קריאה למסיק בשבת

NorthernStar

New member
קריאה למסיק בשבת

קואליצית המסיק מסיק בשבת, 2/12/2006 הנכן/ם מוזמנות/ים להצטרף לעבודות מסיק זיתים בכפר ג'איוס בסוף השבוע הקרוב. ג'איוס, נפת קלקיליה הרשמה מוקדמת: הגר: 054-632-3465, [email protected] עמית: 054-545-0041 ג'מילה: 052-434-1840 יעקב: 050-573-3276, 09-767-0801, [email protected] הסעות תל-אביב, רכבת ארלוזורוב, 8.00 כפר-סבא, אגד כ"ס רח' ויצמן פינת תל-חי, 8.20. ציוד נדרש: מזון ושתיה, בגדי עבודה, כובע, ת.זהות, מצלמות. חשוב להודיע מראש על השתתפות כדי שנתכנן את ההסעות. שימו לב: ביום שישי, 1/12, מתארגנת קבוצה למסיק בג'איוס. הנסיעה ברכב פרטי לפרטים התקשרו לג'מילה, 052-434-1840 * בכל שאלה הקשורה למסיק, במשך כל העונה, ניתן לפנות להגר, 054-632-3465, או ליעקב: 050-573-3276, 09-767-0801.

NorthernStar

New member
דיווח מהמסיק בסאלם

מאת בומה ענבר על צד שמאל 30.11.06 ...והפעם, דיווח אחרי הביקור באיזור מטעי הזיתים של סאלם (ממזרח לשכם) שנמצאים בקרבת `חוות סקאלי`, בגבעה שמצד ימין של הדרך המובילה ל`חוות סקאלי` וליד השטח שבו ניתקלנו בעבר בחבורת טבנקין ובאיש הביטחון של התנחלות אלון מורה. מאחר וישיבת תאום עם המח`ט של האזור נקבעה לשעה 11:00, אורי פינקרפלד, יואל מרשק והרב אריק אשרמן מ`שומרי משפט - רבנים לזכויות אדם`, נשלחו לייצג אותנו. לנו היה מאוד חשוב לדעת עד היכן החקלאים הפלסטינים יכולים להגיע לצורך עיבוד האדמה במטעי הזיתים. הוחלט שאני אלווה את החקלאים בשטח ואדווח להם מה קורה. לאחר כל התיאומים והאישורים של המת`ק (מפקדת-תאום-קישור) והחטיבה, החלטנו להיכנס לשטח בשעה 08:30. בכניסה לציר `תרגיל`, ליד החסימה של כפר סאלם, פגשתי את גיפ המת`ק והחלפנו ברכת בוקר טוב. נכנסתי לבדי לשטח, עם הרכב הפרטי שלי. בהמשך הדרך פגשתי את החקלאים ואת אבו זאקי, יחד עם חברי מועצת סאלם, והתחלנו לעלות לאותו איזור בעייתי שלביו היה אישור לעבוד. העבודה התנהלה בשקט, כאשר בשטח נמצאים כ-25 ילדים (אין לימודים ביום שישי) וכ-15 מבוגרים, ללא נוכחות של צבא או מתנחלים. בשעה 10:00 הופיעו לפתע איש הביטחון של אלון מורה, צבי, מלווה ברכב האמר צבאי, ונתבקשנו לעזוב את השטח. אמרתי שאנחנו נמצאים במקום באישור החטיבה ולא עוזבים את השטח. לאחר מספר דקות, ההאמר הצבאי עזב את השטח, בטענה שיש לו פנצ`ר, ונשארנו בשטח מול צבי, איש הביטחון. צבי ניסה מיד לקחת פיקוד על השטח ועל המקומיים, חמוש ברובה m-16, צועק ודוחף את האנשים באלימות לצאת מהשטח. העמדתי את עצמי בינו ובין המקומיים, בניסיון להפריד ביניהם, תוך כדי ספיגת כל הדחיפות שלו. למזלי לא בוצע בו לינץ`, ולא נתתי לפלסטינים לנגוע בנשק שלו, דבר שהיה עלול לגרום לירי ולהרג של אחד הנוכחים. התגרה נמשכה כ-15 דקות, כאשר אני לבד בשטח בין שני הכוחות. באותו זמן דיווחתי טלפונית לאורי וליואל שישבו עם המח`ט. המח`ט דיבר איתי מיד, ואמר שהוא מטפל בעניין. ואכן, כוחות צבא התחילו לזרום לשטח. כ-6 כלי רכב צבאיים היגיעו, והחיילים והורידו את החקלאים הפלסטינים מהשטח שלגביו נעשה תיאום העבודה! רק לאחר התערבות המח`ט ניתנה להם האפשרות לחזור, אפשרות שלא נוצלה בגלל פחד החקלאים ובגלל שהגיעה שעת התפילה). הסמג`ד מאיר הודה בטעויות שנעשו, כולל אי נוכחות של הצבא וחוסר התיאום של הצבא בשטח שלגביו ניתן אישור. כמו כן, הוסבר לנו שאיש הביטחון של אלון מורה חרג מתפקידו, ואין לו סמכות בשטח שמחוץ לאלון מורה. הוא סולק מהשטח, והושעה מתפקידו עד לבירור הענין. לאחר מכן הצטרפתי לפגישה במחנה החטיבה והספקתי לשמוע את דברי המח`ט על השקיפות והתיאומים שהם עושים. כמובן שזעמתי על כך, ואמרתי לו שלצערי גם מהניסיון המר שלי מאותו יום בשטח וגם ממקרים קודמים - התיאום בין החטיבה והמת`ק לא עובד. כעובדה ציינתי שלא היתה אבטחה בשטח, למרות התיאום שנעשה. בדרכנו בחזרה אורי ואני ניכנסו למשטרת אריאל, והגשתי תלונה נגד איש הביטחון של אלון מורה על אלימות נגדי ונגד הפלסטינים, בתקווה שיטפלו בבחור. נכון לעכשיו, נחזור לבקש אישורי עבודה לאותן חלקות, הפלסטינים מול המת`ק ואנחנו מול החטיבה, כדי להמשיך את החריש של המטעים לפני הגשמים הבאים. לכן, הנוכחות של מתנדבים יהודים נוספים חשובה מאוד! השבוע נצא שוב, ביום שישי הקרוב, ונשמח אם תצטרפו ותבואו. ניפגש כרגיל בשעה 07:30 בכפר קאסם, ליד הפלפל. רצוי לתאם טלפונית מראש עם אורי, 050-5751313, או איתי, בומה, 054-7670511

למעלה