אפנה לגסטרו שלי (למרות שהוא הבנאדם הכי דוחה בעולם ואם מישהו מכיר גסטרו טוב באשקלון אני אשמח לשמוע...) תהיו בריאים!

למעלה