קריאה איטית

kwarda

New member
קריאה איטית

יש לי ילדה בכיתה ד' שקוראת באופן איטי ביותר, מעדיפה טקסטים מנוקדים בלבד. יש לה יכולת לפרק ולהרכיב מילה, אך היא עושה זאת בשקט -פעולה שגוזלת ממנה הרבה זמן. נראה לי שעקב זאת קימים קשיים בהבנה שכן פעולת הקריאה כרוכה במאמץ רב.יש לציין שבגלל היכולות הטובות שלה היא מצליחה להבין הרבה פעמים מתוך הקשר, שכן קריאתה משמעותית. האם אתם יכולים לייעץ לי שיטות לשיפור קריאתה.

ראשית לשקול אבחון.

אם מאבחן יבין בדיוק מה מפריע לה לקרוא, ההצעות שלו יהיו רלוונטיות יותר משלנו. את אומרת שהיא מעדיפה ניקוד. האם שמת לב אם רווח גדול יותר בין השורות מועיל לה? אם היא קוראת טוב יותר עם סימון עם האצבע מאשר בלעדיו? אם היא קוראת טוב יותר כאשר היא מסתירה בעזרת דף לבן את כל השורות שמיתחת לשורה אותה היא קוראת? אם היא קוראת טוב יותר כאשר הדפוס מוגדל? אולי מספיק להגדיל את הרווחים בין המילים או האותיות?

ראשית לבדוק הכל - לפני אבחון

אבחון הוא כשלא יודעים מדוע הקריאה איטית. כדאי קודם לבדוק אם יש אפשרות לזרז את הקריאה וההבנה. כשנתקלים בקושי, ולא מצליחים ללמד אותה, יש לבדוק מדוע לא מצליחים. לכן... אני לא בעד לרוץ לאבחון - אף שאם זו הייתה דרכי אולי הייתי מתעשרת...

משחקים

כשרואים שיש מיומנות, אך איטית - אני בעד זירוז על ידי משחקים. למשל, משחק אהוב עליי - סולמות וחבלים - משחק שכבר ניתן כאן פעמים רבות, כל פעם בעניין אחר. והפעם - מילים שלמות שעליה לקרוא מהר. אם קוראת מהר - עולה בסולם או לא יורדת בחבל. אם תורך והיא קוראת מהר - את לא עולה בסולם או את יורדת בחבל. תעשי בחיפוש בפורום פה, יש הוראות... אם במקרה לא ברור - אני עדיין פה. בעניין אבחון - צריך לבדוק האם היא איטית בשאר הדברים או בקריאה בלבד... ועוד התנהלויות שכדאי לדעת עליה. ומה מצב הקשב ...

שבט

New member
אם את צריכה לוח משחק מוכן של

סולמות וחבלים , תכתבי ואשלח לך אותו בקובץ.

kwarda

New member
לוח משחק

אשמח מאוד אם תשלחי לי למייל הפרטי שלי.תודה ורדה

שבט

New member
צירפתי לפה את לוח המשחק מכיוון שיש

לי בעיה לשלוח דרך האימייל.

kwarda

New member
תודות

שבט, תודה רבה לך , היית לי לעזר , יישר כוח!! ורדה

לוח משחק סולמות וחבלים

אני בעד להוציא לוח שבו יש רק מספרים, ולפי מצב הילד לסמן מדבקות ולצייר סולם או חבל - כלומר... לפי רמת התסכול של ילד, לשים יותר סולמות או יותר חבלים. מספר החבלים והסולמות במשחק שצירפת, הוא מעט מדי - יכולים לשחק המון זמן עד שמגיעים - אם בכלל, לסולם או חבל. בדרך כלל אני שמה מדבקה קטנטנה וממנה יחד עם הילד מחליטה אם הסולם יהיה גדול או קטן, ואם החבל יהיה ארוך או קצר, וכמה מפותל.

שבט

New member
תמיד אפשר לעשות העתק ולהוסיף

סולמות ונחשים ללוח. באמת תלוי לפי הצורך. למחר למשל לקחתי לוח משחק אמיתי כי בו יש הרבה יותר סולמות ונחשים.

למעלה