קרון שמור ושקט

dudi4321

Active member
קרון שמור ושקט

קליק המצלמה נבלע ברחש הגלגלים בפסים.

dudi4321

Active member
ישן שנת ישרים1

steiff

New member
קטע שרשור נמחק אבל הדיון שהתחיל בו נפתח מחדש

עקב כותרת בעייתית ועקב תוכן קנטרני ומתנצח מחקתי תגובה. אבל בתגובה שנמחקה הועלתה שאלה ראויה.

האם נכון או לא נכון לפרסם בציבור תמונות של אנשים ישנים שצולמו ללא ידיעתם במקום ציבורי?

החוק מאפשר זאת. אבל האם זה ראוי? האם זה פפראצי? האם זו פגיעה בכבודו של חסר ישע? (האם שינה במקום ציבורי זה חוסר ישע או בחירה?)

רשר

Well-known member
מנהל
החוק מאפשר בתנאי שהמצולם לא נפגע מהפרסום

לכן בפועל החוק אוסר על צילום שעלול לגרום לפגיעה במצולם ראה משפטו של אלכס ליבק,

לצערנו פרסום בתפוז עלול לא להחשב כפגיעה בגלל "רבוי הצופים" בו

Jack D Ripper

New member
נראה לי

שצריך יותר מ"ריבוי צופים" כדי שזו תהיה פגיעה (בלי קשר לזה שלגולשים בפורום הזה קשה לקרוא ריבוי צופים
).
&nbsp
כל זמן שהתמונה לא מנסה לבזות/ללעוג לאדם אני לא רואה בעיה להעלות אותה, במיוחד אם זו סיטואציה מעניינת. סתם תמונה של אנשים ישנים (גם אם זה במקום ציבורי) אין בה עניין, ואני לא מוצא סיבה טובה לצלם אותה ובטח שלא לשתף אותה.

dudi4321

Active member
מוסיף מהמחוק- צולם במקום ציבורי

והאנשים ללא מומים/עיוותים רק ישנים.
מי שלא רוצה שיראו את מבושיו לובש מכנסים, כנל חזיה וחולצה. ערביות מוסלמיות מכסות עצמן בפני ראיה. כנל הקיצונים החרדים שעטופים בד שחור.

לדעתי לא

חייבת להודות שיש לי בעיה לצלם אנשים במקומות ציבורים. מרגישה שאני נכנסת להם למרחב הפרטי שלהם ללא אישור. ואם אני יבקש אישור, אני כנראה כבר יפספס את אותו רגע שרציתי לצלם

צילום פוטוז'ורנליסטי (בעיקר: צילום אנשים במקומות ציבוריים)

.
הוא האתגר הגדול ביותר לצלם/בצילום.
כמובן, אפשר להסתפק בצילום נופים (ופרחים, וחתולים, ושקיעות, ..., ומה שאני מזלזל בו יותר מכל: מה שנקרא 'צילומי אבסטרקט').

.

steiff

New member
האם פפראצי נכלל בקטגוריה של פוטוז׳ורנליזם?

לא הייתי ממהר לזלזל בתחביבים ובאופן בו אנשים אחרים רואים את העולם.
זה שמשהו לא מעניין אותך לא מצדיק זילזול בו או במי שמתעניין בו.

להפך!

הבחירה שלי באיזה סוג צילום להתרכז - היא ת-ו-צ-א-ה של מה שאני חושב על סוגי-הצילום השונים,
ומתוך רצון לאתגר את עצמי "ככל-האפשר" (אחרי ששנים צילמתי רק מה שאח"כ גיליתי בפורומים שנקרא: "אבסטרקט").
*
בוודאי שאני מזלזל בצילומים מהסוג עליו דיברתי [התוספת שהוספת - "או במי שמתעניין בו" - כאילו טענתי שאני מזלזל באנשים שעוסקים בסוגי הצילום האלה - מכוערת בעיני ... יש לי הסטוריה רבת שנים של הבעת דעתי, שכל תחביב לגיטימי (א ב ל - שאין זה אומר שראוי להעריך (!) כל עיסוק כזה באותה המידה !)] ...
...

.

יש לי הסטוריה ארוכה של הבעת דעה, שכל תחביב לגיטימי, א ב ל -2

(ההדגשות הכתומות - נעשו עכשיו).

.

steiff

New member
על ערך, שווה ערך וערכים בכלל

אמנות היא מושג שקשה להעריך את איכותו.
לעיתים רבות אינך מסוגל להעריך איכות של אמנות עד שלמדת אמנות, בין אם בלימודים פורמאליים או בהתנסות.
״קיטש״ או ״חלטורה״ הוא סוג של אמנות שמנסה למשוך תשומת לב ולהעניק הנאה רגעית ומהירה מבלי להותיר רושם עמוק על הצרכן. לעיתים קרובות יש בסוגים אלה של אמנות יותר אומנות מאשר אמנות. יכולת טכנית נטולת נשמה. בקרב אנשים ש״מבינים״ באמנות - ״קיטש״ ו״חלטורה״ נחשבים בינוניות במיטבה, או במירעה, או במה שבאמצע. בקרב אנשים שאינם מבינים באמנות לפעמים ה״קיטש״ דווקא עובד יופי.
מה שבטוח - ה״קיטש״ מוכר יופי. אותו דבר שאתה לא מעריך - מסתבר שדווקא מבחינת הערך הכספי הוא במקום גבוה יותר. אומני הקיטש מתפרנסים הרבה יותר יפה מאמנים של fine art.

אספר לך סיפור מתחום אחר לגמרי - שירת המקהלה. כן, יש לי כתם בעברי... באריטון במקהלה. שרתי תחת שרביטי המנצחים של זובין מהטה, אבנר איתי ואחרים. מקהלה אמנותית, כפי שלא קשה לנחש, אינה עסק רווחי. גם אם הזמרים באים על חשבונם ובזמנם החופשי - המנצח צריך להשתכר. אולם החזרות עולה כסף. התווים, האדמיניסטרציה. בלי ״ספונסור״ קשה לשרוד.
ובכן... החומרים המעניינים הם יצירות א-טונאליות. ברוקנר, בן חיים ואחרים. אלו חומרים קשים להפקה וקשים להאזנה אבל הם מאתגרים מאד. צריך באמת להבין מוזיקה כדי ליהנות מהם.
החומרים הקלאסיים הם אלו ש״חובבי המוזיקה״ מכירים היטב - רבי מכר כמו הרקוויאם של מוצארט או של פורה. האולמות תמיד מלאים אבל הקהל, עפעס - הולך ומתבגר...
מה עושים כדי למשוך קהל צעיר? מחלטרים... היצירה הכי מבוקשת היום בקונצרטים של מקהלת ״האיחוד״ בה שרתי היא כרמינה-בורנה. יצירה די בומבסטית. מנעדים טונאליים. דינמיקה. קצבים. לטעמי - קיטש מוחלט. אבל זה מה שמאפשר לשלם את המשכורת של המנצח ואת דמי השכירות על אולם החזרות...

ונסיים בערכים - צניעות, התנשאות, פלורליזם, אגואיזם.

נסיתי לצרף קובץ MP4, אבל הוא לא רוצה להצטרף.

... אז בשביל לא להשאירכם עם כלום - מצאתי משהו אחר.

[נסיתי לעשות כל זאת ע"י עריכת ההודעה המקורית - כך שלא תצטרכו לפתוח מסר נוסף - אבל עד שמצאתי תחליף (המקורי הרבה יותר מוצלח), קיבלתי: "עבר הזמן שבו ניתן לערוך את ההודעה"].

steiff

New member
יהללך זר ולא פיך

הכרתך ביכולותיך מחייבת אותך בלבד.

אין בכך לומר שאין לך יכולות, אבל הכרה עצמית לא מחייבת איש מלבדך.

למעלה