קרוואן צפון מזרח ארה"ב - עזרה בבקשה.

*גלעד*

New member
קרוואן צפון מזרח ארה"ב - עזרה בבקשה.

אני ואישתי כנראה נעשה טיול של שבועיים המתחיל בניו יורק ונגמר במפלי הניאגרה (משם אנו חוברים לבני משפחה בטורונטו). חשבתי על האפשרות של לשכור קראוון לתקופה הזו. פניתי לחברה בארץ Motorhome Israel וקיבלתי כמה הצעות. ברצוני להתייעץ לגבי האפשרויות שלי ומה כדאי לי לעשות. אפשרות אחת שקיבלתי היא לשכור קרוואן בניו יורק (ולהחזירו בניו יורק) לשבועים במחיר של 170$ ליום. המחיר כולל את הביטוח והמיילים. זה נשמע לי מחיר יחסית גבוה. מדובר בתקופה של 21.9-5.10. אפשרות שנייה היא לשכור קרוואן ל-11 יום בתקופת 1.10-11.10, במחיר של בסביבות ה-100$ ליום. ההבדל משמעותי. במקרה כזה, נשכור את הקרוואן בטורונטו ונחזיר אותו בטורנטו. כמה שאלות: האם 170$ אכן מחיר יקר מדי לקרוואן? האם כדאי יותר להזמין קרוואן באופן ישיר בארה"ב? האם יש סיבה לחשוש מלטייל בארה"ב דווקא באוקטובר? האם אני עלול להיכנס לתקופה של יובש תיירותי באוקטובר ולפספס הרבה? מה לגבי חניונים? האם הם נסגרים באוקטובר ויהיה קשה יותר למצוא כאלה? סך הכל, האם כדאי לי להשתמש באופציה השנייה על מנת לחסוך כמעט 1000$? כל השאלות האלה הן שאלות שמטרידות אותי, ואשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין. תודה מראש.

נתחיל בזה ש...

שיש עוד שתי חברות השכרה הפועלות בישראל וכדאי לכם לפנות גם אליהם לקבלת הצעת מחיר. מנסיוני כולן עובדות עם אותם ספקים אז לוקחים את מי שהכי זול. אם הכוונה שהשכירות כוללת מיילים ללא הגבלה אזי המחיר הוא בהחלט סביר. מה שמוזר זה שה-5 יוצא יום ראשון ובדר"כ לא ניתן להחזיר ביום ראשון קרוואנים. מציעה שתבדקי את זה שוב. אני יודעת שאם תזמיני ישירות דרך אתר אינטרנט את הקרוואן בארה"ב תשלמי יותר מאשר אם תעשי את העיסקה עם חברה ישראלית. אתם תהיו על הגבול שבין הסתיו לחורף בתקופה הזו של העונה. אולי עוד תספיקו לראות את השלכת המדהימה של ניו-אינגלנד. מרבית החניונים עוד פתוחים בעונה הזו. את צריכה לזכור שיש הרבה אתרי סקי באזורים הצפוניים ולידם יש חניונים שפתוחים כל השנה. בכל מקרה מומלץ לבדוק זאת בעת תכנון הטיול. לגבי קנדה - את צריכה להשוות איזה קרוואן את מקבלת בארה"ב ואיזה בקנדה. אם רמת הקרוואן היא זהה אז אין הבדל איפה שוכרים את הקרוואן.

*גלעד*

New member
אני מניח שאת מכירה דגמים.

קיבלתי הצעה פה בישראל לקרוואן מדגם C30. אני יודע שמדובר בקרוואן ענקי, ואנחנו רק שני אנשים. מצד שני, כל הצעה אחרת שאנחנו מקבלים היא באופן משמעותי (500$+) יותר גבוהה. האם זה יהיה הגיוני לזוג להזמין קרוואן כל כך גדול? קצת מלחיץ אותי שאינני מצליח למצוא מלבד האופציה הזאת אף הצעה עם מחיר הגיוני. האם את בטוחה שלשכור ישירות בארה"ב יהיה יותר יקר מבארץ? למה?

קודם כל

אני מצטערת כי בתגובה הקודמת שלי כל הזמן כתבתי לך "את" במקום "אתה". הקרוואן שאתה מדבר עליו הוא ל-6-7 איש ונראה לי קצת מוגזם לשכור אותו עבור שני אנשים בלבד. אני יודעת שהמחירים שמקבלים בארץ מהחברות הגדולות הם זולים יותר מאשר אתה תנסה לקבל את אותה הצעה באתר של החברה האמריקאית. חברה שלי בדקה את זה. מה שכן, אולי בחברה מקומית תמצא שם קרוואן יותר קטן שמתאים לזוג והמחיר יהיה סביר.

*גלעד*

New member
תודה

נראה שלא תהיה לי ברירה אלא לחפש בחברה בחו"ל. האופציות שקיבלתי בארץ לא מתאימות. כן מדאיג אותי שבסוף לא אמצא בכלל קרוואן ואאלץ לוותר על החלק הזה של הטיול, שהוא החלק שהכי ציפיתי לו. בכל מקרה, תודה שוב.

מחיר הכי זול

לא תמיד המחיר הכי זול הוא שצריך להנחות אותך. כדברי המשפט: "טעמו המר של מוצר\שרות גרוע נשאר זמן רב לאחר שעבר טעמו המתוק של מחירו הזול". אני הייתי מציע לך לנסות ולהבחין אם אתה עושה עסקה עם אדם הגון, האם כל הפרטים של ההשכרה ברורים לך, האם כשתחזור עם בעייה לא יפנו לך עורף. כמו כל קניית שרות אחר בחיים לדוגמת רופא, סוכן ביטוח, בנקאי, מוסכניק, רצוי לעבוד מול עסק רציני ואמין שמיישיר מבט לעיניים ואומר אמת. סמוך על התחושות שלך.

*גלעד*

New member
דווקא מהבחינה הזאת התחושות שלי טובות.

דווקא האדם עם המחיר הזול עשה עלי את הרושם הכי חיובי. הבעייה היא הגודל. ואני לא יודע אם זה יהיה חכם להתנייד עם רכב עצום שנועד ל-7 אנשים, עם שני אנשים בלבד. זו ממש דילמה.

למעלה