קריאה לעזרה - או הרהורים אחרי לילה

קריאה לעזרה - או הרהורים אחרי לילה

בלי שינה. אז למה כאן ולא בפורום הורים ל? כי קשה לי להתמודד עם זה שפתאום הוא החליט שבלילה הוא צריך את אמא לידו. קשה לי עם זה שאני לא יודעת מה עושים, לא במובן הטכני, אלא איך מתמודדים עם האתגר החינוכי (כן, חינוכי) הזה. הוא כבר בן קצת יותר משנה. ובדרך כלל הוא מתעורר כמה פעמים בלילה למוצץ/בקבוק/דרישת שלום. כמעט אף פעם זה לא עבר את הדקה שתיים. בחודש חודשיים האחרונים גם התחלנו גמילה מבקבוק עם מטרנה בלילה, ובסך הכל עבד לא רע. אולי זאת היציאה מהשגרה, אולי זאת הנשימה שכבדה ואולי זה הגיל אבל הצרחות האלו (שחשבתי שהשכנים יזמינו עוד מעט עו"סית או מינימום משטרה). בוכה בוכה בוכה, ולא עוזר כלום. בהתחלה החלטתי, אחרי שבדקתי שהכל "פיזית" בסדר, מספיק חם לו, לא רעב, אין משהו בחיתול וכו' שאומר לו לילה טוב ואחזור למיטה. זה עזר לדקה, ואז הוא פשוט התחיל לבכות בלי הפסקה כמו איזה ילד נטוש ועזוב. אחרי 20 דקות (אמא רעה אה?) נשברתי. אבל כבר היה מאוחר מדי. הוא בכה עד כדי חרחורים. לא יכולתי לעזוב את החדר שלו במשך עוד 40 דקות, כי הוא ניסה להרדם, אבל שאריות הבכי נשארו ובכל פעם שהוא כמעט נרדם, הוא "נזכר" שהוא בעצם באמצע לבכות, וזה שאמא שם זה ממש לא סיבה להפסיק. ניסיתי להעיר את האיש, אבל זה כמו להעיר מתים, ובזה אני ממש לא טובה. פשוט לא ידעתי מה לעשות. אולי כן מציק לו משהו, אולי הוא פשוט מנסה אותנו, אולי פשוט צריך לתת לו להמשיך לבכות עד שימאס לו? בכל מקרה, אני לא מבקשת פתרונות פיזיים. אני פשוט מרגישה שאיך זה שכל כך קשה לי להתמודד עם זה? זאת רק ההתחלה הרי. הוא בתחילת העצמאות שלו, בודק כל דבר, הורס כל דבר. אתמול היינו בקניון, והוא כל כך נהנה מזה שהוא הולך לבד ו"קובע לבד" לאן הוא הולך (אם אפשר היישר למדרגות הנעות...) אני מאד מאמינה בהצבת גבולות. מאמינה שזה מה שנכון לילד. שלא הכל הוא יכול, (בטח לא להרוס / לפתוח מגרות של תרופות/לנסות לקחת סנדויץ' של ילד אחר) ובכל זאת זה נורא קשה לי. אולי זה מתאים בכל זאת לפורום של חינוך אבל כמו שאמרתי זה הקושי שלי, כאמא. יש מבין?

גם אצלנו קרה דבר דומה כשנועה היתה

בת שנה והתחילו בעיות בשינה. העניין משתפר והלילה היא התעוררה ב- 04:00 ונרדמה שוב עד הבוקר (06:00). שמנו
שתופעת הלילות הקשים מחמירה כשנועה מוציאה שיניים - אולי גם אצלכם זה ככה
לגבי הצבת גבולות - ברור שאת צודקת, בעיקר כשמדובר בסכנה של ממש.

yaelia

New member
לנו יש 'משחק' קבוע../images/Emo3.gif

הללי עומד במיטה ובוכה/רוטן/קורא לנו. אני נכנסת מרימה, מחבקת, נותנת נשיקה, אומרים לילה טוב לכ--ל מי שאפשר (אמא, אבא, חתולים, סבא-סבתא וכו' וכו'), משכיבה, מכסה ויוצאת מהחדר. אחרי כמה דקות שוב הוא עומד במיטה ואני שוב עוברת איתו על כל הריטואל. העניין אצלי הוא שאם אני חוזרת למיטה שלי וצריכה לקום ולשכב ולקום ולשכב, אני הופכת להיות מפלצת רגזנית במיוחד. אני נשארת ערה ליד המחשב או תוך כדי קריאה, ומחכה עד שהוא מחליט שהוא קיבל את הכמות שלו ללילה והבטריה נגמרת ויש שקט. יש חודשים מעולים ויש תקופות פחות קלות. בכל אופן אחרי לילה אחד עד שלושה הוא קולט את העניין ונרדם לבד, עד הפעם הבאה. נדמה לי שלכל הילדים בסביבות גיל שנה שנה וקצת יש את הבדיקות החוזרות ונשנות האלה. יש ימים שהלל לא רואה את אחד מאיתנו כמעט ואז הוא משלים שעות הורים בלילה. לפעמים אנחנו נרדמים ביחד על הספה כי גם אני או ש. צריכים להשלים לנו שעות תינוקי. קשה. עובר. יהיו קטסטרופות אחרות.

Arfilit

New member
מבינה ומזדהה

אנחנו במצב דומה מהרבה בחינות. אצלנו - שניים - שלושה לילות (עדיף בסופ"ש) שבהם עזבנו את החדר רק כשהיא כבר ממש ישנה - עזרו לבניית האמון ולהרדמות יותר קלה בלילות הבאים. לגבי הגבולות - לויודעת. אלה התלבטויות קשות שנראה לי שכולם מתמודדים איתן בשלב כלשהו.

dorlim

New member
לצערי גם אני במזדהות...

אין לי פתרונות קסם
אנחנו משתדלים להקפיד על הצבת גבולות - מה מותר ומה אסור. למרות שיש דברים שהיא יודעת בוודאות שאסור ובכל זאת מנסה אותנו כל פעם מחדש לדוגמא לפתוח את מגירות השידה ולשפוך את תוכנן על הריצפה , או לנשוך את הציצי של אמא.

למעלה