קריאה לעזרה בעניין המומינים

05 מיכל

New member
קריאה לעזרה בעניין המומינים

זוכרות את המומינים שהיו כאן לפני כמה ימים? אנחנו לא מצליחות (בתי ואני) להבין מה קורה בתרשים של הראש במעבר משורה 11 לשורה 12. האם מישהי יכולה לעזור?

מיכלי שלום

גם אני לא הצלחתי להבין איפה זה שורה 11, כלומר מה סרגת עד כה, תגידי ואני אנסה לעזור לך כי גם אני רוצה לנסות לסרוג מומין.

05 מיכל

New member
בצד ימין יש טור מספרים

יש טור מספרים רצים, מ-1 ומעלה, ועל ידו טור עם מספרי העיניים בכל שורה. שורה 11 זה איפה שנגמרות השורות הרחבות בתרשים, ושורה 12 היא הראשונה לשורות הצרות, והשינוי שם הוא מ-32 עיניים ל-10 או משהו כזה. אני לא מבינה איך מכווצים. האם ממשיכים לסרוג רק חלק מהשורה, או מה?

זה לא צמצום מ-32 ל-10 אלא

סורגים רק את האמצע ואז לוקחים את השורות הרחבות תופרים אותן בקצוות אחת לשניה ול-10 העיניים שסרגת באמצע חתיכה וזה מהווה את הראש. אני מקווה שאני ברורה.

רבקה6

New member
לא תופרים כלום! הנה איך עושים:

אם סרגת פעם גרביים - העיקרון הוא אותו עיקרון: הגעת לשורה 11. סיימת אותה. עין על המסרגה, 10 חצאי עמודים. שורה חדשה. עין על המסרגה, 10 חצאי עמודים....ככה את סורגת לפי ההוראות עד שורה 18 (6 ח"ע). מנתקת את החוט. *עכשיו*: את חוזרת לקטע הרחב שזנחת בשורה 19...מחברת חוט, מעלה עין, סורגת 11 חצאי עמודים, עד שהגעת לתחילת הקטע הארוך. סורגת לאורך הקטע 7 ח"ע, סורגת בחלק הישר שלו 6 ח"ע, סורגת לאורך החצי השני שלו 7 ח"ע, (בעצם הקפת את הקטע הארוך...וחיברת אותו חזרה לסריגה השוטפת) סורגת 11 ח"ע. סה"כ סרגת בשורה הזו 11+7+6+7+11 = 42 ח"ע. סוגרת עם עין שטוחה, מעלה עין. שורה חדשה (21...). סורגת 42 ח"ע. ככה גם בשורה 22 23. בשורה 24 את מתחילה לצמצם. המשלושים מטעים כי זה נראה כמו קטעים סרוגים בנפרד ולא היא! את סורגת רגיל, מצמצמת לפי ההוראות, ונשארת בשורה האחרונה עם 6 עיניים. זוהי כל התורה. ר/

05 מיכל

New member
תודה! ננסה ונדווח

"אנחו" כלומר בתי הסורגת ואני המנסה להדריך...

למעלה