קריאה לעזרה

קריאה לעזרה

זאת הודעה לא קלה, אנא אל תשפטו. אשמח לכל פתרון.
אחרי תקופה ארוכה אנחנו מחפשים בית חדש וקבוע לחתול שלנו, לברון. לברון איתנו כבר 3 שנים, מאז שהיה גורון. חתול שאוהב לשחק, שובב באופן אגרסיבי, ופחדן נורא. לא משהו שאנחנו לא יכולים להתמודד איתו. לברון הוא גם חתול שמצוי בסטרס. לפעמים הוא תוקף אותנו, ולא מתוך משחק אגרסיבי. יללות עמוקות, כל פרוותו סומרת, רושף וחושף שיניים, ושורט שריטות עמוקות, חדות וממוקדות. גם עם האפיזודות האלה ניסינו להתמודד באינספור דרכים ושיטות (כדורי הרגעה שנתנה הוטרינרית, ייעוץ התנהגותי, משחקי ציד ואחריהם אוכל רטוב, תיקונים בסביבת המחייה שלו, המון חום ואהבה ותשומת לב).
אני כבר באמת יודעת לקרוא אותו. אני יודעת מה כל תנועת גוף שלו אומרת, אילו רעשים או מחוות יפחידו או ״ידליקו״ אותו, ומה הוא אוהב ומתי.
ולמרות כל זה, לפני כחודש הוא ניסה לתקוף את התינוקת שלנו כשהיתה בידיים של בעלי. אני יודעת שחתולים לא תוקפים תינוקות, מקס׳ מזהירים. זאת לא היתה אזהרה. זאת היתה אפיזודה של תקיפה, עם יללות עמוקות, שיער סומר ושיניים חשופות. בעלי קירב אותה כדי שתלטף אותו, כפי שעשינו המון פעמים לפני, והוא השתגע. והחלק הכי גרוע הוא שלא ראיתי את זה בא. הוא לא הראה אף אחד מהסימנים המקדימים שלו.
מאז, אני לא רגועה כשהוא בסביבתה. בעבר היו ישנים באותו החדר בלי השגחה והיום אני לא נותנת לו להיכנס לחדר שלנו.
אני לא מסוגלת לנטוש אותו ברחוב או בעמותה, אבל אני לא יכולה להירגע כשהוא בבית איתה. אני כותבת כאן כי הייתי רוצה למצוא לו בית חם ואוהב שמבין ומנוסה עם חתוליםבעייתיים.
אני באמת אובדת עצות ואשמח לשמוע על כל פתרון למצב הזה.

Yukita

Active member
מנהל
אולי

כדאי שתנסו יועצת חתולים ו/או וטרינר התנהגותי מקצועי כדי לפתור את הבעיה בלי למסור?
&nbsp
וטרינריות התנהגותיות (שהן גם וטרינריות רגילות, אבל למדו במיוחד מה שניתן להגדיר כפסיכיאטריה של בע"ח): נעה הראל באזור גוש דן, עפרה גלילי בירושלים.
&nbsp
יועצות חתולים שכתבו בפורום בעבר וקיבלו המלצות ממשתמשים אחרים: מרתה אסטרקין, אורלי זכאי

תודה, אבל אנחנו אחרי ייעוץ של ריבי

ובכל מקרה, אני לא יכולה לתת לו להסתובב ליד התינוקת פשוט לא רגועה

Yukita

Active member
מנהל
השאלה

אם את לא רגועה למרות שהייעוץ עבד והמצב השתפר, או שאת לא רגועה כי עדיין יש בעיה.
&nbsp
מאחר שהסיכוי למצוא לו בית אחר במצב כזה מאוד נמוך, אולי בכל זאת כדטץאי לדבר עם ד"ר נעה הראל. זה כבר לא ייעוץ התנהגותי, אלא טיפול פסיכיאטרי על ידי מומחית לכך. בתור קט-סיטר, הגעתי לבתים בהם היו חתולים או כלבים המקבלים טיפול תרופתי לבעיות פסיכיאטריות. כשזה נעשה בצורה נכונה, לא מדובר בסימום למצב שטיח, בכלל לא. מדובר בסיוע למי שלחוץ כל כך שהוא נכנס ללופ של תוקפנות ולא מסוגל להוציא את עצמו מזה לבד. בחלק מהמקרים גם אבחנו גורמים ישירים שהיו דווקא פיזיולוגיים, כגון שיבושים מסויימים באיזון כימי בגוף שהוביל למצב בגללו הגיעו לטיפול.
&nbsp
יתכן שיעזור ויתכן שלא, אך זה אפיק שונה מטיפול התנהגותי רגיל, ומאחר שאין לכם הרבה אפשרויות אולי זה שווה בדיקה.

ליוקיטה המתוקה קשה לחשוב על פתרון מסירה. נסי לתת לה תרופות

הרגעה ואולי היא תרגע. אני באותו מקרה נתתי לחברים בלי ילדים ועכשיו הכל יופי

למעלה