קריאה בקול ובדממה איטית להחריד

LUXEMBURG

New member
קריאה בקול ובדממה איטית להחריד

עשיתי בעבר אבחון לקויות למידה ולא מצאו אצלי הפרעות קשב, היה לי קצת מוזר לאור בעייתי שתיכף אפרט אותה. עשיתי כעבור שנתיים אבחון נוסף במקום אחר ושוב לא גילו לי הפרעות קשב או לקויות למידה אחרות. הבעיה אצלי, שכאשר אני קוראת הן בדממה והן בקול, אני אמנם מרוכזת ולא מוסחת ביזמן קריאה ואמנם אני לא קוראת לאט כמו שמשתמע מהנושא "קריאה בקול ובדממה איטית להחריד" אבל עד שאני מבינה מה שאני קוראת לוקח הרבה זמן שבו אני מעבדת מידע ועושה אסוציאציות והתהליך ההבנה האיטית גורם לכך שלוקח לי הרבה זמן עד שאלמד דף אחד. אינני חוזרת על משפטים או על מילים כך סתם כדי לתפוס את הרגע שאצליח להיות מרוכזת בהם כמו שאולי קיים אצל אנשים עם הפרעות קשב, אני קוראת רגיל, חוזרת רק מתי שצריך, ואולי דווקא מריכוז יתר בטקסט נוח לי ללמוד אותו אך כאילו דווקא הנוחות והריכוז הרב גורם לאיטיות רבה ללמוד דף אחד. כך למשל לוקח לי לקרא דף אחד שלוש שעות. השאלה מהם הסיבות האפשריות לכך שהלמידה מקריאה כל כך איטיים ? ואיזה עיצות ראשוניות אוכל לנסות ליישם בזה הרגע על מנת להגביר את קצב הלמידה בקריאה?

האם לוקח לך הרבה זמן גם לעבד

מידע שמיעתי? אם עיבוד מידע שמיעתי הוא מהיר אצלך, את יכולה להשתמש בטכנולוגיות שמעבירות מידע מודפס למידע קולי.

FOR THE LD

New member
אבחון לקויות למידה לא מאבחן הפרעת

קשב וריכוז. מה שכן, במקרים ספציפיים, במהלך אבחון דידקטי או פסיכו-דידקטי, עולה חשד לקיומה של הפרעת קשב וריכוז, שבעקבותיה ניתנת ההמלצה לבחון נושא זה ע"י איש מקצוע מתאים. אם לך עצמך יש חשד לגבי עניין זה, ולא רק על סמך הקשיים בקריאה, כדאי לך לבדוק את נושא הקשב באמצעות אבחון מסודר שנערך ע"י פסיכאטר או נוירולוג. על מנת להקל על תהליך עיבוד המידע, באם מדובר בטקסט לימודי, הייתי מציעה לך לחלק את הטקסט (קטע הקריאה) לפסקאות/למנות קטנות, ולעבד כל יחידה בנפרד, תוך רישום עיקרי הפסקה בצידה. לאחר מכן תוכלי לקרוא את עיקרי הדברים שרשמת, ולכתוב במילים שלך סיכום קצר, המתייחס למה שקראת והבנת.

קריאה איטית או מהירה

לצורך החלטה מה לעשות כדי להגביר את קצב הלמידה בקריאה, חייבים לדעת מהו הקצב שלך, מישהו אחר צריך לראות איך את קוראת, לעצור באמצע ולבדוק מה את מבינה מהטקסט... ויש עוד דברים שצריך לבדוק. א. אם לא מצאו הפרעת קשב וריכוז, למה נראה לך שיש, אולי יש מידה כזו שלא מצליחים לאבחן ? ב. בת כמה את ? ממתי את יודעת על הקושי הזה ? איך הקריאה הייתה בעבר, איך רכישת הקריאה, בקיצר... חסרים לי פרטים כדי לעזור . ג. יש בתל השומר, נדמה לי, מעבדת תשומת לב, ושם יכולים לבדוק לא רק הפרעת קשב, אלא גם רמת מוסחות בשמיעה וכו'. כדאי לבדוק בפורום ADHD האם ידוע להם פרטים על המכון הנ"ל, ייתכן שהוא יכול לתת תשובה מסוימת.

למעלה