קריאה לכולם - עזרו לי במשימתי והתגייסו למסע!

butchl1

New member
קריאה לכולם - עזרו לי במשימתי והתגייסו למסע!

שלום לכולם אני מניח שההודעה שלי תוכל להיות רלוונטית גם בפורום הזה בבקשה תקראו עד הסוף, זה חשוב שמי בוריס, בן 23 מכפר סבא. לפני כחודש נחשפתי להזדמנות. נודע לי שהולכת להיפתח סדנא המיועדת במיוחד לצעירים וצעירות בעלי נכות פיזית ברמות שונות. סדנא שתעסוק בנכות בכלל ובתפקיד שהיא משחקת ביצירת קשרים למינהם (רומנטיים ולא רק). סדנא שהייתה אמורה לשלב שיחות, סימולציות בסגנון פסיכודרמה, וכן פעילויות שהבנתי שהולכות להיות אומנותיות. סדנא שהייתה אמורה לתת הזדמנות לדבר באופן ישיר על כל מה שקשור בנכות ובקושי שלה. ולמרות שאת הסדנא אמורות להעביר שתי נשים מקצועניות בתחומן (פסיכולוגיות ומנחות קבוצתיות) לא מדובר בטיפול עם יעדים, אלא מסגרת קבוצתית שתאפשר להתמודד ולבחון סוגיות שנוגעות בכולנו. כשנחשפתי להזדמנות האינסטיקנט שלי היה להימנע. ניסיתי לחפש כל תירוץ לשלול את השתתפותי. אפילו התעלמתי משתי עובדות כל כך קורצות - הסדנא תיערך 5 דקות מהבית שלי, כפר סבא. הסדנא זולה מאוד (10 מפגשים של שעה וחצי - 750 ש"ח בלבד). אני מדחיק את ההתמודדות עם הנכות שנים ארוכות, במשפחה אצלי לא מדברים על זה, גדלתי עם מסר כפול. כל הרעיון של להקדיש מסגרת במיוחד לזה ועוד בסביבת אנשים כמוני נראה לי מפחיד. אבל אחרי התלבטויות הגעתי להשלמה והבנה עמוקה שאי אפשר לשבת ללא מעשה ולצפות שיהיה בסדר והחיים כבר יסתדרו מעצמם. הכנתי את עצמי נפשית להתחיל את הסדנא, ולהשתמש בה בתור מנוף אמיתי לשפר את הביטחון העצמי, להעלות את הסוגיות הכי מוחבאות אצלי והעיקר - לקבל את עצמי כמו שאני, כדי לבנות את חיי לצד זה ולא בעקבות זה. והנה, דרוך מוכן ונרגש התכוננתי לפתיחת הסדנא שהייתה אמורה להיפתח מחר ה-3 לפברואר. ואז התברר לי שיש רק 3 אנשים בלבד שהביעו את הסכמתם להשתתף. הקבוצה לא תיפתח עם פחות מ-10 משתתפים. ובניגוד לרושם שקיבלתי לפני זה בשיחה עם תמר (זאת שמארגנת את זה) התברר לי שמתוך שלל מועמדים, רק 3 אמרו כן. ייתכן שאני מונע בימים אלה ע"י צורך אישי בלבד (אבל הוא צורך חשוב). ייתכן, שתחושת האכזבה וכעס מסוים על הפחד של אנשים, לא מוצדקת (כי הרי אני בעצמי פחדתי תחילה) אבל קיוויתי שהקול הפנימי של אנשים לא יתן להם לפספס הזדמנות כזאת, שלא נופלת כל יום, לדבר על הסוגיות שכל כך חשובות להם בקשר לנכות. ייתכן. אבל ביטולה של הסדנא הציבה לי קיר מאוד מבאס וקשה להתמודדות. והחלטתי לא להרים ידיים. הסדנא בינתיים או שמבוטלת או שנדחתה למועד בלתי ידוע. ברגע שכן יהיו מספיק מועמדים היא תיפתח בדיוק במתכונת שהייתה אמורה להיות. אני קורא לאנשים בגילאים 20-35 לא לפספס את ההזדמנות ולהצטרף יחד איתי למסע הזה. אני קורא לכולם לחשוב על התועלת שיש בסדנא מהסוג הזה ועל גילויים חדשים שיכולים להיות טמונים בה, בכל הקשור לזהות עצמית, קבלה עצמית, דעות קדומות, קשיים וכנות ועוד. אני קורא לכולם לא להיות אדישים ולהתחמק. ברגע שיהיו מספיק אנשים הסדנא כן תיפתח. כמובן, שזה אומר שדרושה מכל אחד שמצטרף אחראיות לכך שהוא ישתתף ולא, פגישה אחת כן פגישה אחת לא. אני יודע שזה קשה לדון בזה. יש אנשים שמתמודדים בדרכים אחרות עם כל סוג של נכות פיזית. אבל תחשבו שכל מי שמתגיייס לדבר הזה, עם המחויבות הנפשית והכוחות, תורם לא רק לעצמו אלא גם לאחרים שרוצים במסע הזה והוא נמנע מהם לפעמים רק בגלל פרט טכני - לא מספיק אנשים. במקרה הצורך, ניתן יהיה להעביר את הסדנא למקום אחר, אולי תל-אביב. כרגע זה בכפר סבא, אבל היא מיועדת לאנשים מכל מקום שהוא שיש ביכולתם להגיע. אני לא מסוגל להיות תלוי באחרים כדי לזכות בהזדמנויות כמו סדנא מהסוג הזה, כי בואו נהיה כנים, התמודדות עם הנכות הכי נכונה בתנאים שיש לך אנשים שחווים ועוברים דברים דומים. אז ברור לי שאני יכול לחפש ולמצוא את הדרך שלי עם עצמי להתפתחות אישית. אבל הסדנא הזאת היא דבר מעולה לכל אחד שיש לו מגבלה פיזית ולעבור את המסע כקבוצה הרבה יותר נכון, מדויק ועוצמתי. אז אני קורא לכל מי שיש לו מגבלה או נכות פיזית (הסדנא מיועדת ספציפית לאלה ולא לנכויות אחרות), לאזור אומץ ולעזור לי להקים לתחייה את הסדנא שכרגע נכנסה לתרדמת. תמי הבטיחה לי שלא תוותר ותמשיך לחפש, אבל בלי התגייסות ומחוייבות של אנשים זה לא יקרה. אם יש כאן מישהו שלא מעוניין אבל מכיר אחרים שכן יסכימו אולי, בבקשה תספרו להם ותפיצו את זה במקומות הרלוונטים. זה חשוב. בבקשה. אני מצרף פה פלייר שמפרט על הסדנא. למטה יש מספרי טלפון. דברו עם תמר לקבלת פרטים נוספים. אנשים קומו ותפעלו לשיפור חייכם. בואו נצא למסע הזה ביחד תודה על ההקשבה. מקווה שזה יעזור בוריס

למעלה