קרום הבתולין נקרע...

קרום הבתולין נקרע...

החלטתי להצטרף...הקריעה נעשתה ע"י קריאת "המשחק של אנדר" בשבוע החולף.. ברוך הבא לי !

דרגורן

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo50.gif

למרות שזה קצת מתחיל לייגע.... ברוך הבא!! ומכוון שאני מתעצל להעתיק את הלינק או לחזור על עצמי אנא קרא את מה שכתבתי למטה לגבי כללים/חוקים/עצות/הצעות..... נ.ב. המשחק של אנדר באמת ספר טוב, ההמשכים טובים (והצל של אנדר הוא ממש טוב!)

Boojie

New member
לספר הזה יש נטייה

לבתק את בתוליהם של מתנגדי מד"ב למיניהם...
ברוך בואך, וקדימה לעבודה - יש לך עוד המון ספרים טובים לקרוא!

blackwolf

New member
תמיד תהיתי למה הספר הזה עושה את זה

אני מסכימה שהוא טוב ואני אוהבת אותו מאוד. אבל יש לו רק בעיה אחת, כל פעם שאני מסיימת לקרוא אותו ( אותו דבר לגבי הצל ) אני הולכת שבוע עם הבעת אבל על הפנים שלי. אני פשוט לא יכולה לצאת מהספר הזה. אתם יכולים לדמיין ( טוב, ברור שאתם יכולים כבר עשיתם את זה ) ילדים בני 6-14 כלואים בחלל ושכל החיים שלהם סובבים סביב להלחם אחד בשני. ואנדר במיוחד, גם המורים עושים לו חיים קשים. בגלל זה, עם כל אהבתי לספר הזה, אני לא יכולה לקרוא אותו לעיתים קרובות. מידי פעם אני שוכחת מה גרם לי להתרחק ממנו. ממש בתחילת הספר אני נזכרת, אבל ספר שמתחילים צריך גם לסיים. אני לא מבינה למה הספר הזה מושך אנשים אל המד"ב ( גם אותי. מד"ב היה אנדר ופנטזיה... טוב, אני בטוחה שאתם יכולים לנחש:) הם אוהבים להיות בדיכאון?

אבשלו

New member
טוב לגבי הדימייון

הערה קטנה לי אליך "לדמיין ילדים בני 14-16.." בואו נראה זאת בניגוד לילדים בני 11 ו12- שנלחמים במלזיה או לשיפחות מין בנות9 ו-10 בתאילנד רו לילדים שעובדים 16 שעות עבור כמה דולרים, או לילדים חולי ומוכי רעב מיום לידתם? (אפשר להמשיך בדוגמאות עוד ועוד) אישית אני חשוב שה"משחק משך אליו כל כך הרבה אנשים משום שהוא סיפור אנושי אותנטי של התמודדות והתבגרות,אובדן ומחירו של הניצחון (ובספרי ההמשך ניתן לראות עד כמה שהמחיר הוא הרבה יותר יקר מהצפוי..) מעל הכול היארועים החיצוניים הם שדה בו ניראים האירועים הפניממים ממש כמו בחיים. וזאת שלא כמו בהרבה סיפורי מדע בידיוני/ פנטזיה בהם הסיפור הוא קורבן לרעיון/גימיק, אם זה רעיון טכנולוגי/או חברתי

blackwolf

New member
הבדל הוא כמובן

שעל אנדר אני קוראת ואני יכולה להזדהות להבין. על אותם ילדים אני לא שומעת. זה אולי נשמע קר, אבל ככה זה. אני מזדהה עם מה שקרוב אלי.

blackwolf

New member
כולנו ככה....

חוץ מהתנדבים שבאמת עושים משהו למען אותם אנשים, תראה לי מישהו שעושה משהו. כולנו אומרים כמה זה נורא וכמה זה לא בסדר ופעם בשנה אנחנו תורמים אורז או מה שלא יהיה בשביל לעזור אבל לאף אחד לא אכפת. ככה זה.

אבשלו

New member
גם אני לא רץ לסומליה

לעבוד במרפאה שמה באופן הכי טיבעי והכי נורמלי אני חושב על איך לעזור לחיים שלי. מה שקומם אותי היה חוסר המודעות. להגיד על כך שאני לא גווע ברעב שאני יודע לקרוא שאני יכול לעבוד לפרנסתי, וכך הלאה המון דברים שאנחנו מתייחסים אליהם בתור מובן מאליו וכל זאת בלי הזדהות עם סיטואציה שבסופו של דבר היא מספר.

טוב..אז סיימתי...

למישהו יש פרטים/המלצות על המשך הסאגה ??? אני מתלבט אם להתחיל ספר אחר פשוט או להמשיך בסדרת אנדר... מה בכלל הספר הבא ?

דרגורן

New member
סידרת אנדר:

המשחק של אנדר - Ender´s game דובר עבור המתים - Speaker for the dead קסנוסיד - Xenocide ילדי המחשבה/המוח? - Children of the mind הצל של אנדר - Ender´s shadow כאשר הצל של אנדר מתרחש בתקופה של המשחק של אנדר ומספר את אותו סיפור מנקודת מבטו של Bean/בין והוא מאד מומלץ

blackwolf

New member
אני ממליצה להמשיך עם הצל.

ההמשכים של המשחק ( קול למתים, קסנוסייד, ילדי המחשבה ) שונים מאוד, למרות שעדיין טובים ( לדעתי פחות מהמשחק והצל ).

tony_t

New member
אני דווקא מעדיף את המשך הסדרה

הספרים האחרים אולי פחות "קריאים" מהמשחק ומהצל - אך לדעתי יש בהם עומק שחסר קצת בשניים האלה. זה נכון במיוחד לגבי הדמות של אנדר עצמו. לאחר הניצחון על הבאגים, עם כל מה שעבר עליו, הוא עדיין ילד. סוף הספר פותח פתח להתפתחות של האישיות המיוחדת הזו ולהתבגרות שלה - המוצגות בצורה יפה בשלושת ספרי ההמשך. החיים ה"רגילים" שהוא בונה לו, ומערכת הקשרים שלו עםאנשים אחרים (שהיתה מוגבלת לאחיו ואחותו ב"משחק") מקנה לדמות ממדים חדשים, ולדעתי חיוביים. בנוסף לכך - המשך הסדרה דן בנושאים שהספר הראשון רק נוגע בהם, וש"הצל" כמעט לא מתייחס אליהם. אישית, ואני מדגיש שהדעה היא אישית, לא התלהבתי כל כך מ"הצל", אבל זה נושא להודעה אחרת. נ.ב. אני מפליטי יואל שנדדו ארבעים שנה במדבר באקבות בוג´י עם לארץ המובטחת (כאן).
דרך אגב - מה הסיכוי שנקבל הנה את העטלף והדרקון?

Shenok

New member
ההמשכים

חייב להודות שלא קראתי את "הצל.." ושהוא עדיין נמצא ברשימת הספרים שאני מתכוון לקרוא, אבל "קול למתים" לא רע בכלל. הוא גם נוגע בצדדים שונים לגמרי של האנושות ולא נותן הרגשה של מיחזור כמו הרבה סדרות אחרות. אישית אני ממליץ, למרות שעל קסנוסייד הייתי מוותר. למרות שהעלילה שלו מאוד נחמדה הוא לא נותן בסוף את ההרגשה שהשניים הקודמים מצליחים לתת (תקראו להרגשה הזאת ´תובנה´ או ווטאבר אבל אתם חייבים להודות שיש אותה). ד"א, קוראים לי גור, שניים שלושה מכם ראו אותי אולי בכנס זינה האחרון, Glad to be on board.

moses

New member
הרגע סיימתי

רק עכשיו סיימתי את הצל אני ממליץ לך לקרוא אותו עכשיו מכיוון ,שכמו שאמרו כבר, הוא דן באותה תקופה של המשחק רק מזוויתו של בין ובגלל שאת המשחק קראתי לפני הרבה זמן היו כמה דברים שלא זכרתי ואני בטוח שאם הייתי זוכר החוויה הייתה יותר טובה כל שאר הספריים פשוט מעולים יש משהו בכתיבה של קארד שפשוט לא נותן לך להוריד את הספר מהידיים אין מקום בספר שמצאתי משעמם. חוץ מהסידרה הזאת יש לאורסון סקוט קארד עוד ספר שלא קשור לסידרה (וכמובן שגם הוא מעולה) רק אני לא זוכר איך קוראים לו בדיוק אני צריך לבדוק אם אני לא טועה זה נקרא "גאולתו של כריסטופר קולומבוס" או שאני מתבלבל כאן אם משהו זוכר בבקשה

דרגורן

New member
קצת סדר: (וספוילרון קטן)

גאולתו של כריסטופר קולומבוס (The redemption of chirstofer colombos) ספוילר פ ו י ל ר הוא ספר שעלילתו בעתיד, כאשר פיתחו מכשיר שמסוגל לצפות אחורה בזמן (רק לצפות כמו בסרט), וגילו שכריסטופר קולומבוס הפליג לאמריקה בגלל משהו מהעתיד (של כריסטופר) שלח לכריסטופר הודעה (שהוא החליט שהגיע מהאל) לשוט לאמריקה. ואז הם מחליטים לשלוח שלושה אנשים לאמריקה בעבר אחד שיעזור לשבט אינדאנים וילמד אותם להשתמש בברזל ולפתח אותם ולהכין אותם לבואו של קולומבוס. שני שיגרום לקולומבוס להשאר באמריקה (שהוא לא יוכל לחזור) והשלישי אני כבר לא בטוח (אבל כשאני אגיע הביתה אני אזכר..) יש לאורסון סקוט קארד עוד הרבה ספרים ואחד היותר טובים שלו נקרא SONGMASTER, ומספר על כוחה של השירה....

Boojie

New member
אה... לא ממש הבנתי את מטרת ההודעה.

אחרי הכל, מי שכבר קרא את הספר לא צריך את התיאור שנתת - הוא כבר יודע את זה. ומי שלא קרא, לא יקרא את התיאור שנתת, כי הוא מכיל ספוילר. אז למי בדיוק מיועד התיאור הזה???

למעלה