קריאת דואר אלקטרוני של העובדים

shmulmul

New member
קריאת דואר אלקטרוני של העובדים

שלום. בחברה שאני עובד בה יש חשש מריגול תעשייתי ולכן מעוניינים לקרוא את תעבורת הדואר האלקטרוני של העובדים. כשניסינו לברר את הנושא משפטית, קיבלנו דעות שונות. לבסוף פנינו ליועץ משפטי - תשובתו עדיין לא התקבלה. עם זאת, מתוך סקרנות, אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום - האם הדבר החוקי. כמובן שמדובר על דואר אלקטרוני הנשלח באמצעות שרת הדואר של האירגון. תודה מראש.

דעתי.

אני לא עו"ד ובטוח שלא מבין גדול בחוק. אבל כמובן שיש לי דעה , והנה היא. שרת הדואר של חברה שייך לחברה , והשימוש בשרת הדואר , אמור להיות לצורכי עבודה , לכן אין סיבה שמנהל ה HELP DESK בחברה לא יקרא הודעות מייל. הרי אפשר לפתוח חשבון פרטי של EMAIL ואז אין לאף אחד גישה לחשבון הדואר האישי של העובד. נראה שקשה מאוד לעקוב אחריי דואר אלקטרוני. ובקשר ליועץ המשפטי , נראה לי שעיניו פונות עכשיו לכיוון כס המשפט העליון , אז אל תחכו לו. אוויר.

shmulmul

New member
מר לנשימה הנכבד (וכל שאר הקוראים)

א. אשמח לקבל התייחסויות נוספות. ב. רק כדי להבהיר - לא פנינו ליועץ המשפטי לממשלה - אין זה מעניינו לברר סוגיות כאלו. פנינו, כמובן, ליועץ המשפטי של החברה בה אני עובד. ג. עד כמה שהבנתי, החוק הישראלי שונה מהחוק האמריקאי. בחוק האמריקאי אם העובד עושה שימוש ברכוש החברה אזי היא רשאית לעשות במידע האגור ברכוש זה ככל העולה על רוחה (כולל קריאת חומר אישי של העובד). החוק הישראלי קובע כי גם אם המחשב הוא רכוש החברה, אין היא רשאית לפגוע בפרטיות העובד, והיא חייבת לקבל את רשותו לקרוא כל חומר השמור במחשב. ד. האם מישהו נתקל בבעיה כזו? האם מישהו יודע על חוות דעת חיובית שניתנה על-ידי יועץ משפטי של ארגון כלשהו? תודה מראש, שמואל.

nirdagan

New member
לדעתי זה חוקי

אבל כפי שנטען, ניתן לשלוח דואר דרך שרתים אחרים ודרך אתרי אינטרנט, ואפילו לשלוח מסרים בתפוז, כך שהמרגל הזהיר ישלח דואר בדרך שקשה לאתר אותו.

shmulmul

New member
את זה אפשר למנוע

על-ידי חסימת POP3 ועל-ידי חסימת אתרי Web Mail. תודה על התשובה.

nirdagan

New member
דואר נשלח ב SMTP ולא ב-POP3

POP3 זה למשיכת דואר משרת. חסימת אתרי webmail זה משימה מאוד קשה כי יש אלפי אתרים כאלה (אין מדובר בהגזמה), ובנוסף המרגל יכול להקים אתרים כאלה בעצמו ללא קושי. בכלל המרגל יכול להוציא חומר דרך כל מיני פרוטוקולים באינטרנט.

לדעתי, התשובה מאד פשוטה

מותר למעביד לקרוא את הדואל של העובדים, אלא אם כן הובטח להם אחרת . תא הדואר של מקום העבודה, השרתים והתחנות הן משאבי המעביד והשימוש בהם לצרכים פרטיים של העובד, ללא רשות, אסור. מותר למעביד לבדוק אם שימוש פרטי כזה לא נעשה כולל כניסה לתאי הדואר. אך אני חוזר ומדגיש, אם הובטח לעובד כי התא פרטי ולא יכנסו אליו, הכניסה אסורה מכח הסכם בין העובד והמעביד. אגב, בארה"ב היתה פסיקה שקבעה שמותר לקרוא הודעות שנפתחו אך לא הודעות שלא נפתחו, הרציונל היה שהודעת דואל היא כמו מכתב. אם העובד השאיר מכתב במעטפה סגורה על שולחנו, אסור לפתוח את המעטפה, אך אם השאיר מכתב פתוח, על השולחן, מותר לקרוא. כלומר, עובד שכתב או קיבל הודעה בתא הדואר של המעביד, רצוי שלאחר הקריאה, ימחק אותו מהשרתים של המעביד.

למיטב זכרוני

ואני אומר זאת בזהירות, בערעור בעניין בדיר מונדר נקבע שקריאת דואל איננה העזנת סתר. משום מה, אינני מצליח למצוא כרגע את האסמכתא.

למעלה