קריאה נואשת לעזרה

Sonic hedgehog

New member
קריאה נואשת לעזרה

טוב לא כ"כ נואשת אבל לפחות גרמתי לכם להכנס... אני צריכה לתת הרצאה באבולוציה לאנשים בעלי ידע מינמלי עד חסר לחלוטין בביולוגיה. אני לא יודעת איך הכנסתי את עצמי לזה בהתחשב בעובדה שהידע שלי באבולוציה הוא די בגדר לא קיים. משום מה אנשים החליטו שאם אני עושה דוקטורט בביולוגיה עלי לדעת ולהיות יכולה להרצות על אבולוציה והתעלמו לחלוטין מתחינותי והכחשותי. אי לכך ובהתאם לזאת, כל הפניה לספרים או לאתרים בסיסים ותמציתים או כל דבר אחר שיכול לעזור יתקבל בתודה ואף יזכה את מפניו לתודה מפוארת בשקף התודות בסוף ההרצאה

*קד קידה*

טוב, קודם כל - יש מלא חומר בפורום על אבולוציה (במאמרים ובטגליינז), אבל השאלה היא עד כמה קלולס הקהל שלך אמור להיות. דבר שני - זה מאוד מפתיע שאת עושה דוקטורט בביולוגיה ואין לך ידע בסיסי באבולוציה - אני לא מבין איך אפשר לעשות הגיון במה שלומדים בביולוגיה מבלי לדעת מה הקשר בין כל היצורים החיים (קרי, הם קרובי משפחה). אממ, אני מניח שבתור התחלה הייתי נכנס לtalkorigins - שם הם מתעסקים (ויש להם ארכיונים עצומים של מידע) בללמד את הציבור הרחב אבולוציה כבר כמה עשורים. בגדול, נשאלת השאלה אם את מתכוונת להסביר את הקונספטים הבסיסיים של האבולוציה לאנשים שאמורים להכחיש אותה (כי הדתיים בקהל בטח ישרקו בוז ברגע שתוציאי את המיתולוגיה מההסבר המדעי למוצא המינים) - או שאת אמורה להסביר את זה לקהל של חבר'ה שיתנו לך אוזן קשבת. אני אומר את זה כי יש אמנות שלמה של מכחישנות מדע (ובמקרה של ביולוגיה, קוראים לזה בריאתנות) - ואז הייתי מציע לך להתכונן כי יש המון טיעונים מפגרים שחוזרים על עצמם כבר מהסבנטיז שכדאי להכיר - כי חלק מהדברים האלה נובעים מחוסר הבנה בסיסי של המדע (מה שאני בטוח שעולל קטנטון כמוני לא צריך לומר לך) על כל פנים, במה את עושה דוקטורט? למה שלא תקחי פשוט ספר מבוא לביולוגיה (הספר של או"פ יהיה מצוין - יש שם חטיבה שעוסקת באבולוציה בכרך א' שפשוט מסבירה (מאכילה בכפית את ההדיוט, יותר כמו) מצוין את כל הסיפור) אגב, אני חושב שזה יותר נחמד אם פשוט תשימי את הכתובת של הפורום בענק בסוף ההרצאה
("לשאלות נוספות, כנסו לפורום אבולוציה בתפוז.")

C H 4

New member
זה לא מפתיע

זה כן עצוב/מקומם. אני חושבת שזה ממש לא בסדר שיש אנשים שגמרו איתי את התואר ולא יודעים מושגי יסוד באבולוציה או אפילו גנטיקה (למשל לא יודעים מה זה סחף גנטי)

Sonic hedgehog

New member
תודה תודה

אומנם לקחתי קורס באבולוציה בתואר הראשון וקראתי כמה ספרים בסיסיים אי פעם (ספרי דוקינס ומוצא המינים) אבל זה היה לפני שנים. בד"כ כשאני מדברת לפני קהל זה על תחום המחקר שלי אז לגלוש לתחום כ"כ שונה זה מפחיד ואולי אפילו קצת לא מיקצועי. אני לא רוצה בכלל להכנס לכל מיני ID ושטויות אלה רוצה להשאיר את זה מדעי נטו אני מקווה מאוד שזה לא יסחף לזה (אני מדברת לפני יוצאים בשאלה אז אני לא יודעת עד כמה הם יהיו בקטע של להכחיש או לקבל). הייתי שמחה לשים את כתובת הפורום בסוף ואף יותר אם אחד ממכם היה מתנדב להרצות במקומי אבל בהתחשב בכך שאני לא בטוחה עד כמה הקהל יסתדר עם עברית ושאני לא יכולה לממן לכם כרטיס טיסה לארה"ב נראה שאני תקועה עם זה.

הייתי יכול להרצות באנגלית בכיף,

אבל לא לטוס לארה"ב
מה שכן, הידע שלי באבולוציה הוא לא מועט למרות שאין לי כמעט רקע פורמלי בכלל - כדי להבין את הבייסיקס של אבולוציה ממש לא צריך רקע פורמלי, פשוט צריך כמו מאות שעות של קריאה. אם קראת את דוקינס ואת מוצא המינים אז יש לך בסיס נהדר ולא צריך יותר ממנו (בטח שלא להרצאה לליימנים) אני מציע לך פשוט להתרכז בפרדיקציות ובמנגנונים העיקריים בתור התחלה ואז לגלוש לדוגמות פופולריות מגניבות - כמו העש הנקוד, אדפטציות באי. קולי (!), הבהן של הפנדה, הכנפיים של היען, האבולוציה של בני האדם, דברים כאלה. יש המון דברים שהייתי מת לגלות אותם עוד פעם
זה ממש מגניב לדעת אותם וזה היה נפלא לגלות אותם לראשונה. במיוחד עכשיו שיש תמונה הרבה יותר ברורה על האבולוציה של האדם (והאמת היא שלגבי העש הנקוד יש אפילו התפתחות מאז הניסויים הראשונים של קטלוול משנות החמישים - חוקר בשם מאג'רוס חקר אותם **ממש** לעומק במשך שנים והשיג ממצאים מעולים בניסויי הברירה הטבעית שלו) בקיצור, יש מבחר עצום, רק צריך להחליט מה הכי עסיסי (ולדעתך הכי יתאים לחבר'ה שם)

Wolverchenus

New member
ההצעות של E.Cooli טובות,

אני גם יכול להמליץ לך על המאמרים של הפורום. יש שם כמה מבואות טובים וכמה נורא נורא מעניינים על מקרים ספציפיים של אבולוציה שבדרך כלל נורא מעניינים אנשים. את גם יכולה להסתכל בסקר הנוכחי של הפורום לראות מה מדליק אנשים (אני מצאתי שפסיכולוגיה אבולוציונית עובדת מעולה) והצצה בקישורים שלנו לדעתי תהיה גם מועילה. אם לא למדת אף פעם אבולוציה ואת כבר בשלבי דוקטורט אז נראה לי שנורא תתלהבי שקיים תחום כיפי כזה שלא התעמקת בו מעולם :)

C H 4

New member
אני חושבת שבהרצאה בסיסית לאנשים שהם קלולס

הנקודות העיקריות שצריכות לעבור הן ההגדרה של אבולוציה משום שיש בנושא הזה המון חוסר הבנה ודיסאינפורמציה למרות שמדובר במנגנון מאוד פשוט להבנה. דוגמאות בסיסיות וקצת היסטוריה. אם יש זמן אפשר לסקור את התחומים שבהם אבולוציה נחקרת, אני חושבת שבכל מקרה פסיכולוגיה אבולוציונית לא צריך להיות דוגמה ראשונה או מורחבת. יש הרבה תחומים הרבה יותר מבוססים עם מערך הוכחות טוב, וכשמדברים עם אנשים שלא מבינים אבולוציה, ועוד אמריקאים, עדיף לא לגעת בנושאים רגישים. נזכרתי במשהו, סוניק, אני שולחת לך עוד מסר

Wolverchenus

New member
העברתי פעם הרצאה

(במסגרת קורס הדרכה שעשיתי בצבא) על פסיכולוגיה אבולוציונית. שתיים שלוש מילים על אבולוציה ואז מלא השלכות מגניבות של פ"א. התגובות היו מעולות.

Sonic hedgehog

New member
תודה

הסתכלתי במאמרים של הפורום, אולי לא התעמקתי מספיק אבל היה נראה שהדברים יותר מכוונים כלפי ויכוח או הוכחה של נכונות האבולוציה (וגם ראיתי שמוזכר רק ברירה טבעית תוך התעלמות מכוחות אחרים באבולוציה). הייתי רוצה לעשות את זה הרבה יותר מדעי ולהביא רפרנסים והפניה למאמרים על דברים שאני אומרת, מצד שני אולי כשמדברים לפני אנשים שלא מתחום הביולוגיה זה לא אמור להיות ככה, אני ממש לא יודעת.

Wolverchenus

New member
לפחות באחד המבואות

מדובר שם על ברירה טבעית ואריאציה וספציאציה.... זה כל מה שאת צריכה מאבולוציה.

C H 4

New member
באיזה קונטקסט ההרצאה?

בשורה התחתונה, גם כשמעבירים הרצאה לסטודנטים לא נותנים רפרנס על כל מידע. אם את נותנת הרצאה לקבוצת ספקנים עם רקע אקדמי כלשהו, אולי באמת כדאי שיהיה רפרנסים. אם את נותנת סתם הרצאה לחבורת אנשים שלא קשורים לנושא בכלל, אני חושבת שזה מספיק להפנות אותם לספרי מדע פופולרי בסוף- השען העיוור והגן האנוכי של דוקינס לדוגמה. (אפשר אולי גם לכמעט כמו לויתן אבל לא ממש אהבתי אותו)

למעלה