קרחות חוזרות אצל חתולה

קרחות חוזרות אצל חתולה

לחתולתי המבוגרת שתחיה (15) הופיעו בסוף חודש יולי שתי קרחות- אחת על העורף ואחד על הראש. קיבלתי מהוטרינר משחה אנטיביוטיקה שהמכילה סטראואיד וחומר אנטי פטרייתי. ובמקביל שמתי לה אמפולה רוולושיין. הקרחות עברו.
לפני שבועיים הופיעה קרחת נוספת על הראש וגם היא בשלבי החלמה לאחר השימוש במשחה + אפולה רוולושיין נוספת.
אתמול הופיעה קרחת חדשה על הראש ליד הקרחת שהופיעה לפני שבועים.

היום לקחתי אותה לוטרינר וציפית שהוא ייקח לה מגרד. הוא לא לקח מגרד והוא נתן לי לתת לה תרחיף (ישירות לפה) בשם איטרקונזול במינון 0.4 CC פעם ביום. (החתולה שוקלת 3.5 קילו) ובמקביל להמשיך עם המשחה האנטיביוטית.
קראתי קצת על התרופה הזאת וראיתי שיש לה תופעות לוואי חמורות כמו פגיעה בכבד. הוטרינר גם אמר לי שאם היא לא מרגישה טוב להפסיק את הטיפול מיד.
אם הטיפול לא יעזור הוא ייקח לה ביופסיה ונראה איך נמשיך.

אני חוששת לעשות עליה ניסויים ואף על פי שקניתי את התרופה אני ממש לא ממהרת לתת לתת לה אותה.

החתולה מתנהגת רגיל- אוכלת, שותה, מתלטפת ונראה שהקרחות מפריעות לי יותר מאשר לה (הן לא מגרדות לה או משהו)

האם ניתן לתת לה את התרופה במינון יותר נמוך ממה שהציע הוטרינר?
האם התרופה באמת מסוכנת כל כך? אני ממש מפחדת שבגלל פטרייה או משהו סתמי יתפתח לה משהו רציני בכבד או משהו.

אני מפחדת שזה מהכלב של אח שלי.. יש לו כלב גדול ומלוכלך כזה שאנחנו לא מפגישים בניהם אבל תמיד אני מלטפת\ מחבקת אותו ואז באה במגע עם החתולה שלי... כנ''ל אח שלי בא מסריח מהכלב ונוגע בה. היא נקייה לא יוצאת מהבית שכלל. יכול להיות שזה בגלל זה?

אני כבר נואשת.

קרחות בחתולה

נשמע באמת מייאש , אבל אל תתיאשי מהחתול, ולא מהמחלה תתיאשי מהווטרינר.
הדבר העיקרי שחסר כאן זו האבחנה, לפי הסיפור שלך לא נעשתה כל עבודת איבחון, ולתת תרופות עד שמשהו במקרה יעבוד זו לא רפואה אחראית.
את צודקת לחלוטין שלא הסכמת לתת לחתולה את התרופה, במיוחד ללא אבחנה מדוייקת.
חיזרי לרופא ודירשי אבחנה מדוייקת ואם הוא לא מסוגל לספק חפשי אחד אחר שיכול
בברכה
דר' שרון רגב

אתה צודק גם אני מאוד כעסתי

הוא בקושי הסתכל על הקרחת וניסה להימנע מלעשות את מה שביקשתי (מגרד). הוא אמר שזה כרוך בהרדמה\ טשטוש ובלה בלה בלה.
ניסה ל"דחוף" לי תרופות נוספות (כמו שמן ויטמינים\ משחה טבעית) שסרבתי לקנות.
אני גם מצטערת שקניתי את התרחיף כי אני ממש לא רוצה לתת לה אותו.
בנתיים המצב ללא שינוי, הקרחה החדשה מתחילה להצמיח פרווה חדשה.

הקטע שזה מחלים אבל כל פעם חוזר.

אין לה פרעושים והאוזניים שלה נקיות מאוד... היא גם לא מתגרדת או משהו.

כנראה שאלך איתה לצערי לוטרינר אחר. נמאס לי מכל סאגת הוטרינרים הזאת. במשך 15 החתולה שלי החליפה וטרינרים יותר ממה שאני החלפתי גרביים. איפה לעזזל מוצאים אחד טוב?!

yaelofer

New member
יש את דר' גילה צור בבית החולים הוטרינרי בבית דגן.

שמעתי עליה המון המלצות טובות.
ואת צודקת שקשה למצוא וטרינר טוב. גם בחיפה ובסביבתה המצב לא מזהיר מהבחינה הזו. גם אנחנו החלפנו הרבה וטרינרים בגלל שרובם לא הקדישו כלום כדי לאבחן או שהשקיעו בלנסות לאבחן ונתנו אבחנות שגויות/חלקיות שפגעו בבעלי החיים. המון זילזול וחוסר ידע פגשנו במהלך השנים שבהן אנחנו מטפלים בבעלי חיים.

למעלה