קריאה להכרה ומיסוד תחום הרפואה הסינית בארץ

haimhen

New member
קריאה להכרה ומיסוד תחום הרפואה הסינית בארץ

חברים יקרים העצומה עודכנה ומכילה גם קישורים לאתרים רלוונטים שיעזרו להעביר את המסר ואודה לכם אם תלחצו על LIKE על מנת לעזור להפיץ אותה בפייסבוק זו כתובתה http://www.atzuma.co.il/recognizetcm/

nik37

New member
../images/Emo4.gifאני נגד

וכמוני יש עוד אלפים, תקראו טוב לפני שלוחצים LIKE

nik37

New member
יש להבחין בין רפואה סינית למטפלים

המטפלים בארץ מקבלים הכשרה במספר רב של בתי ספר. רוב המסיימים לא ממשיכים לטפל מכל מיני סיבות. מטפלים רבים שאני מכיר לא כל כך טובים. אז למה לתת להם תעודה. האם הם עברו מבחני קבלה כמו לאוניברסיטה או לטכניון? שמעתי שהיום נותנים מבחן הסמכה שזה נשמע לי רעיון טוב. אבל אני לא מתלהב מכל העצומות האלה כל זה אינטרסנטי

haimhen

New member
הסבר

אני שמח שכתבת על מנת שאסביר מס' דברים 1 - את העצומה כתבתי בעצמי ועל דעתי ללא כל אינטרס.. מעבר לכך שאני מטפל ברפואה סינית ושואף שהמקצוע שלי יהיה מוכר על ידי המדינה ויחשב כמקצוע מכובד ברמה הציבורית. 2- הסיבה העיקרית לקידום ההכרה ברפואה הסינית היא פשוטה - אם המדינה תכיר בנו כמקצוע היא גם תוכל להשתמש בנו- למשל על ידי פתיחת תקנים למטפלים בבתי החולים.. ולא במרפאות חוץ - במחלקות עצמן.. אני הייתי רוצה שנעלה (ברמת ההכרה והשימוש הממשלתי) לאותה הדרגה כמו הפזיוטרפיסטים 3- סטנדרטיזציה או תואר תוביל לכך שלא כל אחד יוכל להחליט לפתוח בית ספר ולהכשיר מטפלים בפרק זמן קצר (שנה) או ברמה מקצועית לא אחידה.. 4- התפיסה הציבורית כלפינו כמטפלים ברפואה סינית תשתנה - לא נהיה עוד מטפל שלמד סופ"ש וקיבל תעודה - אלא מקצוע מוכר ומכובד אלו רק חלק מהסיבות כתיבת העצומה - יש עוד כאן http://spirit-path.co.il/index.php/articles/id/46 אני מקווה שזה עזר קצת והסביר את החשיבות של נקיטת צעדים לעידוד של הכרה ממשלתית במקצוע הנהדר הזה שנקרא רפואה סינית

לא הבנתי את הכותרת ועוד כמה שאלות

מה זאת אומרת "להבחין בין רפואה סינית למטפלים"? כמה מטפלים אתה מכיר? מכמה אזורים? כמה שנים כל אחד מהם למד? איפה? האם כל הרופאים טובים? אם לא, אז למה לתת להם תואר ד"ר?-- זו שאלה שהיא על אותו משקל של מה שאתה כותב. אותה שאלה יכולה להישאל על פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עורכי דין, רואי חשבון וכל שאר אנשי משקצוע, שכמו בכל תחום- יש טובים ויש פחות טובים, אבל זה עדיין לא אומר שלא צריך לתת להם תעודה. התעודה אינה מעידה על טיבם כי אם על העובדה שסיימו X שנות לימוד והוסמכו למקצוע על ידי מוסד Y. לא יותר מזה. ברפואה סינית אין אפשרות לעבור מבחני קבלה כמו לאוניברסיטה או לטכניון כיוון ופסיכומטרי אינו רלבנטי. מה שכן יכול להיות רלבנטי הוא מבחן פסיכוטכני נניח. וזה אחד הדברים שכדאי להכניס למכללות- ויפה שעה אחת קודם.

nik37

New member
זו שאלה של מקצועיות

זה לא רק יש טובים ויש פחות טובים, יש גם הכשרה טובה. יש רמה בסיסית......מבחני קבלה... וניסיון לשמור על רמה. למה את חושבת שפסיכומטרי לא רלבנטי אם רוצים שהתחום יהיה אקדמי? ויש פה עוד דברים .. להיותמוכר -שיכירו בי, ולא להיות מוכר-מוכר משהו.. אפשר לכתוב המון על רפואה סינית כתחום נהדר, המטפלים שמכיר לא כולם כאלה.

haimhen

New member
בדיוק!

כל הרעיון של קריאה להכרה בתחום הרפואה הסינית נועד לייצר מצב של אחידות מקצועית אל מול הדרישות שייקבעו (על ידי משרד הבריאות+גורמים בעולם הרפואה הסינית) ואז, כולי תקוה, שרמת המקצועיות תיבחן, ויוכרו כמטפלים רק אנשים שעברו רף מסוים של הוכחת מקצועיות. כמו שכתבת בפעם הקודמת - אל תקשר בין המטפלים הלא מקצועיים (כנראה) שאתה מכיר לבין הרפואה הסינית כתחום.. המטרה שלי בעצומה היא להגיע למצב בו קיימת הכרה במקצוע.. היא בהכרח תדרוש גם מקצועיות.. מקווה שתסכים לחתום ולעזור להפיץ את העצומה לאחר שכוונותיה והשלכותיה ברורות יותר :)

נו? אז איך אתה נגד העצומה?

הרי העצומה קוראת להסדיר בדיוק את הדברים שהעלת. אז למה אתה נגד העצומה?

ינוקא1

New member
אני נמנע.

אני חושב ש"הגורמים המוסמכים של הרפואה הסינית" בארץ , סתם כפו עד היום מבחנים ללא שום הישג ממשי בתמורה , ובמקום להיות לטובת המטפלים ולהקל עליהם הם משרתים איזושהיא אג'נדה. אם הם היו חכמים הם היו אומרים - "תתנו לנו הסדרה , תקבלו מבחנים". אבל מכיוון שהם לא היו חכמים , לא קיבלנו הסדרה וכן קיבלנו מבחנים והגבלות על מטפלים צעירים. אני חושב שהסדרה זה דבר טוב וכדאי ולכן אני לא נגד , אבל לא בצורה אותה רוצים אותם "גורמים מוסמכים" - לכן אני נמנע.

למעלה