קריאה יומית בבית הספר

sagiberg

New member
קריאה יומית בבית הספר../images/Emo63.gif

בבתי הספר של ילדי החלו לתת רבע שעת קריאה בכל בוקר. כל ילד רשאי לקרוא מה שמתחשק לו, העיקר שיקרא. לדעתי הרעיון יפה אך לוקה בחסר- האם ברגע שעה ( שבה תמיד יש גם תזוזות בכתה) אפשר באמת להכנס לספר ? אולי היה עדיף לתת שעת קריאה רציפה פעם בשבוע. האם גם בבתי הספר שאתם מכירים קיים הנסיון לעודד כך קריאה ומה דעתכם ?

Rivendell

New member
רבע שעה זה כלום

וזה טוב רק למי שמסוגל להכנס לספר מהר ויש לו יכולת ריכוז טובה. אני למשל יכולה לקרוא היום ברבע שעה, אפילו די הרבה, אבל בגיל צעיר יותר זה היה קשה לי יותר. היו לי פחות סבלנות ופחות ריכוז. שעת קריאה זה רעיון מקסים בעיני. אצלי בבית הספר היתה שעת ספריה פעם בשבוע: לקחו את הכיתה לספריה ושם כל ילד התבקש לבחור לו ספר ולשבת להתחיל לקרוא אותו. אפשר היה לנסות כמה ספרים. בסוף השעה, כל אחד לקח את הספר שמצא חן בעיניו והוא היה אמור לקרוא אותו. אני לא יודעת כמה ילדים באמת קראו בפועל בבית, אבל אין ספק שבמהלך השעה ההיא כולם קראו, וגם זה לא מעט
.

so charming

New member
בבצפר

היסודי, סבו לומד אחי הקטן- יש דבר כזה. אבל יש להם גם שעתיים בשבוע, שנקראות "בחירה". הם יכולים לבחור לקרוא, לשחק במשחקים שמפתחים חשיבה, לעשות שיעורינ בית או לעשות עבודה ב"נושא אישי", שזה- בוחרים נושא, כל נושא בעולם, ומגישים עליו עבודה. כל ילד צריך להגיש עבודה כזאת בסוף השנה, ובחודש האחרון אחת משעות הבחירה השבועיות מנוצלות לזה שכל ילד ירצה על העבודה שלו. לדעתי זה מאוד נחמד, מה גם שהרבה ילדים חוקרים על הסופר שמאחורי ספר כלשהו.

למעלה