קריאטנין/אלבומין גבוהה בשתן. הצילו!!!!

לילית1002

New member
קריאטנין/אלבומין גבוהה בשתן. הצילו!!!!

שלום לכולם

מצטרפת חדשה...

בבדיקת השתן שנערכה נכנס גם קצת דימום של מחזור. תוצאות הבדיקה הראו רמת חלבון גבוהה מאוד. לאחר 3 ימים עשיתי בדיקה חוזרת והיא היתה תקינה.

מאז נכנסתי למערבולת של בדיקות שהחשש הוא פגיעה בכליות וההמלצה היא על לקיחת טריטייס עמ"נ להגן על הכליות.

U.S כליות תקין.

הענין הוא שעד כמה שהצלחתי להבין , משיטוט באינטרנט, דם בשתן משבש את תוצאות בדיקת החלבון וגורם לה להיות גבוהה, אבל הרופאה טוענת שלא.

האם למישהו יש נסיון/ ידיעות בתחום

לילית

תומרונתם

New member
מנהל
את סכרתית? מאוזנת באופן כללי?

אני בעד לעשות שוב את הבדיקה של קריאטנין/אלבומין.
לפני כמה שנים פתאום יצאה אצלי גבוהה, כיוון שהייתי מאוזנת לגמרי ביקשתי לבדוק שוב, וראה זה פלא, הכל בסדר. וגם בסדר מאז.

פעם אחת האחיות במרפאה בבלינסון קראה לזה "מעבדטיטיס"... (כלומר מחלה של המעבדה
)

לילית1002

New member
תגובה לתומרנתם

באמת לא הייתי ברורה...
כן אני סוכרתית. זה התגלה לפני חודשיים.
כרגע אני בדיאטה ולוקחת גלוקומין פעמיים ביום. בגלל שעברו רק חודשיים אני עדיין לא יודעת אם אני מאוזנת או לא.

מאז גילוי הסוכרת עשיתי 3 בדיקות שתן:

בראשונה לפני כחודשיים אלבומין קריאטנין יצא 920 ,
בשניה ושלושה ימים אחרי פרוטאין יצא 50 ולא עשו בכלל אלבומין קריאטנין
בשלישית שנעשתה השבוע יצא אלבומין קריאטנין 1350..

כאמור - אני תולה את הפער הגדול בתוצאות בדם שהתערבב בדגימת השתן. הרופאה אומרת שזה שטויות.

השאלה היא אם יש בסיס להשערה שלי או שסתם אני מדחיקה .

אבו זקן

New member
את מתכוונת ליחס MICROALBUMIN/CREATININE?

אם כן, התוצאות גבוהות בהחלט. לא ברור על איזו בדיקה תקינה את מדברת (ההיא שבצעת לאחר 3 ימים כי הנתונים שהבאת לא כוללים שום בדיקה תקינה). מכל מקום, לא צריכה להיות בעיה לעשות בדיקה נוספת בסביבות אמצע המחזור ולהסיר כל ספק.
&nbsp
שימי לב שבמקרה שאכן יש לך פגיעה כלייתית *את ממש לא רוצה לדחות את התחלת הטיפול* כך שלא הייתי מציע לך להתלבט יותר מדי זמן.

תומרונתם

New member
מנהל
הערכים הם מאוד גבוהים

ובעצם שתי בדיקות הראו חריגה. הרופאה לא ביקשה ממך לחזור לבדיקות נוספות ו/או להתחיל בטיפול כלשהו?
&nbsp
ולגבי הדם, האם היית במחזור בשלוש הבדיקות? כי נראה שבכולן יש חריגה (אני לא רופאה).

למעלה