קריאה לפעילות נגד פיטום אווזים

shanty.G

New member
קריאה לפעילות נגד פיטום אווזים../images/Emo149.gif

ב 19 באפריל ייערך דיון בבג"צ בנוגע לפיטום אווזים. עד לתאריך זה, מתבצעות פעילויות שונות, שכל אחד/אחת יכול/ה לתרום להן חלק, באופן ובזמן המתאים לו/לה. משמרות מחאה בכל שבוע יתקיימו משמרות מחאה קבועות: *משמרת אחת תהיה בימי שני בשעה 15:15, בפינת איבן-גבירול וקפלן בת"א, באזור ה"לונדון מיניסטורס" (ליד מועצת הלול). *משמרת שניה בימי שישי בשעה 12:15 בצומת שליד עזריאלי. חשוב במיוחד להגיע למשמרות של ימי שני - אלו משמרות שתוזמן אליהן תיקשורת ושישתתפו בהן ח"כים וסלבריטיס. גיוס בעלי מסעדות למאבק נחוצים אנשים, בעלי הופעה מסודרת ויכולת לשכנע, כדי לעבור בין מסעדות ולהציע להם להדביק את מדבקת "כאן לא מגישים כבד אווז". המתנדבים יעברו הדרכה. שילוט למי שגר בבית שפונה לרחוב מרכזי, הופקו שלטים גדולים עם הסיסמה "פיטום אווזים - כבד על המצפון" לתלייה מהמרפסת. המעוניינים מוזמנים להתקשר לאנונימוס
5226992-03. מכתבים נחוצים מכתבים לשר החקלאות, שיקראו למשרד שלו לא לתמוך בפיטום אווזים. בקרוב יהיה הדיון בבג"צ, ומשרד החקלאות קופץ אוטומטית להיות לטובת המפטמים. מומלץ לכתוב לשר החקלאות שהמשרד אינו צריך לתמוך בתעשיה שנאסרה בכל כך הרבה מדינות בעולם, ושעל המשרד להביע עמדה מוסרית. כתובת לדוא"ל לשר החקלאות שלום שמחון:
[email protected]

תולי 1

New member
בואו היום להפגנה נגד פיטום אווזים.

בשעה 15:30 מול מועצת הלול, רח´ אבן גבירול, פינת קפלן. גם אורנה בנאי תהיה שם. ואתם? להלן הודעתה של אורנה מפורום זכויות בעלי חיים בוואלה. "היום! אני אהיה בהפגנה היום בקפלן. בואו בהמוניכם. איך מצליחים להפסיק את המעשה המפלצתי השטני הזה של בני האדם כלפי האווזים? אוי אלוהים כמה אני אוהבת אותן, את החיות, יצורים מופלאים, כל-כך אהובים. מתי יבינו בני האדם שאנחנו, תפקידנו- להגן עליהן, לשמור עליהן ולא לנצל אותן ולהשתמש בהן? כמה רשע יש בבני אדם. כמה כעס יש בי. חולירות כל מי שמנצל בעלי חיים. אני חולמת בלילות איך אני מתנקמת בכל הפושעים האלה. באיזו זכות ריבונו של עולם, באיזו זכות? חכמים על חלשים. אני מתנחמת בעובדה שאני מוצאת בפורום הזה אנשים שכואבים איתי את הסבל של החיות ושומעים ביחד איתי את הצעקה האילמת שלהן. זה נותן לי הרבה כח. תהיו חזקים חברים שלי. אני זקוקה לכם. בעיקר זקוקים לכם החברים שלנו- בעלי החיים. אורנה."

Ergil

New member
ואת עוד מדברת על בני אדם חולים...

בואו היום להפגנה נגד הטבע. בואו היום להפגנה נגד אריות, נמרים, חתולים, כלבים, נשרים, תנינים וכו´ שכולם אוכלים חיות מסכנות אחרות. ממש לא להאמין, זה מרתיח. אם הארנבת הייתה בגודל של הכלב הוא לא היה אוכל אותה. חכמים על חלשים.

fnord0

New member
מה בדיוק הבעיה שלך...

...עם הפגנה נגד פיטום אווזים?

gilad_no

New member
הם לא מתעללים בהם

חיה אוכלת חיה אחרת כי היא זקוקה לאוכל, הוא לא תוקעת בה צינורית וגורמת לה לסבול במשך חודשים רק בשביל לנפח לה את הכבד ושהוא יהיה יותר טעים. חיות אוכלות מייד, הן לא מתעללות בקורבן. חיות יותר הומניות מבני האדם

Ergil

New member
והחיות הנטרפות

לא סובלות כשהן נאכלות בעודן חיות? אני ממש לא רואה איך אפשר לייחס מושג כמו "המוניות" לחיות. אם לחיות הייתה היכולת לגרום לאוכל שלהן להיות טעים יותר/מזין יותר אין שום ספק שהן היו עושות זאת.

AmitKar

New member
Ergil, אתה קצת לא מבין משהו

אם תשים לב, במחאה נגד פיטום אווזים לא מדברים על השחיטה אלא על הסבל במהלך החיים האם החיות הנטרפות בטבע סובלים כל חייהם? ההשוואה קצת לא מדוייקת חוץ מזה, למה אין ספק? מתי זה קרה שאתה מדבר? אני כמעט בטוח שאם תשים תבלינים ליד איזה דוב לפני שהוא אוכל חיה, הוא לא ישתמש בהם אני לא בטוח שהתכוונת, אבל נראה לי שניסית להגיד "מוסר לא תקף כלפי מי שאינו מגלה מוסריות כלפיך"? טוב, אם זה אכן מה שניסית להגיד, אז מה עם תינוקות וילדים קטנים? האם הם מגלים מוסריות כלפיך? או שלא תהיה להם שום בעיה לנשוך אותך, או לזרוק עליך משהו (זה יכול להיות כואב מאוד) לפעמים הם יכולים ממש להרביץ סתם ולעשות כל מיני דברים לא מוסריים אחרים אך האם זה אומר שזכותך לעשות להם ככל שעולה על רוחך?

Ergil

New member
אני לא מבין הרבה, אבל בנושאים אחרים

ברור שמדובר על סבל במהלך החיים! איך אפשר לסבול כשאתה כבר מת? אם בעל חיים יכול לחוש סבל אני משער שהוא יסבול כשהוא ירגיש את השיניים של הנמר קורעות את העורק הראשי שלו בזמן המעט שנותר לו לחיות. שוב, ברור שדוב לא ירצה תבלינים! כי תבלינים מיועדים לעשות את האוכל טעים יותר לבני אדם. אם איזה מדען יגלה מה עושה אוכל טעים לדוב וייתן לדוב את זה הדוב בלי ספר יאכל. תינוקות וילדים קטנים לא נשארים במצבם לעולם, ותפקידי כאח או כהורה לדאוג לכך שהם יהיו מוסריים לכשגדלו. בוודאי אין להעניש תינוק שנשך אותך - הוא הרי לא יודע שזה רע.

אדווה ג

New member
בורות בנושא פיטום אווזים?

אם אתה באמת ובתמים לא יודע את האכזריות בפיטום אווזים, או שאתה יודע ובעיניך זה בסדר? הכלבים לא מגדלים המוני ארנבות בכלובים צפופים מרגע לידתן, מייסרים אותן , מתעללים בהן ואז בסוף אוכלים אותן להנאתם במסעדת יוקרה. שאין מה להשוות בין תעשיה אכזרית לבין אכילה כדי לשרוד. בני האדם יסתדרו בלי כבד אווז, והם לא יכחדו בגלל חוסר בכבד אווז.

אדווה ג

New member
הציניות לא במקום לדעתי

פיטום אווזים הוא נושא חשוב, אבל לצערי לא כולם יודעים מה עוברים האווזים לפני שהם מגיעים לצלחת שלהם, או שהם יודעים חלקית. אני לא אמרתי שאתה "בור אכזרי וחסר רגשות" ובכלל לא התכוונתי לתקוף אותך, ולא אף אחד אחר. אם זה מה שהבנת מהתגובה שלי ,אז אני מצטערת, לא זאת הייתה הכוונה שלי. מה שכן, לא צריך למהר ולזלזל בסבל שעוברים האווזים ולהשוות אותו לטריפה בטבע על מנת לשרוד, כי זה ממש לא אותו הדבר.

Ergil

New member
נושא חשוב?

אני יכול לחשוב, בלי הרבה מאמץ, על עשרים נושאים חשובים לי הרבה יותר, ולא האחרון בהם - מה תהיה ארוחת הצהריים שלי(אגב, לאף אווז לא היה הכבוד לעלות על צלחתי מהסיבה הפשוטה שאני צמחוני). גם בהנחה שלאווזים ושאר חיות יש מספיק מודעות כדי לחוש כאב אין ספק שהם מרגישים כאב גם כשהורגים אותם בטבע ואחת האמרות האהובות על אחת ממשתתפות הפורום, אם כי היא משתמשת בה בנושא אחר לגמרי, היא, בערך, "לא משווים בין סבל לסבל" או משהו כזה.

AmitKar

New member
כן, נושא חשוב!!!

אולי לך הוא לא, אבל לכמה אחרים הוא כן. בדיוק כמו שארוחת הצהריים שלך באמת לא מעניינת אותי לעומת זאת, כפי שאתה אומר, היא מעניינת אותך אז אולי בשבילך הוא לא נושא חשוב יכול להיות שסבל כזה באמת הרבה פחות חשוב מארוחת הצהריים שלך אבל לי הוא כן חשוב ולדעתי כל סבל שמישהו עובר הוא חשוב בטח כאשר מדובר בסבל שכזה בכל אופן, אם בלי כל מאמץ אתה יכול למנות 20 נושאים חשובים יותר אנא תכתוב אותם עכשיו ותגיד בכנות: כמה זמן בערך לקח לך לחשוב על כולם יתכן מאוד, שחלק מהדברים שתזכיר יהיו מאוד קשורים לפיטום אווזים לזה נגיע לאחר שתאמר את 20 הדברים אם כבר אתה מדבר על טבע, מבחינה טבעית האדם משתייך לקבוצת הפרוגיבורים (אוכלי הפירות) ואם אתה עדיין רוצה להיות טבעי אך לאכול בשר, לך לצוד, תוכל בשר נע או צלוי במדורה, תגור בטבע, אל תיסע במכונית... בקיצור, הנקודה הובנה אני מקווה חוץ מזה, אתה באמת חושב שחיות לא מרגישות סבל? אני לא יגיד כלום בנושא כי אני עדיין לא יודע את עמדתך לילה טוב עמית

Ergil

New member
הממממממממממ

ארוחת הצהריים שלי(לאו דווקא שלי) דווקא מעניינת אותך מאוד - מה אם היא כולל בעלי חיים לשעבר? אני חושש שחוץ מהנושאים הברורים מאליהם כמו מצב המדינה והעולם בכלל שאר הדברים שמדאיגים אותי הם דיי פרטיים. בני אדם הם אוכלי כל. הנקודה הובנה ואני לא רואה את הקשר. אני לא זה שמתעקש להיות טיבעי. אין לי שום מושג מה חיות מרגישות או לא מרגישות. לצורך הוויכוח אני אסכים איתך שלחיות יש מודעות שמספיקה כדי לחוש כאב.

shanty.G

New member
../images/Emo41.gif כתבה על ההפגנה היום:

כבד על המצפון הפגנה נגד פיטום אווזים נערכה היום בתל אביב; אורנה בנאי: באתי להשמיע את הצרחה שלהם. מי שלא שומע אותה - חירש; האיחוד האירופי: הפיטום ייאסר בכל המדינות החברות עד 2012

למעלה