קריאה לעו"סים

atushzp

New member
קריאה לעו"סים

בלי הרבה התפלספות..עשכיו זה בדיוק הזמן שלנו לקום לשנות דברים בשביל עצמנו. מהאיגוד מאוד התאכזבתי...אבל חייבים להבין שבשביל שינוי אנחנו צריכים לפעול כקבוצה, עם החלטות שנקבל ועם כיווני פעולה ועם מעשים ולא רק דיבורים..הלוואי והיה משהו שהייתי יכולה לעשות לבד אבל אני צריכה איתי עוד אנשים. אני קוראת לכם לקום ולהתחיל לפעול לשינוי לטובתינו. ויש הרבה עבודה (שכר, הכרה בחשיבות המקצוע, כיוון המקצוע ועוד הרבה..) כל רעיון יתקבל בברכה... ואני יודעת טוב מאוד שכולנו עסוקים אבל גם אנחנו יכולים להחליט להקדיש קצת זמן כל אחד מאיתנו בשביל השינוי....

RTשוק

New member
מתפקדת!

אין לי, לצערי, הרבה רעיונות אבל ברור לי שכדי לקדם שינוי צריך סוכני שינוי מתאימים, ונדמה לי שברמה המתאימה לשינוי כמו זה הנדרש בכל נושא העובדים הסוציאלים (כמו שכתבת: "שכר, הכרה בחשיבות המקצוע, כיוון המקצוע...") אין מספיק אנשי מפתח. זכורה לי שביתה של עובדים סוציאלים לפני כמה וכמה שנים, שאם זכרוני אינו מטעה אותי אכן הביאה לשינוי מה בתנאי ההעסקה של עו"סים במגזר הציבורי. אולי יש כאן עו"סים ותיקים יותר ממני היודעים לספר מה ואיך הושג בשביתה הזו? בכל מקרה - אני מתפקדת. אם יהיו עוד - אולי נערוך סיעור מוחות?

SuperGirl 25

New member
גם אני, אבל...

אני חושבת שהכוח לשינוי הוא בידי האיגוד המקצועי שלנו (זה שהוא משתמש בו או לא זה לדיון אחר) ואם אני לא טועה, השביתה הגדולה לפני שנים מס'יוצגה ע"י האיגוד. תראו את השביתות במשק- אם אין שביתה כלום לא זז ואם משתקים את המדינה, הדברים מתחילים לקבל הכרה ואולי גם תזוזה. לאחרונה פניתי, כנציגת עובדי עמותות בעיריה בה אני עובדת, לאיגוד בבקשה לבדוק האם הם יכולים לסייע לי מול העיריה בקבלת תנאים זהים לאלה של עובדי העיריה (למרות שבדיעבד אני לא בטוחה שזהו צעד חכם, שכן עובדי עיריות במצב די שפל). מזכירת האיגוד שמחה על פנייתי (לפחות למראית עין), אך הבהירה כי אין תקווה רבה בנושא, שכן מבחינת העיריה- אם התנאים לא מתאימים לנו, אנו מוזמנים לחפש מקום עבודה אחר. ומה שאני רוצה בעצם לומר זה, שאבי צדק בדבריו, שאף אחד לא יתן לנו משכורות גבוהות מתוך רצון טוב. רק אם נעשה משהו קיצוני באמת, אולי דברים ישתנו. בקיצור, בשלב הראשון, לדעתי, עלינו לנסות ולמצוא את בעלי הכוח, שיכולים לסייע לנו במאבקנו.

redefine

New member
מאבק

כפי שהבנתי, השביתה ההיא, שהביאה לתוצאות, הובלה ע"י האיגוד - רק שהאיגוד אז היה לוחמני יותר ומגובש, מה שלא קורה כיום. צריך לחכות לבחירות (מישהו יודע מתי?) ולבחור נציגים יותר מתאימים, כאלה שמסוגלים להוביל אותנו למאבק, לא רק על הזכויות שלנו, אלא למען צדק חברתי.

זה מזכיר את הכנסת

אלא שאני אישית טרם נתקלתי בפניה של מועמד לאיגוד שמבקש את קולי. וגם אז תשאל השאלה אם המועמד הוא אחד מהותיקים, ואם כן אפשר להמשיך להיות פסימיים לגבי הסיכוי לשינוי. נציגים שיובילו אותנו למאבק, או לפחות יהיה אכפת להם באמת, צריכים לבוא מקרב אלה שמצהירים באמת שאכפת להם. למשל, כאלה שכותבים כאן... בלשון פשוטה - דם חדש לאיגוד. ואז נוכל להתגייס כדי שהמועמדים האלה יבחרו. בפורום הכללי באתר של האיגוד יש הרבה מאד תגובות בדיוק בשני עניינים אלה - תנאי העבודה שלנו ותפקוד האיגוד. מישהו שם טוען שיהיו בחירות בשנה הבאה. אני לא מצאתי מידע על כך.

desertgirl

New member
זה מזכיר את הכנסת

תחילה, ברצוני לשגר ברכות חמות על כינון הפורום! ולענייני אנו...לדעתי יש להבחין בין ותיקים במקצוע לבין ותיקי האיגוד, כאשר לדעתי חייבת להיבחר הנהגה חדשה בבחירות הבאות. אכן צויין בפורום של האיגוד שהבחירות תתקיימנה במאי 2005, אני מקווה שתבוא הודעה מסודרת על מנת שניתןיהיה להיערך. השביתה הגדולה של העובדים הסוציאליים, שישה שבועות של שביתה מליאה, אירעה ב-1994, בהנהגת האיגוד בראשותו של אלי בן-גרא הזכור לטוב. כוחה של השביתה הזאת היתה בסולידריות המליאה, בגיבוי המלא של המעסיקים (המשכורות שולמו לנו במלואן במהלך השביתה, ורק אחר כך הגענו להסדר של החזרת שעות עבודה, תשלום באמצעות ימי חופשה, וכו). במקביל, ואולי חשוב אף יותר, היתה לנו חשיפה תקשורתית אינטנסיבית, והסתבר שבאמת קשה בלעדינו..בסופו של תהליך, קיבלנו 40% עלייה בשכר. לדעתי, בנוסף לסוגיית השכר, יש צורך להשמיע את קולנו בכל הקשור למדיניות הכלכלית של הממשלה הנוכחית, אני מתפלאה שקולו של האיגוד לא נשמע כלל וכלל. אז, מאחלת הצלחה לכולנו. הדבר בידינו, ורק צריכים להאמין!

עוסג

New member
בחירות לאיגוד

גם אני מברכת על הפורום הזה, ומקווה שיהיה פורום חי ורענן. אולי זה הזמן והמקום להתבטא בנושא וגם - למי שמעוניין להיבחר, להציג את עמדותיו ואת עצמו, על מנת שנוכל ללכת לבחירות עם קצת יותר ידע על המועמדים. לילה טוב, עוסג

swguy

New member
40%?!

את אומרת לי שפעם המשכורת הייתה נמוכה ב-40%?!... אני חשבתי שהמצב הנוכחי למטה מנסבל, להרוויח 4 כשהשכר הממוצע הוא 7 והמינימום 3.4...

desertgirl

New member
אכן אכן

אני מצטרפת למה שכותב פה רוברטו. אומנם מתחילים בשכר מינימום, אבל בהחלט ניתן להתקדם. ובכן, זכור לי שלפני השביתה, הרווחתי 2400 ש"ח לחודש, ולאחריו "קפצתי" ל4000 ש"ח.

desertgirl

New member
אחוזי משרה

כמדומני, עבדתי אז 80% משרה. אל תשכח שאני מדברת על 1994. כיום המשכורת גבוהה בהרבה (כשהיא משולמת)

roberto491

New member
אני חבר מזכירות האיגוד בירושלים

שלום לכן נבחרתי בשנת 2000 הגשתי מועמדות דרך המחוז ונבחרתי לגבי המאבק כמה דברים אומנם עובד סוציאלי מתחיל מרוויח מעט אך לרוב עובדים סוציאלים ותיקים מרוויחים משכורת טובות בין 8000 ל10000 שקל לחודש כי עם השנים יש כל מיני תוספות וגמול תפקיד וכו... אז יש תקוה שנית אתם יכולים להגיש מועמדות דרך המחוזות ואם יצליחו להבחר תוכלו להשפיע העמותות המצב לא טוב כי הם חיים מתרומות אז לא תמצאו משכורות כאלה זה רק בשרות הציבורי ולא במשרד הבריאות כדי לעבוד םרטי כדי לצבור נסיון עבודה פרטית כרוכה ביתר סיכון ויש צורך בשיווק עצמי על מנת לקבל הפניות שגם הם לא בשפה בימינו מטפלים מנוסים וותיקים מחפשים מטופלים בנרות אז בטח למשהו שמתחיל המצב לא מבטיח זהו בינתיים אקרא את תגותיכם כשאחזור מנופש

עוסג

New member
איגוד ותנאים

שלום רוברטו המחשבה שעובד ותיק יכול להגיע לשכר שבין 8000 ל 10000 ש"ח כולל תוספות, וזאת אחרי שנים של שכר מינימום או אפילו מתחת למינימום, לא ממש מלבבת. בעניין העמותות - עמותות מחוייבות על פי חוק להעסיק עובדים סוציאליים, ואיגוד טוב יכול לעשות הרבה לשיפור תנאיהם, מה גם שעם כל המצב הקשה של העמותות - אנשי המנהל והבכירים בעמותות בדרך כלל מרוויחים שכר גבוה מאוד. ואחרי הכל, המחשבה על כך שעובדים סוציאליים רבים, המועסקים ברשויות כלל לא מקבלים שכר - שזו עבירה על החוק במדינתנו והאיגוד לא עושה דבר על מנת לעצור את החרפה הזאת - מעוררת תהיות לגבי מצב האיגוד כיום. שלא לדבר על מדיניות הרווחה היום, שהיא אולי אחרונה בסדר העדיפויות של הממשלה - וזה גם דבר שלאיגוד צריך שתהיה עמדה ברורה לגביו. אני מקווה שאיגוד חזק יותר ולוחמני יותר יכול לעשות לשינוי המצב. לכן, הצבעה נבונה בבחירות הבאות של האיגוד הינה אינטרס של כל אחד מאיתנו (ואני לא כותבת את הדברים מתוך עמדה של מי שרוצה להבחר, כי אני לא). שבת שלום, עוסג

roberto491

New member
חבל

שאת לא רוצה להבחר כי משמסתמן שאותם אנשים שחוקים ושבעים ימשיכו בתפקידם ודם חדש רעב לא יזרום למערכת שנית תאמיני לי שעד שהמטומטמים לא יפסיקו להצביע ליכוד אני לא מוכן להזיז אצבע עבורם שיוכלו עוד חרה עד שיבינו איך שרון ונתניהו דפקו אותם

עוסג

New member
רוברטו

שוב שלום אני לא רוצה להיבחר כי אני לא מתאימה - גם כי אין לי היום זמן ואנרגיה להשקיע, גם כי אני מרוחקת מדי מהמרכז. מי שחושב שהוא מתאים ויכול לעשות, צריך להציע את עצמו לבחירה. בעניין המטומטמים (לפי הגדרתך), אני מאמינה שאנו כעובדים סוציאליים צריכים להיות סוכני שינוי - ראה הפנתרים השחורים. קח לדוגמא את ויקי כנפו. זו אשה שיצאה להנהיג מאבק מתוך אוכלוסיית מצוקה, אך היא יצאה ללא הכוונה, ללא הבנה של כללי המשחק וללא מודעות פוליטית וחברתית עמוקה. יתכן ולו היו לה כל אלה, היתה מצליחה להנהיג מאבק אמיתי ואולי גם ליצור שינוי. אני לא הייתי קוראת להם מטומטמים. אלה אנשים קשי יום, שהממסד (בייחוד באמצעות מערכת החינוך) לא עושה דבר לטפח את המודעות שלהם ואת ההבנה שלהם בתהליכים חברתיים, בכלכלה, במדיניות רווחה, ובקשר של כל אלה למדיניות הביטחון. כך שקשה לי לבא אליהם בטענות - אף שגם אני מאוכזבת ואפילו די מיואשת מהמצב. שבוע טוב, עוסג

למעלה