קריאה לסדר

קריאה לסדר

כבר כמה זמן שאני קורא כאן מדי פעם את מה שהגולשים מפרסמים (איך קרא לזה אחד כאן... מאמרים?), ועושה רושם שאתם די בסדר. אנשים ``על רמה``, עשירונים סגורים בבועה וירטואלית, תרבותיים, יפי נפש. כן, זה בסדר. אנשים בשבילי. עושה רושם שאתם גם קצת מכירים אחד את השני, כמה מכם. זה גם די טוב. כמעט מזכיר את מה שהיה בbbs של חבר שלי (היו זמנים...). היום כבר אףאחד לא בbbs. אבל מה, אתם לא מקשיבים. אני חושב שאלה מכם שנכנסים קצת מאוחר ומנסים לקרוא דיונים שהיו די מתבאסים מהתגובות, גם אלה המעטים שמפרסמים את הדיונים. כשסופסוף דיון כאן מתרומם וכמה משתתפים בו התגובות פשוט חוזרות על עצמן, כמעט זהות. אין דו-שיח. אולי שכחתם למה באתם. קורה שלאנשים יש דברים דומים וטובים לומר, אבל מה שאתם עושים זה פשוט אבסורד. כל אחד בא, קורא את ההודעה הארוכה ההיא, מגיב ובטח מרגיש נפלא שעשה את שלו. חמשת האנשים שהגיבו לפניו לא משנים, הרי הם לא כתבו מאמר, הם רק פרסמו תגובה. אתם לא מקשיבים למה שאחרים אמרו. וזה מה שיוצא. בקושי יש תגובות על תגובות, ובטח שככה דיונים ארוכים לא מתפתחים (מלבד יוצאים מן הכלל כמו ``מוות לבריטני``, או משהו אחר על מוסיקה. צאו מזה, אנשים! לא נמאס להתקיים רק על מוסיקה?). יאללה, נמאס. בטח גם לכבוד ההודעה הזו ישכפלו הודעה או שתיים. לפעמים מנסים להזיז, אבל לא מצליחים. קורה.

אתה צודק... או רגע! רק שניה...

בעצם אסור לי להגיד שאתה צודק. אז אהה... חכה, אולי נמצא פה איזה טעות במה שאמרת ונהפוך את הדיון הזה למעניין טוב? בוא נראה, אתה אומר שאנחנו מגיבים אותם תגובות ולא יוצרים דיאלוגים אמיתיים. תראה: אני נכנס לכאן וצריך לחכות חמש דקות עד שעולה לי כל הודעה. אין לי זמן לקרוא את כל התגובות, אני יכול רק לקרוא את הכותרות שלהן, ולבחור איזו מהן נראת לי מעניין ביותר ושווה בדיקה. לפעמים, אם אין בכלל תגובות, עד שאני מגיב צצות להן פתאום תגובות נוספות, שמן הבלתי נמנע, שהן דומות האחת לשניה. אתה אומר שאנחנו אליטיסטים? אני לא יודע לגבי זה, יש פה הרבה שמההודעות שלהם אפשר לראות טוב מאד שהחיים שלהם לא מושלמים, ושלא כולם פה שטים בקצפת. וכן, אולי כולנו דומים אחד לשני, כמו העתקים גנטיים (כמו החבר`ה שפגשתי במבדקי צוות אויר בלשכת גיוס), אבל אני אישית נכנס כל יום ובודק הודעות ונהנה לכתוב הודעות בעצמי ולקרוא את התגובות שאני מקבל (שהם בד``כ דיאלוגים מעניינים). אז מי אתה שתבוא ותעמיד בספק את הנאתי? לא בא לך, אל תבקר. האומנות בזבל והחיים הם אומנות. פושע. ביי.

yad

New member
שמתי לב למשהו...

יש המון אנשים שכבר שנים מחכים (מאמא עוף מאמא עוף מאמא עוף!) סתם לא. יש המון אנשים שלא כותבים הודעות אבל קוראים את ההודעות, ורק צופים במתרחש. זה בטח מסמך חברתי מרגש לראות את מה שאנחנו כותבים, אבל לא בא לכם גם להגיב לפעמים? רק בשביל לספור ראשים, כמה אתם בכלל? אחדים, עשרות, מאות, אלפים? עשרות אלפים? האח הגדול צופה...

אולי לנעל

יש סטטיסטיקות, או מושג כלשהו בקשר לכמה אנשים פוקדים את הפורום בשבוע בממוצע, או ביום?

נעל

New member
הסטטיסטיקות!

(זו בטח הודעה שתשיג הרבה היטים) טה טה דה דה טה דה טה ט-ה! לפורום שלנו נכנסים כמה מאות מחשבים ביום. זה כל מה שנעל מסוגלת להגיד מהצפייה בסטטיסטיקה לפני שבוע (אין לה גישה חופשית לסטטיסטיקות). נעל לא בטוחה כמה גולשים עומדים מאחורי המחשבים האלה, אבל נחמד לדעת שגם מעגלי-עצבים-אלקטרוניים מתרגשים מדברי החכמה שלנו. נעל ;-)

מאות?

השאלה היא האם מאות אלה הם מאות אנשים שמדיעים לכאן בטעות און שזה אנחנו ? כל אחד מאיתנ ונכנס בערך 10 פעמים בשבוע אנחנו 20 והנה יש לנו מאתיים איש תוסיף לזה כל מיני חברים של ותגיע ל``כמה מאות`` ואפילו עוד לא דיברנו על התנתקויות והתחברויות חוזרות ומריחת קולות. סך הכל אנחנו באמת חבורה קטנה ועליתיסטית- כלומר אוהבי שוקולד. או שאני טועה? נעל לא יודע, כמובן שלא, הוא רק בורג במערכת. כמו כולנו.

אני חושב שהמערכת של אשפוז

מדברת על כתובות IP בלבד. זאת אומרת שרק נגיד שכל אחד מאיתנו מתנתק 5 פעמים ביום ומתחבר ונכנס לפורום זה סופר לו 5 כניסות.

נעל

New member
נעל תנסה להבהיר

כמה מאות = קרוב מאוד לאלף (בסביבות 980), כך שגם אם אנחנו מתנתקים ומתחברים ומתנתקים ומתחברים.... 7000(!!) פעמים ביום!! (וגם אם פעם לא בא לנו) אז זה עדיין לא מגיע למספרים האלה (טוב, במקרה של X=7000 אולי כן, אבל זה לא אשמתה של נעל, אלה נטויז`ן). נעל חושבת שהם סופרים unique users, אולי אפילו משתמשים ב-cookies (אבל למה שסטטיסטיקאים ישתמשו ב-cookies? הרי זה מוריד את הסטטיסטיקה...). ולסיום, הפורום הזה הוא בין הפורומים המובילים בתפוז, אז מה אכפת לנו, אנחנו ווינרים - והאחרים לוזרים!! נעל, בהתקף נוסטלגיה ילדותית ;-)

למעלה