קרטוקונוס...

INTACS

הטבעות גורמות למתיחה ןהשטחה של מרכז הקרנית, שהוא בולט במחלת הקרטוקונוס - בדוק! בברכה ד'ר מן

adamgnil

New member
קרטוקונוס...

שלום לפני כשלוש שנים נתגלתה אצלי תופעת האסטיגמציה האי-רגולרית(עם נטייה לקרטוקונוס). וקבלתי עלי את עול העדשות הקשות נושמות. למרות זאת, עין שמאל התדרדרה במהירות- ממצב 1 למצב 3 עם נטייה ל4. ועין ימין למצב 3. השאלה שלי היא האם אפשר להימנע מניתוח להחלפת קרנית, כמו כן האם יכול להיות שהעיוות נגרם כתוצאה מחשיפה לשמש(בגילאים צעירים נהגתי- ברוב תמימותי, להסתכל על השמש מבעד לשמיכה, לא הסתנוורתי, אבל נראה לי שנגרם נזק). היש דרכים למנוע את ההדרדרות, האם יש ניתוחים אחרים פרט להחלפת קרנית(אולי לייזר או משהו?). כמו כן, מה זה אומר שנתגלו אצלי צלקות בעין שמאל? בתודה אדם

קרטוקונוס

תודה על שאלתך. טרם נמצאה סיבה ברורה להתפתחות מחלת הקרטוקונוס. החשיפה לשמש לא ידועה כגורם לכך. כשהמחלה מתפתחת, עלולים להווצר סדקים קטנים בשכבות הקרנית שגורמים להצטלקות בהמשך. (הצלקת בעין שמאל?) אין דרך ידועה לעצור את התקדמות המחלה. אכן כשהראייה מתדרדרת והצילינדר גודל, יש צורך בשימוש בעדשות מגע קשות. כיום לא מומלץ לבצע ניתוחי לייזר לעיניים עם קרטוקונוס מכיון שהקרנית מאוד דקה והניתוח עלול להיות מסוכן. למרות שאין הרבה נסיון בזה, יש דרך חדשה של השתלת טבעות (INTACS) לקרנית וכך "לדחות" את ניתוח השתלת קרנית. טיפול זה מיועד בדרך כלל רק לקרניות זכות ללא צלקות. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא עיניים מומחה לקרנית. בברכה ד'ר מן

למעלה